Skocz do zawartości
pl00b00

Temat alkoholowy ==> vodka tak/ nie

Lubisz vodke ???  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Lubisz vodke ???

• NIE
      72
    • TAK
      112

Rekomendowane odpowiedzi

Rozczarowywujacy jest Smirnoff - rozlewany teraz oczywiscie w polsce. Niewart wydanych pieniedzy.

Dokładnie. Od czasu kiedy potaniał (bo zaczęli u nas rozlewać) Smirnoff stracił całą swoją klasę. Kiedyś spokojnie stał u boku finlandii, teraz można go jedynie przy Absolwencie postawić, ale Absolwent przebija Smirnoffa zdecydowanie patrząc na stosunek cena/jakość.

Wszystkie piwa tak samo (Grolsch, Heineken itp.) - odkąd rozlewają u nas to straszna kicha się zrobiła. Ale ostatnio zauważyłem, że znów w sklepach pojawia się oryginalny Grolsch - miód w ustach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Od czasu kiedy potaniał (bo zaczęli u nas rozlewać) Smirnoff stracił całą swoją klasę. Kiedyś spokojnie stał u boku finlandii, teraz można go jedynie przy Absolwencie postawić, ale Absolwent przebija Smirnoffa zdecydowanie patrząc na stosunek cena/jakość.

Wszystkie piwa tak samo (Grolsch, Heineken itp.) - odkąd rozlewają u nas to straszna kicha się zrobiła. Ale ostatnio zauważyłem, że znów w sklepach pojawia się oryginalny Grolsch - miód w ustach ;)

Bardzo agree. Ale Heinekena w tych duzych butelkach 0,66 czasami sie trafia oryginal a nie made by Zywiec. To samo z moim ulubionym Carlsbergiem - sa ostatio partie rozlewane przez browary Okocim chociaz nie ma az takiej straty jakosci jak przy Heineken'ie.

Niedlugo cholera jedyne co nie bedzie rozlewane gdzie indziej to bedzie Corona Extra [w sumie calkiem fajne z limonka jako drinek do posaczenia ale cena zazwyczaj absurdalna] ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slyszalem ze to takie fajne 70% + grzybki halucynki dobrze slyszalem? i kolorek fioletowy bodajze...

Ciemnozielone ;)

Nie grzybki tylko raczej ziolka ;) Halucynogenne to tak naprawde bylo w wersji oryginalnej 100 lat temu - wiekszosc poetow i innych artystow sie tym zapijala na zmiane z opium ;) Ten legalnie sprzedawany w sklepach ma ograniczenia co do zawartosci dodatkow, chociaz jak niesie fama w pradze mozna i dostac taki mniej oficjalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo agree. Ale Heinekena w tych duzych butelkach 0,66 czasami sie trafia oryginal a nie made by Zywiec. To samo z moim ulubionym Carlsbergiem - sa ostatio partie rozlewane przez browary Okocim chociaz nie ma az takiej straty jakosci jak przy Heineken'ie.

No jak chcę dobrego piwka się napić to szukam butelek z moim ulubionym napisem "Imported" :P

A Carlsberga to nie bardzo pamiętam u nas importowanego. Odkąd je piję to zawsze widziałem polskie napisy na etykietce :/ Ale podobnie uważam, że z tych zagranicznych rozlewanych u nas to Carlsberg jest zdecydowanie najlepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj wy łotry! polski przemysł wspierać! złotą jedenastkę pić, rybnickiego fulla pić, a nie burżuje się łapią za importowane trunki. Łot czort, się im hameryki i uniji zachciało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten Carlsberg pewnie dlatego ze odemnie blizej do germanskich hurtowni niz Polskich ;) Zreszta szczecinski Bosman nalezy do grupy Carlsberg-Okocim wiec patriotycznie wybralem Carlsberga ;)

A Heineken made in poland posysa tak jak Zywiec. Najbardziej nierowne piwo jakie znam. Bywa bardzo fajne a czasami sie zdarzaja partie ktore smakuja ochydnie. Nie wiem czy oni je w roznych browarach rozlewaja i tylko etykietka taka sama czy co. Lech czy Okocim przynajmniej zawsze smakuje tak samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj wy łotry! polski przemysł wspierać! złotą jedenastkę pić, rybnickiego fulla pić, a nie burżuje się łapią za importowane trunki. Łot czort, się im hameryki i uniji zachciało.

