van der Heist Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Siostra wezwała mnie do pomocy przy jej komputerze. Moje próby naprawy sytuacji zawiodły, wujek google też nie pomaga: Niemożliwe jest pobranie i uruchomienie jakiegokolwiek pliku .exe ani uruchomienia asysenta pobierania przy użyciu jakiejkolwiek przeglądarki internetowej. Dostęp administratora - jest. Usunąłem (notabene marne) programy antywirusowe. Firewalli brak. Można pobierać zdjęcia itp. drobiazgi, lecz instalacja jakiegokolwiek programu np. poprzez dobreprogramy.pl jest niemożliwa. Generalnie wygląda to tak: Wariant a) Asystent pobierania pobiera się ale zawsze wyświetla ''brak połączenia internetowego/brak połączenia z internetem'' przy próbie instalacji programu. b) Gdy próbuję pobrać program bezpośrednio, bez asystenta: pobiera się np. 8mb ze 138 po czym stop i ''nie powiodło się" I tyle. Nie mogę pobrać i zainstalować żadnego programu z internetu niezależnie czy próbuję przy użyciu najnowszej mozilli czy chrome. Dodam w ramach ciekawostki że z ww. przyczyn nie mogę też zainstalować Opery :D Z kolei IE jest uszkodzony i będę musiał go ogarnąć w przyszłości. Generalnie zatem, wszystkie przeglądarki zawodzą Proszę o pomoc ^^ Edytowane 8 Grudnia 2014 przez van der Heist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Jak komputer jest podłączony do internetu? Warto by: - przetestować inny sprzęt na tym samym łączu - przetestować ten sprzęt na innym łączu - przetestować z innym urządzeniem dostępowym/routerm (o ile jest) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...