parodia Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) Witam, proszę o ocenę takiego zestawu. - FI-02BC-U3 (lub ewentualnie trochę większa BT-04B-U3) - i5-4460 - Gigabyte GA-H97N-WIFI - SSD Plextor 128GB - jakiś napęd Ze starego kompa przełożę: - Crucial Ballistix Tactical DDR3-1600 - 2 x 4 GB - WD Green 1TB Komputer będzie używany głównie do programowania (głównie pochodne IntelliJa), będzie na nim postawiony Ubutnu/Debian + Windows 7 jako drugi system (nie liczony w kosztach). Do tego internet, czasami jakiś film. W tym momencie byłby podpięty pod 22-calowy LG W2261VP, w przeciągu pół roku-roku planuję przesiadkę na Full HD. Na pewno nie będą odpalane na nim żadne gry, OC też nie wchodzi w grę przez wątpliwe możliwości chłodzenia. Czy to w ogóle trzyma się kupy? Mini ITX jako normalny komputer (a nie HTPC). Czy całość pociągnie na zintegrowanej grafice z procesora? Pozdrawiam Edytowane 14 Grudnia 2014 przez parodia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Cztery jajca, 8-16GB zależnie od potrzeb, ssd + hdd i wystarczy. MiniITX może być maszynką do grania, więc tym bardziej może być sprzętem dla programisty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2014 Jesteś pewny, że wykorzystasz moc i5? Nie lepiej wziąć coś słabszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
parodia Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2014 Dzięki za odpowiedzi :) Po namyśle doszłam do wniosku, że wirtualne maszyny i tak nie będą tam odpalane, ewentualnie bardzo rzadko. Więc w końcu zdecydowałam się i3 4150, a za to dołożyłam do SSD Crucial MX100 256GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...