Dead Man Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam serdecznie Mam zamiar kupić laptop który będzie służył praktycznie tylko do przeglądania internetu przechowywania jakiś zdjęć filmików, może coś się tam oglądnę raz za kiedy czy w office coś będzie trzeba zrobić. Wymagania jakie musi spełnić: - cena do 1 200 zł- musi posiadać klawiaturę numeryczną- przekątną ekranu przynajmniej 15 cali - RAM 2 GB - Dysk fajnie by było jakby był 500 GB (mam dysk zewnętrzny ale chciałbym mieć coś miejsca na dysku żeby w razie czego tam coś przechować ) co sądzę że 380 GB tez by starczyło - bez systemu operacyjnego (będzie na nim instalowany win 7)- wbudowany napęd optyczny - reszta podzespołów raczej mało ważna z faktu na sposób w jaki będzie on użytkowany Nie musi być poręczny będzie praktycznie cały czas stacjonował w domu.Zastanawiam się tylko co do procesora i RAM-u. Co do procka to czy lepiej kupić 2 rdzeniowy a słabszy czy jedno rdzeniowy a lepszy i jaki w zupełności wystarczy? A do RAM-u czy nie spróbować znaleźć takie który by miał 4 GB ale to chyba nie potrzebne w takim laptopie żeby miał więcej jak 2 GB . No i firma także stoi pod znakiem zapytania, z tego co słyszałem to w tym przedziale cenowym dobrze spisuje się Lenovo . Czy to prawda czy polecacie jakieś inne firmy ? Czy po prostu jak się trafi zły egzemplarz to się trafi nie zależnie od firmy?Jeśli czegoś nie podałem a jest to też ważne przy wyborze to proszę pytać za odpowiedzi i pomoc z góry dziękuję :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dead Man Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedz sprawdzę i przeszukam dokładniej ich preferencje i opinie w necie .Jeśli były by jakieś jeszcze propozycje to z chęcią wysłucham :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 te podane są dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dead Man Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 Nastąpiła lekka zmiana ponieważ jednak nie uda mi się załatwić systemu na laptopa i chciałbym aby już był on w laptopie czy dało by się znaleźć w tej samej cenie z windowsem 7 jeszcze czy już tylko 8,1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) nie polecam brac w7. ms konczy przygode z w7 juz w styczniu. lenovo b590? Edytowane 24 Listopada 2014 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dead Man Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Co do zakończenia przygody to połowicznie to jest prawda ponieważ już nie będą tam wdrażane ulepszenia czy nowe technologie a tylko będą tylko dodawane nowe aktualizacje bezpieczeństwa przynajmniej do 2020 roku.A zależy mi tak na 7 ponieważ w pewnym sensie kupuje to dla brata a on nie jest zbyt ogarnięty a 8.1 to trochę będzie za duży szok dla niego. Co do komputera to wybiorę jeden z polecanych bez systemu.Za pomoc bardzo dziękuję :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...