hubix015 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Czesc mam zamir kupic kompa i musicie mi pomoc w wyborze reszty: mam juz na oku AMD FX 6300 (nie piszcie mi nie bierz tego bo to gowno) R9 270x i to jest okolo 1000 zl za to czyli zostaje wam do wykorzystania 600-700 zl i nic nie mam z takich rzeczy jak zasilacz obudowa wiec do dziela ;p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 wiec do dziela ;p. AMD FX 6300 (nie piszcie mi nie bierz tego bo to gowno) Chcesz wybrać źle, wierzę w ciebie, dasz radę, do dzieła... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanZ Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 mam juz na oku AMD FX 6300 Na szczęście jedynie masz na oku, a jeszcze nie kupiłeś. Moi przedmócy tak zareagowali, bo ten procesor w większości zastosowań jest mniej wydajny od pentiuma, a kosztuje więcej od niego i pobiera więcej prądu więc nie ma sensu. Za te pieniądze warto kupić takie części: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyNkEEKwjAQRe8y6yKdppO03kG6dCEuQppFaGylaREV726nBIwupIvhMy!feZAnXMehnbsJ9icgJRAyjnKJPE6J9RqCZCRUoeIgZEK1EEn9$5wzcH4IhnXswuQ13fFn33TZ2F6vhytGBaYFpG8myw9FuU0RNWG!LBpAlTMa9aSbbrSBURHBwdngrHn0a5GqneSfunVet0evQ39fcA6vN4lkTdc* Sprzęt w przyszłości będzie można modernizować, nawet jak za dwa lata dorwiesz używaną i7 czy i5 w niskiej cenie to komputer dostanie mocnego 'kopa'. Takiej możliwości nie masz decydując się na platformę am3+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubix015 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Na szczęście jedynie masz na oku, a jeszcze nie kupiłeś. Moi przedmócy tak zareagowali, bo ten procesor w większości zastosowań jest mniej wydajny od pentiuma, a kosztuje więcej od niego i pobiera więcej prądu więc nie ma sensu. Za te pieniądze warto kupić takie części: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyNkEEKwjAQRe8y6yKdppO03kG6dCEuQppFaGylaREV726nBIwupIvhMy!feZAnXMehnbsJ9icgJRAyjnKJPE6J9RqCZCRUoeIgZEK1EEn9$5wzcH4IhnXswuQ13fFn33TZ2F6vhytGBaYFpG8myw9FuU0RNWG!LBpAlTMa9aSbbrSBURHBwdngrHn0a5GqneSfunVet0evQ39fcA6vN4lkTdc* Sprzęt w przyszłości będzie można modernizować, nawet jak za dwa lata dorwiesz używaną i7 czy i5 w niskiej cenie to komputer dostanie mocnego 'kopa'. Takiej możliwości nie masz decydując się na platformę am3+. Ale ja nie rozumiem tego bo właśnie zauważyłem, że są zwolennicy inteli jak i zarówno AMD i np. na takim intelu jak mi podałeś nie pójdzie no nwm np. Batelfield 4 na ultra a na tym AMD pójdzie więc nwm czemu takie przypuszczenie, że AMD to "<span style='color: red;'>[ciach!]</span>o'' i jak narazie nie mam zamiaru up-datować kompa tylko pograć sobie w bf no i może w farcrya. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Uwierz że lepiej kupić intela. Dobierz jeszcze pieniędzy a będzie niezły komp z intelem a nie jakieś amd Edytowane 30 Listopada 2014 przez esspero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubix015 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Uwierz że lepiej kupić intela. Dobierz jeszcze pieniędzy a będzie niezły komp z intelem a nie jakieś amd Ale daj mi korzystny przykład czemu nie, bo mój kolega ma AMD i mu komp śmiga bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 Według mnie Intel ma lepszą architekturę niż Amd. Taki I5 4 rdzeniowy może pobić w grach każdego amd (który nadaje sie według mnie tylko do biura) nawet 8 rdzeniowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubix015 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 Według mnie Intel ma lepszą architekturę niż Amd. Taki I5 4 rdzeniowy może pobić w grach każdego amd (który nadaje sie według mnie tylko do biura) nawet 8 rdzeniowego Czyli twoim zdaniem lepiej wziąć np. I3 ? Ale popatrz na yt na filmiki ludzi i zobacz, że AMD np. w bf4 na ultra 50-60 fps z tą kartą co podałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zdaje mi się że to jest też trochę zasługa Mantle czy jak to się to tam nazywa.nazywa. I3 może nie ale i5 tak. Zresztą jak chcesz sobie kupić proca AMD to później nie miej żali że ci tak doradzili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubix015 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ok dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubix015 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Co sądzicie o tym zestawie ? http://www.morele.net/inventory/info/hXLj0U/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Jest w porządku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 zasilacz zmien na fortrona 460 hcn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubix015 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 zasilacz zmien na fortrona 460 hcn. myślisz, że fortron 460 jest lepszy od 500 silentium pc przecież silentium to nie <span style='color: red;'>[ciach!]</span>o i po winno lepiej sobie radzić. Mam pytanie ta obudowa zalmana pomiesci te części ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 jak dla mnie vero ma za duze wachania napiec idle-stress. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Obudowa pomieści wszystko bez problemu. Fortron wypadnie lepiej. Do tego zestawu więcej niż 460 W nie potrzeba. I dobrze że zdecydowałeś się na Intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...