nikpawel Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam:) Mam mały problem z siecią, otóż od pewnego czasu po zaktualizowaniu biosa mam taki problem, że co jakiś czas wyskakuje mi komunikat, że sieć jest niezidentyfikowana (mimo, że chwile wcześniej wszystko było ok) i pomaga jedynie, gdy odłączę kabel sieciowy i od razu włączę z powrotem. Jako, że myślałem że jest to wina biosa zrobiłem downgrade'a do przedostatniej wersji i przez jakiś czas było wszystko w porządku - aż do dzisiaj. Tu moje pytanie, czego to może być wina? Dodam, że jestem podłączony do sieci akademickiej przez switcha (przełączanie slotów na switchu w niczym nie pomaga). Moja płyta główna to: Z77MA-G45, natomiast wersja biosu to 1.9 Pozdrawiam, Paweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Jak skonfigurowaną masz adresacje ip i DNSy?Przed DHCP czy statycznie. Możliwe że ktoś w sieci ustawia/otrzymuje twój adres ip i przez to przestaje działać. Edytowane 28 Listopada 2014 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...