srekal34 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Czy na tej płycie głównej można ustawić asynchronicznie pamięci i procka? Chodzi mi o podkręcanie. Pamięci chcę zostawić na 133Mhz, a proca podkręcać przez FSB. Max mnożnik jaki mam to 15x. Miom celem jest 2600+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Mam tą płytę i teoretycznie można to zrobić, ale w praktyce nie wiem jak to się ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Gdzie jest ta opcja w BIOS?? Bo szukalem i nie znalazłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Mam tą płytę i teoretycznie można to zrobić, ale w praktyce nie wiem jak to się ma... mialem ta plyta i chyba nawet teoretycznie nie mozna tego zrobic tzn nie da rady ustawic fsb na 166 a pamieci na 133 (pc2100) z reszta z tego co wiem to wszystko jest napisane albo w manualu albo na stronie MSi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Bios ver. 5.7 Advanced Chipset... -> DRAM Control -> SDRAM Frequency -> Do wyboru; HCKL SPD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Bios ver. 5.7 Advanced Chipset... -> DRAM Control -> SDRAM Frequency -> Do wyboru; HCKL SPD no dobra ja wiem ze tam tak jest ale sprobuj ustawic czyne na 166 i pamieci pc2100 ustawic na Spd i zobaczymy czy beda chodzily na 133 a szyna na 166 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 no dobra ja wiem ze tam tak jest ale sprobuj ustawic czyne na 166 i pamieci pc2100 ustawic na Spd i zobaczymy czy beda chodzily na 133 a szyna na 166Ano właśnie. Nie wiem, jak z PC2100, ale z PC2700 na KT4V (a na KT3 pewnie byłoby tak samo) nie da się tak zrobić. Przy szynie 166 ustawione w biosie na 133 pracują i tak synchronicznie. (Wykrywane są jako DDR333 z niższym CL). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Teoretycznie jest problem puscic 333 na mniej a proca na wiecej ( praktycznie jeszcze nie testowalem ) z pamiatkami 400 testowalem i czodzilo ale jak masz pamiatki 266 to niejest to zaden problem bios sam je wykrywa i chodza na 133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 sory ze sie tak wtrace, jaka jest roznica miedzy asynchronicznym ustawieniem a synchronicznym ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Mam ta plyte i wiem :) otoz mozesz puscic pamiatki na wiecej niz FSB, ale pamiatek nie puscisz na mniej niz FSB :) dlatego moj proc poszedl tylko na tyle :/ :) ale spoko :) niedlugo corsairy i zobaczymy co z tego bedzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 asynchro - pamiatki maja inne taktowanie niz fsb np 266mhz przy fsb 166 synchro - pamiatki i fsb takie samo taktowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 asynchro - pamiatki maja inne taktowanie niz fsb np 266mhz przy fsb 166 synchro - pamiatki i fsb takie samo taktowanie heheh tyle to ja wiem ale chodzilo mi o roznice w wydajnosci jest jakas znaczna czy nie warto sie tym bawic a i jak jest to czy lepiej na asynchro czy a tym drugim?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 heh no tak lol :) synchronicznie jest wydajniejsze, niestety testow ci nie zrobie, bo moja mobo na asynchro nie pozwala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Problem znikł. Kupuję pamięci 333Mhz:) Pytanie do kucyka: Co to jest Vmod, co daje, czy masz instrukcje jak go zrobić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 vmod - mod umozliwiajcy podniesienie napiecia. wieksze napiecie = wieksza stabilnosc oraz wieksze grzanie sie sprzetu. instrukcji do robienia vmodow szukaj w necie, jest naprawde duzo, chlopaki z tweaka tez pomoga! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No to chłopki z Tweaka, pomóżcie:) Walcie na mój gg, bardzo proszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Mój gg to 4269206 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...