shukibruck Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, chciałbym kupić router który wspiera połączenia VPN. Chcę stworzyć połączenie VPN między firma a jej odległą filią. I nie za bardzo wiem który wybrać. Czy moglibyście coś polecić? Czy szukać mikrotika? Czy lepiej coś innego? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje :> Edytowane 10 Grudnia 2014 przez shukibruck Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 My uzywamy do tego routerow Cisco. Do malych firm model 881 do wiekszych firm seria 1900 albo 2900. Konfiguracja dosc skomplikowana, dla poczatkujacych to niezle wyzwanie. Ale jak juz sie zrobi to hula bez doglądania praktycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shukibruck Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 dzięki za odpowiedź ale myślę że to za dobry router. Filia firmy będzie miała jedną osobę plus telefon VoIP. jakieś jeszcze pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2014 Kilka dni temu kupiłem taki router: http://www.asus.com/pl/Networking/RTN18U/i ma zakładkę vpn, ale co dalej z tym zrobić, to nie wiem, bo się nie znam. Poczytaj, może wystarczy taki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2014 http://www.draytek.pl Routery mają funkcję VPN. Sam je stosuję w kilku firmach. Proste w mirę w konfiguracji. Łatwy też klient VPN do konfiguracji. Koszt już od około 800 netto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef182 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2014 Cisco RV042 (2 wany) lub Cisco RV110W, oba w rozsądnych cenach, na obu modelach używam VPN (PPTP), nigdy jeszcze nie miałem problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Podstawowym pytaniem jest do czego ten tunel ma służyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2014 Uruchomiłem na tym asusie vpn, działa sprawnie. Komputer z win8.1 łączy się z zewnątrz bez problemów z siecią postawioną przez tego asusa. Jeśli nie jest to jakoś mocno obciążone połączenie, to myślę, że możesz go wypróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Jesli infrastruktura w tej firmie nie narzuca zadnych wendirow, to do tak malego zastosowania poszedl bym w rouer mikrotik, np model 450g uciagnie wszystko spokojnie, oraz niema tutaj problemow z licencjonowaniem. Sent from my iPad using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...