Tigere24 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam a wiec wczoraj zakupiłem monitor Samsung LS27d390hs/en podłączony jest przez kabel HDMI. Problem polega na tym ze na czarnym tle w prawym dolnym rogu nad przyciskiem wlaczenia jest jasniejszy obszar ekranu i tylko i wylacznie na kolorze czarnym pozatym jestem bardzo zadowolony z tego monitorka tylko chce sie poradzic czy trafil mi sie jakis zly egzemplarz czy te modele tak maja czy to normalne ? zrobilem pare fotek niestety w slabej jakosci, moze to wina podswietlenia albo swiatlo przebija od diody wlacznika nie wiem. co sadzicie o tym ? moj sprzet to : Płyta główna ASRock 990FX KILLER Procesor AMD FX-8320 x8 Karta graficzna Asus GeForce GTX 760 2GB Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 8192MB PC1866 2 x 4GB Dysk SSD Intel 520 240GB Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W Napęd Samsung DVD -/+ R/RW 24x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Klasyczny Backlight bleeding. Świadczy o kiepskim spasowaniu elementów obudowy i matrycy, więc podświetlenie odrobinę wycieka przy krawędziach, a także przebija się światło diody statusu. Bardzo popularne nawet wśród droższych modeli monitorów, a częściowo zależy to też od konkretnej sztuki. Tylko tam masz takie przebicie, czy gdzie indziej również, ponieważ z Twoich zdjęć wynika, że ekran "krwawi" Ci niemal naokoło całej matrycy. :) Edytowane 30 Listopada 2014 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigere24 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 tylko w tym dolnym prawym rogu wrazenie mam ze jak monitor dluzej jest wlaczony to wtedy bardziej sie nasila ta jasniejsza plamka, moze jest tam za mocno skrecona gdzies w tym miejscu obudowa bo akurat w tym miejscu obudowa przylega dokladnie do ekranu a im blizej lewej strony obudowa odchodzi delikatnie od ekranu w innym miejscu jak przycisne robi sie tez tak samo jasniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...