pakiro_ Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) która karta jest wydajniejsza? ta KLIK czy moze ta KLIK i czy w leadteku mozna odblokowac riva tunerem dodatkowe potoki? Edytowane 30 Lipca 2005 przez pakiro_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 TA jest wydajniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 która karta jest wydajniejsza? ta 1574119[/snapback] Ale głupie pytania zadajesz, wiadomo że Leadtek 6800 bedzie sporo lepszy. Potoki jak ci się uda może będą sprawne, i uda sie tobie je odblokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talic Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Co myślicie o GF 6800 GT? Planuje zakup karty graficznej i chyba zdecyduje się na 6800gt, ALBO 6600 gt. Który mi radzicie wziąśc? I wtedy jaki konkretny model (Leadtek, Gain itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 najlepsza karta do ok. 200zl fx czy jakis radek 9500-9600 ? najlepiej zeby bylo na allegro (nowka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 żaden fx, only 9550 http://allegro.pl/show_item.php?item=59791296 212zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 najlepsza karta do ok. 200zl fx czy jakis radek 9500-9600 ? najlepiej zeby bylo na allegro (nowka) 1591669[/snapback] żaden fx i gdzie dostaniesz radka 9500 do 200pln :wink: tylko 9550 jak kolega wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Mam mały dylemacik. Otóż usprawniam swojego kompa i jestem przy wyborze karty graf. (czyli na początku :P). Zastanawiam się nad GF 6600 (na 6800 mnie nie stać, bo ceny nie schodzą poniżej tysiaka -_-') i teraz w związku z tym pare pytań: - co sadzicie o GT - która najlepsza do kręcenia (firma) - co wogóle sądzicie o tej karcie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pakiro_ Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Ostatnio mozna zobaczyc ze w sklepie www.arche.home.pl mozna kupic 6800 za 750 zł a nie jak mowisz ze nie ma 6800 ponizej 1000zl:< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 jak 6800 na agp to: http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=10013 jak 6800 na pci-ex to: http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=117808 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joker_king Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Nie lepsze by były jakieś od Gigabite lub Gainwarda???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Mam na myśli, że podchodzi pod tysiak... Po za tym musi być na PCIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draven Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Mam pytanie - koledze spaliła się karta graficzna - jaka będzie najlepsza za jakieś ok 550zł? (nie z Allegro) Zastanawiam się nad GeForcem 6600, bo jest mniej więcej w tej cenie. Myślicie, że to dobry wybór? A może jakiegoś Radeona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Jesli 6600 to tylko GT< ale w tej cenie ciezko bedzie. A tak to tylko Radeon 9800PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Dlaczego tylko GT? :| GT ma tylko skręcone bardziej zegary, a wszystko inne jest to samo :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Dlaczego tylko GT? :| GT ma tylko skręcone bardziej zegary, a wszystko inne jest to samo :| 1603584[/snapback] Dlatego że 9800pro skopie tyłek zwykłemu 6600 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Witam. Mam problem. Potrzebuje lepszej karty od tej co mam (patrz sygnaturka) do 300zł max 350zł. Może być z allegro. Zastanawiam sie nad tymi kręconymi 9550@9600 ale wolałbym już pełną 9600 oczywiście z gwarancją. Narazie mi sie nie spieszy bo kase zbieram ale chce sobie pograć w BF2 :) doradzcie coś.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 szukaj 9500@9700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 szukaj 9500@9700 1604612[/snapback] ... ale to będzie raczej bez gwary. Za 350-360zł może 9800SE i odblokować potoki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Za 300-350 mozesz spokojnie dostac 9700, albo nawet 9700PRO. Czesto jeszcze z gwara, ale raczej nie 3 lata :) Ja na gware nigdy nie patrze, bo sprzetu az tak mocno nie rasuje, a wtedy nie ma prawa nic pasc. Grafa tym bardziej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argothiel Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Witam wszystkich forumowiczów. Doszedłem do wniosku, że czas wymienić mojego ATI 3D Rage Pro na coś nowszego, bo nie wszystkie gry chcą na tym chodzić :) Niestety, moja wiedza na temat kart graficznych jest bardzo uboga. Część gier, które zdobyłem jakiś czas temu ma zalecane wymagania: 128 MB GeForce Ati/Ati-Radeon 9700. Chciałbym mieć co najmniej taki standard, żeby powiedzmy następne gry (w przeciągu co najmniej roku-dwóch lat, może trzech) mogła bez problemów obsłużyć (spełniała zalecane wymagania) moja karta. Wobec tego mam kilka pytań: a) Jaką kartę polecacie :) B) Co oznacza PRO przy karcie? c) Czy karta z 256 MB nie będzie wykorzystywać swoich możliwości? d) Jakie ma znaczenie producent danej karty? Których powinienem wybierać? e) Czy 256 bitów będzie wykorzystywane? f) Czym się różnią karty AGP od PCI-E? g) Na jakie parametry powinienem zwracać szczególną uwagę? h) O co w tym wszystkim chodzi? