Crazy John Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Wiatm! Mam pytanie o temperature procesora: Jaka jest maksymalna (czyt. niebezpieczna dla) temepratura procesora? Mam Celerona II 800, probuje go podkrecic i nie wiem do jakiej temp. moge probowac. Obecna temp to 48C - 70C (gdy np gram w gre GTA3, Q3) Czy jest to prawidlowa (normalna) temp? Czy nie jest za duza? Moze jakas stronka z jakas tabelka (co i jak dla jakich prockow)? Z gory dzieki za pomoc Pozdr Crazy John GG: 1862788 tomsmol@o2.pl ----------------------------- Cel 800@824 :) tylko na razie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 uwazam ze jak na celka to juz masz dosc duza temperature no i rozrzut ponad 20* hmm jakos dziwne :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Ja mam teraz w tych upałach na swoim Duronie 1200@1300Mhz 61 stopni a było normalnie przed tym 54 max i co jest nie wiem okno otwarte qrcze grzeje sie jak cholera i nie jest zbyt stabilny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 zapomnialem dodac, ze mam wentylator od box'a cel 667 tzn co mam zrobic?? nowy wentylator?? czujnik przeklamuje, bo to chyba nie mozliwe, nie?? mam czujnik na kablu wepchniety pod procka i ten pokazuje 48 gdy tamten od procka 63..... HELP :!: :!: :!: pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 aaaa jeszcze jedno ja od kad pamietam to mialem tak wysoka temp. moze teraz troche podrosla (jakies 2*) :) a i przed przetaktowaniem tez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 48 stopni na celku????????? ty masz wogule radiator???? lec do sklepu po jakis pozadny radiator np Titan TTC-D5TB... razem z nim daja paste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Masz bardzo kijowy cooler. Lec do sklepu i kupuj Titana D5TB (tak jak pisal neo_x). Polecam go tylko dlatego ze jest tani jak barszcz ukrainski i bedzie o niebo lepszy od tego co masz, a do tego jest przy nim pasta termoprzewodzaca i se posmarujesz procek i bedziesz mogl krecic proca. Temp. bez podkrecania bedziesz mial okolo 40st C. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 uporzadkuje troche info, wiec: 1. pasta - juz mam, zwykla ale jest 2. tenmperatura - kabelek pokazuje co innego, niz czujnik procka 3. radiator + went - od boxowanego cel667 4. podkrecam go z 800@824 :D temp idzie do gory o jakies 1-1,5*, z 800@841 :) - idzie do gory o jakies 2*, czyli moge spokojnie krecic do 1000 :?: 5. temp powinna sie trzymac w granicach 40-50* :?: :?: 6. ostatnie, ale i najwazniejsze PROCEK JEST NA PRZEJSCIOWCE NA SLOT 1, moze po prostu przejsciowka jest walnieta :?: :?: :?: rozgladam sie za sklepem z tym went, odezwe sie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 FCPGA/SOCKET A TITAN D5TB 1.8GHz (CICHY) taki jest opis w cenniku, wiec o ile wiem procek jest na FCPGA, ja mam go na przejsciowce na Slot1, mam wiec pytanko czy taki went. nie jest ciężki, nie jest za ciężki jak na przejściówkę :?: Jezeli okzaze sie, ze nie to biegne go kupic (45zł) taniocha :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 FCPGA/SOCKET A TITAN D5TB 1.8GHz (CICHY) taki jest opis w cenniku, wiec o ile wiem procek jest na FCPGA, ja mam go na przejsciowce na Slot1, mam wiec pytanko czy taki went. nie jest ciężki, nie jest za ciężki jak na przejściówkę :?: Jezeli okzaze sie, ze nie to biegne go kupic (45zł) taniocha :) Procek jest na przejściówce, a masz na nim max 70 stopni??? Jakbyś miał płytę z FCPGA, to miał byś temperaturę z czujnika w procesorze, ale w płytach slot1 czujnik jest obok gniazda!! On bardziej mierzy temp. w obudowie, a nie na procku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 czy ty masz ten kabel WEPCHNIETY miedzy radiator a procesor, na heat slug? bo wtedy temp. 70C jest nie dziwna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 hmmmm, on jest dosyc ciezki, ale temp bedzie nizsza niz 40* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 uporzadkuje troche info, wiec: 1. pasta - juz mam, zwykla ale jest 2. tenmperatura - kabelek pokazuje co innego, niz czujnik procka 3. radiator + went - od boxowanego cel667 4. podkrecam go z 800@824 :D temp idzie do gory o jakies 1-1,5*, z 800@841 :) - idzie do gory o jakies 2*, czyli moge spokojnie krecic do 1000 :?: 5. temp powinna sie trzymac w granicach 40-50* :?: :?: 6. ostatnie, ale i najwazniejsze PROCEK JEST NA PRZEJSCIOWCE NA SLOT 1, moze po prostu przejsciowka jest walnieta :?: :?: :?: rozgladam sie za sklepem z tym went, odezwe sie... 1. W Titanie D5TB dostajesz srebrna paste 2. Ciekawe ktore sie myli :) ale moim zdaniem i tak za wysokie 3. Ja mialem na tym swoim celku 633 boxowy radiator.... jak go podkrecilem do 800 mhz to sie dotknac radiatora nie dalo... a czasem komp sie nawet wieszal 4. 1000 mhz wyciagniesz bez najmniejszych problemow... ale wiadomo..... bez zmiany chlodzenia sie nie obejdzie Titan D5TB (ja placilem za nowy 29 zl)... no i oczywiscie trzeba podniesc napiecie :) 5. Temperatura powinna sie trzymac w granicach 30-40 .... przynajmniej tak jest u mnie 6. ja tez mam na przejsciowce SLOT 1 .... nie sadze eby byla walnieta... poprostu za slaby radiator a tego Titana D5TB kupisz w kazdym lepszym komputerowym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 piszecie, ze czujnik jest kolo procka, to wiele wyjasnia, ale jezeli nie to pewnie czujnik najzwyczajniej sie rozpieprzyl. w czwartek kupie titana, wywale kabel spod radiatora :D i sie odezwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 jeszcze jedno: znalazlem modele: TTC-D5TB TTC-D5TB-TC i jeszcze pare innych (TTC-D5TB2, TTC-D5TB3) ktory wybrac :?: :?: ktory najlepszy :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 nie wiem czym sie rozni wersja 3, od 4, ale ja bralbym jedna z nich, inne nie maja grili itp, a kosztooja tyle samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy John Opublikowano 25 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2002 moj komp chyba naprawde jest [censored], otwieram wczoraj obudowe i : - w spoczynku lekko cieply radiator - w np gta3 cieply, mozna powiedziec, ze leciutko, leciutko parzy wiec chyba nie jest tragicznie :?: :!: zamopntowalem sobie wentylator do obudowy (od zasialacza do 486) i narazie temp MB spadala 0 2*, a procka wg mojego czujnika :D o 10* wg drugiego (kabel) o jakies5-7* pozdr z niecierpliwoscia czekam na czwartek.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...