SanDiego Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Witam, zmieniłem starą 9800GT na HD 7770 i od tego momentu nie uruchamiają mi się pewne gry np. Max Payne 2 czy GTA Vice City.. A jak uruchamiam Hearts Of Iron III, to się uruchamia, ale zawisa na etapie wczytywania gry. Używam Win 7 x64. Ma ktoś pomysł co możebyć tego powodem? Nic nie zmieniałem oprócz karty (w sensie hardware'owym :)):/ Edytowane 30 Listopada 2014 przez SanDiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Zmieniłeś geforca na radeona i nic nie zmieniałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Tylko format i potem sterowniki od radeona. Inne gry działają. Edytowane 30 Listopada 2014 przez SanDiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Czyli format był- myślałem że tylko podmianka sterowników co by wyjaśniało problemy. Cóż- gierki raczej wiekowe- być może gryzą się z najnowszymi sterami od Radka, może 64bitowy system im nie pasi. Sensu szukania łatek do tych gierek chyba nie ma- pewnie już dawno przestali je łatać. Możesz próbować na starszych sterach. Próbowałeś uruchamiać te gry w tzw trybie zgodności? Edytowane 30 Listopada 2014 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Te gry były ponownie instalowane czy zainstalowane na innej partycji, pod poprzednią kartą próbujesz odpalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SanDiego Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Na 9800GT wszystkie działały i pod tym samym windowsem co mam teraz. Uruchamiałem w trybie zgodności. Ją wymieniłem, bo chciałem coś nowszego. Włożyłem tą nową i najpierw zrobiłem tylko usunięcie starych sterowników i instalację nowych od Radka. Paski dalej się pojawiały, więć pomyślałem, że coś się gryzie i zrobiłem format. Po instalacji i tak musiałem ręcznie zainstalować Catalyst, bo Win w ogóle sam nie wykrył tej karty (9800GT wykrywał zawsze od razu i jeszcze przy instalacji windy instalował swoje drivery). I po formacie też zdarzają się czasem paski. Albo np otwieram przeglądarkę i wiesza się i nagle czarny ekran i jakieś minusiki latają i BSOD. Czasem bywa łagodniej i czarny ekran a potem komunikat Win, że sterownik ekranu przestał działać, ale znów działa (coś w tym stylu). Gry instaluję zawsze na innej partycji niż systemowa. A może ma znaczenie to, że karta jest na pci-e 3.0, a mobo obsluguje tylko pcie - 2.0? mobo to asrock a785gxh Edytowane 30 Listopada 2014 przez SanDiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...