plp Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 W ramach organizowania Szlachetnej Paczki podjąłem sie zadania złożenia kompa dla 14-letniego Bogusia :) nie jest to oczywiście pierwsza potrzeba, tylko dodatek o którym ów chłopak marzy. Pomyślałem, że może uda mi się złożyć jakiegoś blaszaka z pomocą ludzi dobrej woli :) Każdy wie (przynajmniej ten starszej daty), jak to jest dostać w końcu ten pierwszy wymarzony komp, zwłaszcza że teraz jest to praktycznie standard tak samo jak TV czy lodówka, więc nie mieć kompa trochę boli :/ Podjąłem się tego zadania pomimo, iż sam nie posiadam prawie żadnego sprzętu który mógłbym oddać, poza myszką i jakimiś kablami + zamierzam przeznaczyć max 150 zł na dokup potenjalnie brakujących części (nie jest to jedyna paczka, w której biorę udział więc więcej kasy raczej nie przeznaczę). Jak chcę to ogarnąć: 1. Osoby, które mają jakiś sprzęt (sprawny) wpisywałyby gotowość jego oddania w postach poniżej 2. Jestem z Krakowa, więc jeśli ktoś też tu mieszka to przewiduję odbiór osobisty. W przeciwnym wypadku mile widziana wysyłka na koszt własny, jeśli nie no to w zależności jak będzie wyglądał mój budżet. 3. Znam się na kompach trochę, ale nie aż tak by rozkminić że dany podzespół podpasuje do innego, ten będzie lepszy od tamtego itd więc miło by było gdyby ktoś ogarnięty mógł to zweryfikować 4. Kompa muszę ogarnąć do 5 grudnia, mało czasu 5. Zbieram sprzęt tylko wtedy gdy skompletuje jego całość i będę mógł działający przekazać Bogusiowi. Jeśli koncepcja nie wypali, to coś innego kupuję rodzinie. Przeznaczenie kompa to oczywiście nauka, nie musi posiadać karty graficznej, nie musi pięknie wyglądać. No to zobaczymy czy uda się coś skręcić, zachęcam do pomocy! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Mam jaki stary komputer na celeronie 2ghz s478 z obudową.Cały komplet za wyjątkiem ramu (nie pamietam czy jest 512 czy 0) Wchodzi ddr10zł , tylko musiałbyś podjechać na kliny. Edytowane 29 Listopada 2014 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plp Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 No to super! Czyli brakuje tylko ramu i komp chodzi tak? Wtedy tylko skombinować monitor, klawierke i zestaw gotowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plp Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 Dzięki Panowie za pomoc, ale grupa innych osób zadeklarowała, że złożą tego kompa :) Także temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...