dida1007 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, mam dziwny problem: Po podłączeniu do routera kabla WAN router nie wykrywa połączenia (dioda miga albo w ogóle nie świeci), jeżeli podłącze router do komputera przez port LAN, również nie wykrywa on połączenia z internetem (żółty trójkąt). Na innych wejściach modemu działa normalnie. Próbowałem inny router oraz inny modem problem ten sam tylko na tym jednym kablu. Z prostej dedukcji wynika iż winny powinien być kabel ale po podłączeniu prosto do komputera internet jest i nie zrywa. Macie jakieś pomysły bo nie mam pojęcia co może być przyczyną tego problemu. Modem-router brak internetu modem-router-komputer brak internetu modem-komputer internet jest Edytowane 3 Grudnia 2014 przez dida1007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 1. Co to za modem i router?2. Kable proste czy crossowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dida1007 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 1. Mogę sprawdzić modele ale wydaje mi się ze to nic nie da gdyż próbowałem na innym modemie i innym routerze i to samo. W całym domu wszystko gra tylko na tym jednym kablu jest problem. 2. Jak to sprawdzić? Jest możliwe ze kabel sieci Jest możliwe ze kabel sieciowy jest w taki sposób uszkodzony że w przypadku komputera działa normalnie a routerów juz nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2014 Patrzysz na obydwie końcówki kabla jak w obie są takie same(te same kolory na tych samych pozycjach) to kabel jest prosty, jak nie to scrossonwany. Rodzaj kabla ma znaczenie(lub nie) w zależności jakie urządzenia się nim podłącza, dlatego przydały by się modele modemu i routera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dida1007 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wykonałem kilka testów, wykluczyłem wszystkie możliwości i jestem pewny że winny jest kabel. O dziwo prosto do komputera działa, przez router nie :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Widać że kable są inaczej poukładane takze tu leży problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Po zdjęciach wygląda to raczej na kabel krosowany, ale nawet nie wiem czy poprawny. Zakup 2 kable proste do modem-router i router-komputer i powinno być ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dida1007 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 Chyba tak zrobię bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...