Grimmer Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 Ave!Postaram się być jak najbardziej konkretny by nie zabierać dużo czasu forumowiczom.W skrócie:- zasilacz jaki posiadam mam zamiar zostawić (SilentiumPC Vero L1 500W, kupiony po nauczce, że nie warto kupować noname'ów)- dysk również (Samsung HD502HJ 500GB) - nagrywarkę mam, chóć jest mi w sumie zbędna. Uwaga! Zestaw, na którym się opierałem jako docelowy to ten za 2000zł (Intel) z zestawu na Listopad 2014: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_listopad_2014?page=0,8 Ważne "detale":- zestaw będzie brany na raty, więc mile widziany jeden koszyk - 70% czasu będę spędzał pod Linuksem (przeglądanie dokumentacji, programowanie, działanie na kilku wirtualkach jednocześnie) - pozostałe 30% na Win7 (rozrywka - głównie gry a dokładniej CS:GO). Pytanie - co warto w nim zmienić, czy lepszym wyborem będzie zamówić już teraz czy poczekać do stycznia 2015 roku? Dodatkowo Jakiś czas temu padł mi monitor (LG Flatron W2242S) i aktualnie korzystam z dość starego złoma. Na "nowy" monitor mogę przeznaczyć do 350zł. Upatrzyłem niedawno coś takiego: http://www.morele.net/monitor-dell-monitor-lcd-22-p2210f-gw-517177/ Tak, zdaję sobie sprawę, że jest to sprzęt używany.Pytanie - czy jest możliwość upolowania czegoś lepszego od niego? Z góry wielkie dzięki :)Pozdrawiam, Grimmer. P.S. Obecnej konfiguracji nawet nie podaję bo to zakrawa na dramat... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 Jak 70% będziesz spędzał na linuxie to proponuję kartę zmienić na GTX660 ze względu na lepsze sterowniki , choć trochę stracisz w CS:GO - silnik Source lepiej działa na kartach AMD . Tyle że GTX660 jest droższa niż R9 270 - najtańsza kosztuje 662 zł w morele.net ; opcjonalnie GTX750Ti - kosztuje poniżej 600 zł tyle że ma bardzo nierówną wydajność . Co do monitora - na twoim miejscu dołożył bym do BenQ GW2265M za 389 zł , fabrycznie nowy a nie polesingowy sprzęt z 6 m-cy gwary jak ten Dell . To tego lepsza matryca i rozdzielczość FHD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimmer Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 Dzięki wielkie za szybką odpowiedź :). Co do grafiki: bardzo pod pingwinem jej nie będę obciążał, ważne aby się nie wysypywała. Co do R9 270 - wybrałem ją też ze względów przyszłościowych jeśli tak to mogę nazwać (czytaj - by w nowsze też móc zagrać, jeśli się czas na to znajdzie).Ten BenQ wygląda faktycznie lepiej za niewiele większą cenę. Dzięki za nakierowanie :). Ale... Czy nie będzie delikatnie smużył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimmer Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 [uPDATE]Tak, wiem, że nie powinno się pisać postu pod swoim postem, ale nie mogę edytować nazwy tematu by dodać info o upie.By nie zabierać więcej czasu - dokonałem poprawek do zestawu, aktualny koszyk: http://www.morele.net/inventory/info/EgFYGm/Jakieś porady? Warto zmieniać grafikę na coś innego?Jeśli nie to zestaw zostanie zamówiony już jutro :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Wszystko jest bardzo dobrze poskładane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 [uPDATE] Tak, wiem, że nie powinno się pisać postu pod swoim postem, ale nie mogę edytować nazwy tematu by dodać info o upie. Jak coś, nie widzę nic złego w pisaniu postu pod postem, jeśli minęło kilka/kilkanaście godzin i post wnosi coś nowego, nie zwykłe F5. Tytuł tematu możesz zmienić, info tutaj: Jak tytułować tematy w dziale co kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimmer Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Mea Culpa, faktycznie można zmienić tytuł przez edycję OP.Wracając do tematu: zestaw zamówiony, temat do zamknięcia. Dziękuję wszystkim za pomoc :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...