ziomek78 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam,zmieniam mój sprzęt i zastanawiam sie nad zmianą monitora i czy jest sens?,mój obecny to Acer GD245HQ 24" nowe podzespoły to: karta graficzna: MSI GTX 970 Gaming 4G procesor: Intel Core i7-4790K myślę nad 27" monitorem,możecie mi powiedzieć jak to jest z tą częstotliwością odświeżania,60mhz 120mhz czy 144mhz które jest lepsze w grach? monitor będzie służył do gier takich jak CoD ,battlefield,nfs ,cena nowego monitora 3000zł. czekam na opinie i wasze rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 120hz na pewno jest lepsze, niż 60, ale nie na tyle, by usprawiedliwić obecność matrycy TN w rozmiarze 27". Do gier/multimediów obecnie najlepszym bodajże wyborem jest Dell u2713HM. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 ten Dell ma odświeżanie 60 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 No i? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 nie bedzie za słabe do gier? z tego co wyczytałem w internecie lepsze jest 120 mhz i 144mhz co sądzisz o monitorze Asus ROG Swift PG278Q ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 (edytowane) Herce (Hz), nie megaherce (MHz). IMHO nieporozumieniem jest stosowanie w 27" monitorach matryc TN oraz kupowanie takich sprzętów (przykładowo ASUS PG278Q właśnie). Dysponując kwotą ~3k PLN można skupić się modelach takich, jak wspomniany Dell, NEC EA274WMi czy EIZO EV2736W, albo nawet celować we wstępny etap segmentu graficznego (EIZO CS). Pytanie, czy masz wybitne parcie na 27", 2560x1440 oraz przede wszystkim te nieszczęsne 144Hz. Edit: Temat wspomnianego Asusa omawiany był już na forum co najmniej kilka razy. http://forum.purepc.pl/topic/360454-monitor-2560x1440-27cala/ http://forum.purepc.pl/topic/361258-asus-rog-swift-pg278q-27/ Edytowane 8 Grudnia 2014 przez AragornPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 az takiego na 27" parcia nie mam,jak myślisz jest sens wymiany monitora na nowy,czy zostać przy takim jaki mam? czy na tym nowym ewentualnie zakupionym monitorze będzie wielka różnica w obrazie? 60 Hz ma opóźnienia 16 ms na samym odświeżaniu,w przypadku 120 Hz jest 8 ms Co sądzisz o EIZO FORIS FG2421 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Co sądzisz o EIZO FORIS FG2421 ?Najprawdopodobniej najlepsza konstrukcja dedykowana do grania, oferująca przy tym w miarę sensowną jakość obrazu. Matryca MVA, czyli prawdziwie czarna, głęboka czerń. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ten Eizo to dobry monitor, praktycznie jedyny w rozmiarze 24 i większym, który jest rewelacyjny w grach. Co do parcia na 27" - są obecnie bodajże tylko 2 monitory 27 120/144Hz i oba są na <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ianej matrycy TN. W skrócie - musiałbyś sam zadecydować, czy bardziej zależy Ci na szybkości matrycy, czy na swoich oczach, poczuciu estetyki i końcowo na psychice. :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 który 27" Eizo proponujecie? iiyama ProLite GB2773HS 27" FLICKER FREE LED 144Hz co sądzicie o tym ? juz jestem skolowany co mam wybrać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 27" 1080p... bez sensu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 ok przekonaliscie mnie zostaje przy 24" ,teraz tylko pytanie czy wymieniac mego Acera na Eizo? co myslicie o teh grafice MSI ? sa jakies lepsze w tej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Tutaj ludzie posiadają GTXy 970 od MSI i generalnie sobie chwalą. Zaś co tyczy się monitora - zdecydowanie warto, dostajesz lepszą matrycę i 2x więcej Hz* *coś, na co szczególnie zwracałeś uwagę ;) Edytowane 9 Grudnia 2014 przez AragornPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Tutaj ludzie posiadają GTXy 970 od MSI i generalnie sobie chwalą. Zaś co tyczy się monitora - zdecydowanie warto, dostajesz lepszą matrycę i 2x więcej Hz* *coś, na co szczególnie zwracałeś uwagę ;) ok dzięki za pomoc jeszcze małe pytanie co sądzisz o kartach( Gigabyte Geforce Gtx 970 G1 Gaming 4G , PALIT Nvidia GeForceGTX 970 4GB JETSTREAM ,ZOTAC GeForce GTX 970 AMP! Extreme Edition -nie moge nigdzie znaleźć ile ona watów pobiera ) w testach wypadły lepiej niż MSI GTX 970 którą byś brał? Edytowane 9 Grudnia 2014 przez ziomek78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Polecam zadać to pytanie w podlinkowanym wcześniej temacie, z pewnością lepiej Ci doradzą :) Edit: Fakt, na PPC był test. Na różnice w poborze nie zwracam zazwyczaj uwagi, zwłaszcza takie rzędu +/- 10W. W celu wyboru konkretnego modelu przeczytaj artykuł przytoczony przez Dammerona oraz udaj się jak wyżej zostało napisane. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez AragornPL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 (...)nie moge nigdzie znaleźć ile ona watów pobiera ) w testach wypadły lepiej niż MSI GTX 970 którą byś brał? Widać doskonale szukałeś: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_970_killer_gtx_780_test_wersji_niereferencyjnych 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Widać doskonale szukałeś: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_970_killer_gtx_780_test_wersji_niereferencyjnych dzięki wielkie!! szukałem,ale coś słabo mi szło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...