Skocz do zawartości
Fallout

Jak ustawić pamięci????

Rekomendowane odpowiedzi

No a więc.. jak mam ustawić pamięci i fsb procesora zeby chodzilo najlepiej??? pamięci to 512ddr 333 a procesor ma normalnie fsb 133 czyli ie wiem o co chodzi te synchroniczne i asynchroniczne... jakbyco to sprzęt taki jak w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cos tak nieciekawie to napisalem:) nie wiem jak mam dokladnie ustawic te parametry... co to dokladnie znaczy syncghronicznie a co asynchronicznie i co jest wydajniejsze no i oczywiscie co mogę u siebie zastosowac???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj prockowi magistralę 166 lub w biosie ustaw pamięci na tryb auto to bedę chodziły synchronicznie z procem. I szukaj!!!!!

może mu procek nie wstać... jeśli jest na fsb 100 to na pewno nie wstanie , chyba że chłodzony ciekłym azotem i z vcore >2V (byłoby to prawie 4GHz

BTW

tego tu nikt nie napisał : wydajność większa przy taktowaniu synchronicznym , czyli tak samo procek jak pamięci

proponuję podnieść vcore na 1,75V i jechać z fsb do góry , np co 5 MHz do np. 145 , a potem co 1 MHz

jeśli w biosie ustawiłeś pamięci na SYNCHRO lub HOST CLOCK lub ręcznie na 266 to będą działać synchronicznie

w twoim wypadku będzie cię ograniczał procesor , bo pamięci spokojnie do fsb 175 powinny dobrze chodzić - nawet noname

zwróć uwagę na ustawienia timingów pamięci , bo jak przesadzisz , to będą restarty albo zwiechy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem ze na szynie 166 mój p[rocesor pójdzie bo juz sprawfdzalem i nie musze napiecia podnosic a pozatym na mojej plycie wlasnie nie da sie podnosic naopiecia:( ale tez raczej sie nie da włączać takich funkcji jak synchro itp a jak ręcznie to ustawic?? No bo jak jest na auto to tez rosnie wraz ze wzrostem magistrali proca to mam zostawic na tym auto czy ręcznie lepiej ustawic??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a więc.. jak mam ustawić pamięci i fsb procesora zeby chodzilo najlepiej??? pamięci to 512ddr 333 a procesor ma normalnie fsb 133 czyli ie wiem o co chodzi te synchroniczne i asynchroniczne... jakbyco to sprzęt taki jak w podpisie

Fallout nie umiesz szukać nie napisałeś nawet jakiej firmy masz memorki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamięci mam oem a szukac nie wiem ile mozna ... najwyraźniej na prawdę nie umiem:(

heh... w opcji szukaj wpisz synchro np....

synchro czyli: czestotliwosc pamieci=czestotliwosc FSB. tak jest najwydajniej jak tylko mozna sobie wyobrazic. ;) aha jeszcze jedno - ustawienie pamieci na PC333 w BIOSIE oznacza w rzeczywistosci 166 MHz. (PC266-133MHz) jak masz FSB 133 to pamieci na 266 dajesz. itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...