Skocz do zawartości
sebasw

zasilanie radeona 9500pro

Rekomendowane odpowiedzi

radek 9500pro ma dodatkowe zasilanie.

dostalem z grafa przejsciowke i przez nia doprowadzam to zasilanie

ale z zasilacza wychodzi mi taki kabelek, ktorego wtyk jest identyczny, jak ten na przejsciowce, czy zatem moge podlaczyc ten kabel od zasilacza do grafiki ?

przejsciowka tylko zajmuje mi miejsce w obudowie... a kabelek od zasilacza nie potrzebnie wisi, nie uzywany (to chyba identyczny wtyk jak do floppy, ale bardzo podobny)

zatem ? moge od zasilacza bezposrednio podlaczyc ?

i drugie pyt. a co jesli nie podlacze w ogole tego dodatkowego zasilania ?

karta bedzie dzialac ?

po co jest to dodatkowe zasilanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zasilania karta ci nie ruszy... Co do przejsciowki - lepiej zaloz, bo moze ci pojsc za wysoki napiecie (podaj jaki masz zqasilacz - jak codegoowno to jest shit) i musisz dac gwarancje... Ale niech sie wypowie ktos kto wie ode mnie wiecej jesli chodzi o prad w kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę namieszałeś.

Karty są zazwyczaj zasilane dodatkowo albo przez takie złącze jak flop, albo takie, jak HD. Wnoszę, że masz gniazdo takie, jak flop, i do tego przejściówkę HD->flop. Jeżeli masz wolny wtyk do zasilania flopa to naturalnie możesz podłączyć go bezpośrednio do karty i darować sobie przejściówkę. Chyba o to Ci chodziło? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po prostu nie wiedzialem jak to opisac :)))

dokladnie ! mam wolny wtyk od flopa

przejsciowka jest HD - flop

czyli spokojnie podepne od zasilacza ten wtyk :) super ! dzieki za pomoc

ps. zasilacz mam Q-TEC 400Wat, dual fan, z wiekszoscia zabezpieczen, -czy to w miare przyzwoity, dobry zasilacz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. zasilacz mam Q-TEC 400Wat, dual fan, z wiekszoscia zabezpieczen, -czy to w miare przyzwoity, dobry zasilacz ?

Poszukaj a dowiesz sie wszystkiego.

Powiem tak: do reszty Twojego konfigu zdecydowanie nie pasuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zasilania karta ci nie ruszy... Co do przejsciowki - lepiej zaloz, bo moze ci pojsc za wysoki napiecie (podaj jaki masz zqasilacz - jak codegoowno to jest shit) i musisz dac gwarancje... Ale niech sie wypowie  ktos kto wie ode mnie wiecej jesli chodzi o prad w kompie

:lol:

Jak kurna mopze mu pojsc za wysokie napiecie. A widziales gdzies na tych przelootkach rezystor czy cus?

:lol:

Smialo mozesz podpiac ten kabelek od flopa - to taka sama identyczna wtyczka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro q-tec to taki szajs, to co mam robic ? nie mam teraz kasy na lepszy.... :((((

czemu kurna,wczesniej nie patrzylem co to za zasilacz :(

doradzcie co robic ?

Jesli nie masz z nim teraz problemow to nie przejmuj sie nim i zbieraj na nowa zasilke. Jak zaczynaja sie jakies problemy w stylu bardzo odchylone napiecia czy restarty to zacznij zbierac szybciej :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurna ! wlasnie wczoraj mi sie zrobily dwa restarty, podczas wlaczania gry CHROME :(

ale tez win xp ma juz pol roku i zmienilem grafe, bez przeinstalowania win, wiec najpier zrobie format, nowy winXP i dopiero wtedy sprawdze. Jak dalej sie tak bedzie dzialo, to nowy zasilacz :((((

pyt. drugie, strasznie mi sie grzeje moj p4 2.4 Ghz. Na max obciazniu osiaga 60 st. C !!!

mam wiatrak zwykly na nim, w obudowie dwa arctic cooling, w zasilaczu dwa....

co to moze byc ? co sprawdzac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zasilania karta ci nie ruszy... Co do przejsciowki - lepiej zaloz, bo moze ci pojsc za wysoki napiecie (podaj jaki masz zqasilacz - jak codegoowno to jest shit) i musisz dac gwarancje... Ale niech sie wypowie  ktos kto wie ode mnie wiecej jesli chodzi o prad w kompie

Ta przejściówka jest po to dodawana, żeby nie zabierać gniazd zasilania w kompie. A jeżeli kolega ma wolne gniazdko do zasilania FDD to śmiało może wpinać nic się nie dzieje (testowane jakbyś miał wątpliwości). :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co jest to dodatkowe zasilanie ?

Nowe karty graficzne '"ciągną" taką ilość prądu, że gniazdo AGP nie wyrabia z jego podawaniem- ścieżka drukowana na płycie głównej ma bardzo małe rozmiary i co za tym idzie małą przepustowość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...