przemcu Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Właściwie to nie wiem gdzie powinienem umieścic moje pytanie bo nie wiem czego dodyczy problem a jest on nastepujący: Po uruchomieniu jakiejkolwiek gry po tym jak już przejdą wszystkie intra zawiesza mi sie komputer. Mam windowsa Xp i najnowszy detonator. Wydaje mi sie, że nie jest to problem software'owy. Mam płyte główną z Chipsetem Intel 440BX oraz karte graficzną RIVA TNT2, czy może to byc wina sprzętu i jeśli tak to czego? Aha sprawdzałem na innej karcie graficznej problem był analogiczny. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 W takim razie to może coś z płytą - jeśli to np. Abit to sprawdziłbym kodensatory :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 no nie wiem ja bym proponował formata tak na poczatek a potem via 4 in 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemcu Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Płyta główna to ASUS, i dysk mam świeżo po formacie. A czy przyczyna moze być AGP albo sam system operacyjny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Najpierw formacik, apotem jak poprzednik wszystkie drivery i na czysty system giere, jak nie pomoże to może spóbuj na wingrozie 98, byc może masz grę starsza juz, a jak wiemy nie wszystkie starsze gry pociągnie XP. Powodzenia... tak pozatym tezmysle że cos z soft'em, niesadze by z hardware'm było coś nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 a i nie wgrywaj najnowszych dnetek do tej rivy ,przeca to bez sensu .Wgraj jakies 20.xx .I to powinno pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 no nie wiem ja bym proponował formata tak na poczatek a potem via 4 in 1Płyta jest na Intel 440 BX :!: - Co do detonatorów to racja radziłbym jakieś góra z serii 30.xx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemcu Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Zainstalowałem detonator 30.82 nie pomogło. W podglądzie zdarzeń mam następujące błędy : Sterownik nv4 dla display urządzenia DeviceVideo0 jest zablokowany przez pętlę nieskończoną. To wskazuje zwykle na problem z samym urządzeniem lub z jego sterownikiem niepoprawnie programującym urządzenie. Sprawdź, czy u dostawcy sprzętu są dostępne aktualizacje sterowników. i jeszcze jeden który chyba nie ma nic do rzeczy : Model DCOM odebrał błąd „Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia. ” podczas próby uruchomienia usługi upnphost z argumentami „” w celu uruchomienia serwera: {204810B9-73B2-11D4-BF42-00B0D0118B56}. Aha nie znacie czasem jakiś adresów gdzie mógłbym ściągnąć jakieś sterowniki na tą płyte asusa na chipsecie Intel440BX albo czy są w ogóle jakieś uniwersalne sterowniki pod chipsety Intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 na tej plycie bardzo czesto wystepuja problemy z ramem, wiec jesli dokladales cos ramu, albo bawiles sie w jego ustawienoia to to moze byc problem. Pokombinuj z ramem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 no nie wiem ja bym proponował formata tak na poczatek a potem via 4 in 1Heh, Świetne, zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć. Via service pack do mobo da chipsecie intela. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...