mikos Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Ludzie mam problem... Gdzie kupujecie sprzęt w Krakowie (tanio!)??? Ja najczęściej w BIT. Mają spoko ceny i nawet co nieco ściągnąć na zamówienie też potrafią. Zawsze to sklep i łatwiej (szybciej) z reklamacją niż w sklepie internetowym... No właśnie... Zakupiłem ostatnio Epoxa 8RDA3+ i 2x256 HyperX3500 (DDR433) i mam wieeelki problem. Dual channel nie działa na więcej niż 185 i wogóle dimm1 jest zwalony (pojedyncza kość też ni idzie na więcej). Z kolei single channel idzie spoko na FSB225 (ram 2-2-2-5!!!). (Więcej: http://forum.purepc.pl/posting.php?mode=reply&t=35523 ) Biorąc pod uwagę, że płyta ma oficjalne wsparcie dla FSB200 postanowiłem zareklamować płytę i oddałem ją do serwisu... Po długich bojach z serwisantami o czas naprawy/reklamacji. Doszedłem (dzieki sile pwersfazji i ich przychylności ;P ) do sytucji takiej, że obiecali sprawdzić inne pamiątki na moim kompie a następnie moje pamiątki (i inne też) na nowej ale takiej samej płycie. Problem się zaczął (czego mozan było się spodziewać...) od tego że mam XP1700OC :((( Jak ich przekonałem że nie jest to winą, to spróbowali na 1700 a optem na Bartonie i twierdzą, że nie ma bata... nie działają ani HyperXy ani inne (nie wiadomo jakie...) kości i żebym spobie odpuścił tą płytę... Proponują ,może Asusa a najlepiej to żebym odpuścił sobie wogóle nForce... Nie wiem co robić... To czy te testy robili i jakie na prawdę, to nie jestem w stanie sprawdzić :( Mogę to tylko przyjąć na wiarę... Inne płyty nie wchodzą raczej w grę. Nie wiem też czy zgodzą się oddać kasę. Z resztą co dalej... Kupować gdzieś inndziej? Gdzie? Przez internet? A jaką będę miał gwarancję, że nie będę musiła znowu reklamować... i ilę to potrwa??? Ludzie pomocy!!! Jeśli ktoś z Krakowa ma podobny sprzęt lub jakiś pomysł to bardzo proszę o kontakt lub przynajmniej jakieś wskazówki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Nie sądzę, że winą są pamięci... Chodzą na singlu na 225... Ale jeśli znalazłby się ktoś ultra-uprzejmy z Krakowa i spróbował swoich kości (które idą na 200 lub więcej) na moim sprzęcie... byłbym dozgonnie wdzięczny!!! Ewentualnie interesowałby mnie też taka sytuacja w której moje HyperX3500 mógłbym sprawdzić na innej płytce. Chodzi mi o nForce, najlepiej Epoxa (a ideałem byłaby 8RDA3+). PLEASE!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Nie sądzę, że winą są pamięci... Chodzą na singlu na 225... Ale jeśli znalazłby się ktoś ultra-uprzejmy z Krakowa i spróbował swoich kości (które idą na 200 lub więcej) na moim sprzęcie... byłbym dozgonnie wdzięczny!!! Ewentualnie interesowałby mnie też taka sytuacja w której moje HyperX3500 mógłbym sprawdzić na innej płytce. Chodzi mi o nForce, najlepiej Epoxa (a ideałem byłaby 8RDA3+). PLEASE!!! Zamailuj do sir Afeena - sir_afeen@mod4.us Ma 8RDA :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikos Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 PLEASE!!!Zamailuj do sir Afeena - sir_afeen@mod4.us Ma 8RDA :) Dzieki! Mailika puściłem... Zobaczy co z tego wyniknie... Może ktoś jeszcze? 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...