AvIataN Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam, jak wysłać pliki poprzez WIFI z taka predkością jak tutaj ( ok. 2,8Mb/s ) : http://komputery.spryciarze.pl/zobacz/jak-mozna-szybciej-kopiowac-pliki-w-sieci-lokalnej-lan mi max wysyła ok. 300 kb/s ... chce wysłać pliki z PC na laptopa na obu jest Windows 7. Mój router : airlive g duo Może on coś blokuje trzeba coś przestawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Tak, przenieść oba komputery bliżej routera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AvIataN Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 (edytowane) Wszystko było na maksymalnym zasięgu i nie to jest przyczyną... PC mam podłączonego przez LAN i chce przesłać na laptopa przez WIFI... Żadnych pomysłów ? Edytowane 25 Listopada 2014 przez AvIataN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 Wybierz wolny kanał w routerze, ustaw szerokość kanału na 40 mhz, w ustawieniach karty na lapku włącz tryb n i obsługę szerokiego kanału. Jak wszystko zrobisz dobrze, to nawet 100 Mb/s poleci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kchteam Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Problemów może być wiele, np sąsiedzi Ci sieją i masz zapchane pasmo, karta wifi w laptopie może nie działać prawidłowo... Po drugie, widzę że Twój router nie wspiera std N, więc max poleci ci 54 Mb/s czyli 6,875 MB/s = prawie 7 "mega" ). Podaj też może jakie masz karty sieciowe w laptopie i PC [Przemek] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wyciągnij przy kopiowaniu plików max oferowany przez standard, a dostaniesz browara. Z zadeklarowanej prędkości połączenia realna prędkość to mniej więcej połowa tej zadeklarowanej. Więc w standardzie g dostaniesz może jakieś 20 kilka Mbit/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 (edytowane) 1 kompa podepnij pod lan 2 puść na WIFI to uzyskasz 24Mbit. Dlaczego masz 300kb ? Proste : Komp 1 do routera ( router ma bufor ) z bufora do 2 komputera do tego dochodzą dane zwrotne ( CRC ) i dlatego to muli Gdyby było tak : komp -->1 AP <router> 2 AP 2 komp to było by wydajniej a tak to masz ćwierć duplex i będzie mielić. Ale i tak masz słabe wyniki : U mnie mam 900kb/s przy P2P między kompami a router 54G z 16Mb ram. Wydajność P2P miedzy kompami na 1 AP to podziel pasmo przez 4 Edytowane 12 Grudnia 2014 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...