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Odpowiemy jak nam podasz ile masz na to kasy i jaki masz sprzet :) BO mozliwe, ze zasilka by sie sprzydala do wymiany, ale podaj wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argothiel Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Odpowiemy jak nam podasz ile masz na to kasy i jaki masz sprzet :)Właśnie z kasą to nie wiem. Jak przeglądałem te ceny, to tak myślę, że bym wybrał kartę do ~600 zł, ale też nie chciałbym, żeby za kilka miesięcy najnowsze gry nie chciały się uruchamiać albo odświeżały się co n sekund. Może warto dołożyć te 200 złotych i kupić coś, co posłuży dłużej? I jeśli tak, to jak długo? Chciałbym po prostu poznać opcje do wyboru dla gracza o przeciętnych wymaganiach. Może znacie jakieś aktualne artykuły na temat wyboru karty graficznej (w Google'u są trochę nieaktualne)? Procesor: Intel Celeron 1000 Mhz Karta graficzna: ATI Technologies, Inc. 3D RAGE PRO AGP 2X Pamięć: 256 MB - chyba by się przydało rozszerzyć do 512. Monitor: Compaq v75 Karta dźwiękowa - standardowa Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97 Audio Podobnież inne kontrolery dźwięku i wideo standardowe. Zaraz jeszcze spróbuję poszukać, jaki mam zasilacz i płytę główną. Jakie jeszcze informacje mogą się przydać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeMaster14 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Właśnie z kasą to nie wiem. Jak przeglądałem te ceny, to tak myślę, że bym wybrał kartę do ~600 zł, ale też nie chciałbym, żeby za kilka miesięcy najnowsze gry nie chciały się uruchamiać albo odświeżały się co n sekund. Może warto dołożyć te 200 złotych i kupić coś, co posłuży dłużej? I jeśli tak, to jak długo? Chciałbym po prostu poznać opcje do wyboru dla gracza o przeciętnych wymaganiach. Może znacie jakieś aktualne artykuły na temat wyboru karty graficznej (w Google'u są trochę nieaktualne)? Procesor: Intel Celeron 1000 Mhz Karta graficzna: ATI Technologies, Inc. 3D RAGE PRO AGP 2X Pamięć: 256 MB - chyba by się przydało rozszerzyć do 512. Monitor: Compaq v75 Karta dźwiękowa - standardowa Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97 Audio Podobnież inne kontrolery dźwięku i wideo standardowe. Zaraz jeszcze spróbuję poszukać, jaki mam zasilacz i płytę główną. Jakie jeszcze informacje mogą się przydać? 1609526[/snapback] Wiesz co kupowanie do takiego zestawu karty za 600-800zl daleko mija sie z celem!@!!@ :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Propozycja - kup za te 600zł najpierw chociazby 512ram, athlon'a xp powiedzmy 2,5ghz i dobrą płyte główną a potem mysl o karcie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Właśnie z kasą to nie wiem. Jak przeglądałem te ceny, to tak myślę, że bym wybrał kartę do ~600 zł, ale też nie chciałbym, żeby za kilka miesięcy najnowsze gry nie chciały się uruchamiać albo odświeżały się co n sekund. Może warto dołożyć te 200 złotych i kupić coś, co posłuży dłużej? I jeśli tak, to jak długo? Chciałbym po prostu poznać opcje do wyboru dla gracza o przeciętnych wymaganiach. Może znacie jakieś aktualne artykuły na temat wyboru karty graficznej (w Google'u są trochę nieaktualne)? Procesor: Intel Celeron 1000 Mhz Karta graficzna: ATI Technologies, Inc. 3D RAGE PRO AGP 2X Pamięć: 256 MB - chyba by się przydało rozszerzyć do 512. Monitor: Compaq v75 Karta dźwiękowa - standardowa Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97 Audio Podobnież inne kontrolery dźwięku i wideo standardowe. Zaraz jeszcze spróbuję poszukać, jaki mam zasilacz i płytę główną. Jakie jeszcze informacje mogą się przydać? 1609526[/snapback] proponuje przenacyć kaske na sempa 2600+ jakąs mobo np k8ns i 512mb ram. Po sprzedaniu starych gratów moze starczy na jakąś tanią grafe-np 9550 z allegro za ok 150-160zl. w tego trupa nawet karta za 2k nie tchnie już życia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarech Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Widm chyba sie cóż pie..rzym ale jak dobrze pójdzie moje w ciąg tygodnia czasu oddać karte bez podoania przyczyny;ale do rzeczy. Kuzyn mój nma taki złomiasty już komputer i cóz chyba mu grafika padła więc kupiłem mu Radeona 955o Gibabyte i chyba nie pójdzie mu na tej jego mobo bo to starawy juz model ECS czyli K7S5A. Co dziwne karta działą ale w momemncie zainstalowania sterowników ATI Xp nie uruchamia sie staje i koniec pewnie problem tkwi w tym ze ta Mobo ma AGP w wersji 2.0 a powina byc 3.0 tylko czemu w takim razie w ogole działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Mój kolega miał te mobo i odpalił na niej 9550XT :) Spróbuj inne stery instalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 Mam dylemat... Mogę wydać 550 zł i nie wiem czy brać Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro z 128MB/256bit, czy może wybrać jakiś GF6600, np Asus N6600/TD 256MB/128bit? Zależy mi na wydajności ale chce żeby karta sprostała wymaganiom sprzętowym gier przez jak najdłuższy czas. Radeon nie ma PS 3.0, a kto wie może za niedługo nowe gierki nie będą chodziły na 2.0 (może bredzę, wyprowadźcie mnie z błędu jeśli co). Mam Athlona 64 2800+ 754, Gigabyte GA-K8NSNXP, 1GB ramu w 2 HyperX 400MHz CL2. Co radzicie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Ja polecam 9800Pro, narazie Ps3 nie jest potrzebne i według mnie na jakiś czas PS2 na grafie będzie starczył http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=184&action=all poczytaj sobie to, ceny już nie aktualne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...