YARPS DRITT Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) WItam! Mam problem. Ostatnio przez przypadek zauważyłem, że dwa z dysków (w tym systemowy 840PRO) chodza na SATA 3 Gb/s. Infromacje taką podaje Samsung Magician i Intel trayowy programik (zapomniałem nazwy). Oczywiście płyta ma 4 porty 6GB/s i do nich podłączyłem całe dobrodziejstwo inwentarza. Co w tej sytuacji: 1. Aktualizacja biosu (swoją drogą potrzebna bo jest już nowszy) 2. Przeinstalowanie sterowników chipsetu? 3. Jak zweryfikować prędkość działania (wystarczy jakiś bench dysku, czy program diagnostyczny i ew. jaki) ? 4. Ustawienie w biosie (nie zauważyłwm zmian, ale może coś pominąłem)? Setup jak w sigu. Bardzo dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc. Soz za tę czcionkę w temacie Edytowane 9 Grudnia 2014 przez YARPS DRITT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Program podaje ci inf. SATA 3 czy SATA 3 Gb/s? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARPS DRITT Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Samsung Magician - 3 GB/s. Intelowski monitor pokazuje to samo, drugi z dysków 3TB chodzi juz na STA III.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...