Piechciu89 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 witam serdecznie.na wstepie napisze ze moj poprzedni HDD w stacjonarce odnowil wspolpracy i przerzucilem sie na laptopa, nie potrzebuje jednak przenosnego komputera z wodotryskami nowych systemow, stad decyzja o reanimacji mojego desktopowego PC.w kompie siedzi MOBO p5k pro z chipsetem P35 ICH9R SATA2 i Core 2 DUO e4500.poszukuje do niego jakiegos twardziela zeby przyspieszyc prace. moze czas oswoic sie z SSD?? warunek jest jeden. zostaje system Windows XP SP2koszty jakie moge poniesc to 300zl- ot taki prezent na gwiazdke :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Sprzęt i system nie wykorzystają w pełni możliwości SSD ale i tak będzie duży boost od SSD . Pytanie ile miejsca faktycznie potrzebujesz - za 300 zł dostaniesz w zasadzie SSD 120-128GB , do SSD 240+ GB musiał byś dołożyć . Jak potrzebujesz dużo miejsca na dysku to SSD odpada z wiadomej przyczyny , co innego jak starczy ci te 128GB ( w praktyce mniej - rzeczywista ilość dostępnego miejsca będzie wynosić ~119 GB ) . Z SSD polecam sprawdzonego Plextora M6S 128GB za 285 zł z morele.net . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piechciu89 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 a powiedz mi jeszcze jak wyglada eksploatacja tych dyskow? mozna je dzielic na partycje ?? mozna na nic ustawic osobne partycje TEMP(pliki tymczasowe) oraz pliki wymiany/stronnicowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 Oczywiście można, acz nie trzeba ;) @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2014 a powiedz mi jeszcze jak wyglada eksploatacja tych dyskow? mozna je dzielic na partycje ?? mozna na nic ustawic osobne partycje TEMP(pliki tymczasowe) oraz pliki wymiany/stronnicowania? Eksploatacja jest zupełnie normalna, niema nic szczególnego. Chociaż dzielenie na partycje nie ma sensu, szczególnie 128GB. Przy okazji, instalowałem już SSD na kompach pokolenia P35 (co prawda szybszych CPU) i śmigają niesamowicie. AHCI jest, wydajny chipset ICH9R jest. To najważniejsze. Będzie super. Polecam Plextor M6S 128GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...