Dikor12 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam,Kupuję chłodzenie do procesora thermalright macho hr-02 bw i zastanawiam się jaką pastę termoprzewodzącą do niego dodać. W zestawie będzie najprawdopodobniej chill factor 3, ale mam w domu pastę noctua nt-h1, jednak leży ona otwarta w pudełku około 4 lata. Noctua w testach jest o około 12 stopni wydajniejsza ale jej zalecany trzymania po otwarciu to 2 lata. Lepiej jest użyć pasty noctua czy chill factor 3? Czy pasta noctua dalej nadaje się do użytku czy straciła swoje właściwości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2014 jak nie będzie zaschnięta to dawaj noctua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2014 jak nie będzie zaschnięta to dawaj noctua Nie skreślaj od razu CF3. Sam korzystam od 3-4 lat i z powodzeniem zastąpiła u mnie AS5 i MX2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeeMee Opublikowano 20 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2014 Potwierdzam ja zaaplikowałem CF3 dołączony do Macho i spisuje się naprawdę dobrze - 4690K @4,7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...