Wystarczy ze akcyza wspomagam Panstwo Polskie ;). Zreszta gdzie tu masz polski przemysl ;) Browary to albo grupa Carlsberg (Okocim, Bosman), Heineken (Zywiec), albo Kulczyk z jakimis afrykancami ;) (Tyskie, Lech).

Polmos jedyny polski to chyba bialystok czy jakos tak - CI od Zubrowki

Chwala Panu ze przynajmniej jeszcze Tequilli w polsce nie rozlewaja ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego mowie Zlota jedenastka - browar krajan ! oraz Rybnicki full browar malutki, a piwo jakie tanie :> :> :> . Marco, marco :> tego bym sie po tobie nie spodziewal! Toc do zubrowki zapraszam! Wspierac, budowac, a nie uniji na nas zarabiac pozwalac :P

co do roznych zywcow to spowodowane jest klasami piwa. Strzel sobie piwo w dobrym hotelu, zobaczysz jakie pyszne :> , strzel piwo w melinie zobaczysz jak szybko stamtad wyjdziesz :> .

pozdr ide spac ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruska wódka jest zła ? Trzeba było sprawdzić, czy to nie było paliwo z jakiegoś auta... Ja pilem ruską Bałtike (54%, polska ma 40-45%) i była zaje***. 10zł za 0.5l - trzymała dwa dni - ale na drugi dzień człowiek wstawał jak nowonarodzony.

Naukowo dowiedzione jest ze wodka powinna miec dokladnie 40 procent wtedy kopie ale nie niszczy tak bardzo - czyli jest idealna ;)

Nie jestem zbyt ekonomiczny - mocniejsza=lepsza :)

Ale i tak nic nie przebije spirytu z miodem i cytryną - po takim chlańsku na drugi dzień nawet mnie nie suszyło :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruska wódka jest zła ? Trzeba było sprawdzić, czy to nie było paliwo z jakiegoś auta... Ja pilem ruską Bałtike (54%, polska ma 40-45%) i była zaje***. 10zł za 0.5l - trzymała dwa dni - ale na drugi dzień człowiek wstawał jak nowonarodzony.

Naukowo dowiedzione jest ze wodka powinna miec dokladnie 40 procent wtedy kopie ale nie niszczy tak bardzo - czyli jest idealna ;)

Nie jestem zbyt ekonomiczny - mocniejsza=lepsza :)

Ale i tak nic nie przebije spirytu z miodem i cytryną - po takim chlańsku na drugi dzień nawet mnie nie suszyło :)

wiesz czego nikomu nie zycze , ( ehh to bylo dawno i gylem glupie , pozniej jeszcze gorsze historie )

ale -- spirytus salicylowy i pol cytryny mix , ( super w smaku )

ale mialem piasc o kacu mojego zycia -- spirytusik salicylowy , do tego zrspuszczalnik --> kapa byla , ale kaca czy jak to nazwac to nawet łoBUZKOWI nie zycze , czyli najgorszemu wrogowi :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potwierdzam to co pisal ktostam o wodce polskiej wisniowej :>

i przy okazji stwierdzam, ze jest to alkohol niebezpieczny :>

mozna przechylic butelke i nagle sie zorientowac, ze juz sie wsio wypilo ;]

jakkolwiek wodki nienawidze, to ta jest faktycznie niezla, bo....nie smakuje jak wodka ;p

leciutki posmak jedynie :>

tak czy naczej vermouth cin cin bianco RULLA :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi