sebasw Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 radek 9500pro ma dodatkowe zasilanie. dostalem z grafa przejsciowke i przez nia doprowadzam to zasilanie ale z zasilacza wychodzi mi taki kabelek, ktorego wtyk jest identyczny, jak ten na przejsciowce, czy zatem moge podlaczyc ten kabel od zasilacza do grafiki ? przejsciowka tylko zajmuje mi miejsce w obudowie... a kabelek od zasilacza nie potrzebnie wisi, nie uzywany (to chyba identyczny wtyk jak do floppy, ale bardzo podobny) zatem ? moge od zasilacza bezposrednio podlaczyc ? i drugie pyt. a co jesli nie podlacze w ogole tego dodatkowego zasilania ? karta bedzie dzialac ? po co jest to dodatkowe zasilanie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Bez zasilania karta ci nie ruszy... Co do przejsciowki - lepiej zaloz, bo moze ci pojsc za wysoki napiecie (podaj jaki masz zqasilacz - jak codegoowno to jest shit) i musisz dac gwarancje... Ale niech sie wypowie ktos kto wie ode mnie wiecej jesli chodzi o prad w kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Trochę namieszałeś. Karty są zazwyczaj zasilane dodatkowo albo przez takie złącze jak flop, albo takie, jak HD. Wnoszę, że masz gniazdo takie, jak flop, i do tego przejściówkę HD->flop. Jeżeli masz wolny wtyk do zasilania flopa to naturalnie możesz podłączyć go bezpośrednio do karty i darować sobie przejściówkę. Chyba o to Ci chodziło? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 po prostu nie wiedzialem jak to opisac :))) dokladnie ! mam wolny wtyk od flopa przejsciowka jest HD - flop czyli spokojnie podepne od zasilacza ten wtyk :) super ! dzieki za pomoc ps. zasilacz mam Q-TEC 400Wat, dual fan, z wiekszoscia zabezpieczen, -czy to w miare przyzwoity, dobry zasilacz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ps. zasilacz mam Q-TEC 400Wat, dual fan, z wiekszoscia zabezpieczen, -czy to w miare przyzwoity, dobry zasilacz ?Poszukaj a dowiesz sie wszystkiego. Powiem tak: do reszty Twojego konfigu zdecydowanie nie pasuje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Bez zasilania karta ci nie ruszy... Co do przejsciowki - lepiej zaloz, bo moze ci pojsc za wysoki napiecie (podaj jaki masz zqasilacz - jak codegoowno to jest shit) i musisz dac gwarancje... Ale niech sie wypowie ktos kto wie ode mnie wiecej jesli chodzi o prad w kompie:lol: Jak kurna mopze mu pojsc za wysokie napiecie. A widziales gdzies na tych przelootkach rezystor czy cus? :lol: Smialo mozesz podpiac ten kabelek od flopa - to taka sama identyczna wtyczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 a dlaczego moj zasilacz nie pasuje do mojej kompa ??? za dobry, czy za slaby ? czy cos innego ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 skoro q-tec to taki szajs, to co mam robic ? nie mam teraz kasy na lepszy.... :(((( czemu kurna,wczesniej nie patrzylem co to za zasilacz :( doradzcie co robic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 skoro q-tec to taki szajs, to co mam robic ? nie mam teraz kasy na lepszy.... :(((( czemu kurna,wczesniej nie patrzylem co to za zasilacz :( doradzcie co robic ? Jesli nie masz z nim teraz problemow to nie przejmuj sie nim i zbieraj na nowa zasilke. Jak zaczynaja sie jakies problemy w stylu bardzo odchylone napiecia czy restarty to zacznij zbierac szybciej :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 kurna ! wlasnie wczoraj mi sie zrobily dwa restarty, podczas wlaczania gry CHROME :( ale tez win xp ma juz pol roku i zmienilem grafe, bez przeinstalowania win, wiec najpier zrobie format, nowy winXP i dopiero wtedy sprawdze. Jak dalej sie tak bedzie dzialo, to nowy zasilacz :(((( pyt. drugie, strasznie mi sie grzeje moj p4 2.4 Ghz. Na max obciazniu osiaga 60 st. C !!! mam wiatrak zwykly na nim, w obudowie dwa arctic cooling, w zasilaczu dwa.... co to moze byc ? co sprawdzac ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Wywal wiatrak boxowyi kup lepszy(poszukaj na forum jest cala masa topicow o wentylach) jeszcze dowal na Rdzen dobra paste na srebrze.... Temp. powinna radykalnie zmalec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ehhh chciałem się posmiac ale spiderman byłpierwszy :( :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Bez zasilania karta ci nie ruszy... Co do przejsciowki - lepiej zaloz, bo moze ci pojsc za wysoki napiecie (podaj jaki masz zqasilacz - jak codegoowno to jest shit) i musisz dac gwarancje... Ale niech sie wypowie ktos kto wie ode mnie wiecej jesli chodzi o prad w kompie Ta przejściówka jest po to dodawana, żeby nie zabierać gniazd zasilania w kompie. A jeżeli kolega ma wolne gniazdko do zasilania FDD to śmiało może wpinać nic się nie dzieje (testowane jakbyś miał wątpliwości). :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 po co jest to dodatkowe zasilanie ? Nowe karty graficzne '"ciągną" taką ilość prądu, że gniazdo AGP nie wyrabia z jego podawaniem- ścieżka drukowana na płycie głównej ma bardzo małe rozmiary i co za tym idzie małą przepustowość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ehhh chciałem się posmiac ale spiderman byłpierwszy :( :DSorry, ale nie moglem sie powstrzymac. Dostalem w pracy ataku smiechu :P Inna wtyczka :lol: Niby taka sama, a ile z nia problemow :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...