Gość h2opolomatti Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 witam ja mam pytanie co do geforców na agp z rodziny 6800. mam na wydanie ok 700-800zł i tu pytanie. czy brać Palita 6800GS 256MB czy coś innego?? czy może lepiej poczekać do lipca aż wyjdzie 7600 na agp?? Pozdrawiam. Czekaj na 7600 a jak nie to nie palita tylko galaxy albo asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 a ja jeszcez nie wiem ile bedzie do konca kasy... ale na pewno cos z 6600 // GT AGP oczywiscie... jakie karty maja najlepszy wspolczynnik jakosc/cena? z 6600 zastanawiam sie nad Galaxy 6600 Zalman 256MB (349zl) z GT Galaxy Ultimate (539zl) czy moze 6600 GT PNY VERTO (420zl)!!!??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 a ja jeszcez nie wiem ile bedzie do konca kasy... ale na pewno cos z 6600 // GT AGP oczywiscie... jakie karty maja najlepszy wspolczynnik jakosc/cena? z 6600 zastanawiam sie nad Galaxy 6600 Zalman 256MB (349zl) z GT Galaxy Ultimate (539zl) czy moze 6600 GT PNY VERTO (420zl)!!!??? A nie myślałeś nad 6800XT za ok 500zł z możliwością zmodowania (na przykład tą) :?: Bedzie wydajniejsza od wszystkich podanych, ewentualnie 6800GS click Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 czy wiadomo juz kiedy w sklepach pojawia sie galaxy 7300GT pci-e i w jakich cenach beda? moze to byc bardzo ciekawa karta jesli bedzie mozliwosc odblokowania potokow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixen Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Witam Wszystkich Mam ok 600 zl do wydania na kartę na AGP obecnie posiadam FX5900XT winfasta która karte polecacie z tych 2 http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...t_AGP_TV_D.html http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...t_AGP_TV_D.html proszę o odpowiedz dlaczego tą a nie inną, inne sugestie mile widziane. Karta ma być na ok 6 miesiecy ponieważ później robię przesiadkę. Mój obecny config Mobo Abit AN7, Proc AMD Barton 2500, Pamięć Kingston 2x512MB,Dysk WD 250GB, Zaslilacz Codegen 400W. Pozdrawiam P.S Ewentualnie jestem gotowy dodać 100 do tego http://allegro.pl/item106136735__6800_gs_e...gp_1_4_ns_.html Edytowane 1 Czerwca 2006 przez vixen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Witam Wszystkich Mam ok 600 zl do wydania na kartę na AGP obecnie posiadam FX5900XT winfasta która karte polecacie z tych 2 http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...t_AGP_TV_D.html http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...t_AGP_TV_D.html proszę o odpowiedz dlaczego tą a nie inną, inne sugestie mile widziane. Karta ma być na ok 6 miesiecy ponieważ później robię przesiadkę. Mój obecny config Mobo Abit AN7, Proc AMD Barton 2500, Pamięć Kingston 2x512MB,Dysk WD 250GB, Zaslilacz Codegen 400W. Pozdrawiam P.S Ewentualnie jestem gotowy dodać 100 do tego http://allegro.pl/item106136735__6800_gs_e...gp_1_4_ns_.html Proponuje tego 6800GS 128MB lub podanego wyżej 6800XT modowalnego - obie karty w okolicach 500zł, a za reszte solidną zasiłke biorąc pod uwage przyszły konfig. Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Witam Wszystkich Mam ok 600 zl do wydania na kartę na AGP obecnie posiadam FX5900XT winfasta która karte polecacie z tych 2 http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...t_AGP_TV_D.html http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...t_AGP_TV_D.html proszę o odpowiedz dlaczego tą a nie inną, inne sugestie mile widziane. Karta ma być na ok 6 miesiecy ponieważ później robię przesiadkę. Mój obecny config Mobo Abit AN7, Proc AMD Barton 2500, Pamięć Kingston 2x512MB,Dysk WD 250GB, Zaslilacz Codegen 400W. Pozdrawiam P.S Ewentualnie jestem gotowy dodać 100 do tego http://allegro.pl/item106136735__6800_gs_e...gp_1_4_ns_.html Polecam http://bachcomp.pl/index.php?action=item&i...revdisplay=list Dla Ciebie karta ta będzie idealna. Kilka z tych graf zmodowało mi się na x850XT czyli na 16 potoków. Nie wiem jednak czy na wszystkie te grafy działą mod z biosem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixen Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Dzięki za propozycje ale ATI odpada zakupie chyba 6800 GS 256/256. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Dzięki za propozycje ale ATI odpada zakupie chyba 6800 GS 256/256. Pozdrawiam powodzenia w zakupach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 Mam dylemat, planowałem zakupić Asusa 7900GT na dzień dzisiejszy w cenie około 1150zł. Niestety niedawno dowiedziałem się o padających GF 7900GT, konkretnie marki XFX. Problem ten póki co nie dotyczy Asusa ale kto wie... link do artykułu ang http://enthusiast.hardocp.com/article.html...W50aHVzaWFzdA== Info o padających kartach można też przeczytań na purepc w dziale Nvidia>7900. Dzisiaj wygrzebałem info o ATI X1900GT podobne w osiągach do NV 7900GT nieco wolniejsze i nieco tańsze 1030-1100zł test tutaj http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=316&rectr_str_numer=1 Co radzilibyście mi zakupić w obliczu problemów serii 7900GT i nieznacznie niższej w stosunku do niego wydajności ATI X1900GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 X1900Gt i gf7900 to prawie wydajnosciowo takie same karty, wiec jesli Cie zraza Gf to bierz ATI... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 (edytowane) @bachus81: w zasadzie nic mi do tego, ale postaraj się to potraktować jako dobrą wsazówkę zanim coś się stanie. Czy w ogóle czytałeś regulamin forum a jeśli tak to czy zwróciłeś uwagę na punkt 5 tegoż ?? radze wyhamować z reklamą firmy poza działami do tego przeznaczonymi ... nie wiem .. dawaj może linki do allegro albo coś :P EDIT: w zasadzie to nie tylko do bachusa było :P on tylko jest przykładem ale co mi tam :P róbta co chceta Edytowane 7 Czerwca 2006 przez PC_Speaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 7 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2006 @bachus81: w zasadzie nic mi do tego, ale postaraj się to potraktować jako dobrą wsazówkę zanim coś się stanie. Czy w ogóle czytałeś regulamin forum a jeśli tak to czy zwróciłeś uwagę na punkt 5 tegoż ?? radze wyhamować z reklamą firmy poza działami do tego przeznaczonymi ... nie wiem .. dawaj może linki do allegro albo coś :Plol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Witam Zdecydowałem już raczej że zakupie GeForce 7900GT , a więc powiedzcie jakiej firmy najlepiej kupić ? Myślałem żeby wziąć w firme ARCHE ... ASUSA + ZALMAN VF900Cu. Co do podkręcania to może troszke bym podkręcił ale raczej się w to za bardzo nie bawie, wiec dałbym sobie z tym ogólnie spokój ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 @bachus81: w zasadzie nic mi do tego, ale postaraj się to potraktować jako dobrą wsazówkę zanim coś się stanie. Czy w ogóle czytałeś regulamin forum a jeśli tak to czy zwróciłeś uwagę na punkt 5 tegoż ?? radze wyhamować z reklamą firmy poza działami do tego przeznaczonymi ... nie wiem .. dawaj może linki do allegro albo coś :P EDIT: w zasadzie to nie tylko do bachusa było :P on tylko jest przykładem ale co mi tam :P róbta co chceta Wszyscy podają linki do komputronika, proline, apollo , allegro itp. Dlaczego ja nie mogę podać linka do bachcompa ?? Jakaś dyskryminacja?? Przynajmniej my mamy pojęcie o OC a nie Lole z cytowanych sklepów. PS. Polecam selekcjonowanego Innovisiona 7900GT Box 560 mhz rdzeń i 1650 mhz pamięci. 1100 zł Do tego polecam Pentagrama XC-70 CU+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen-Death Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Chcialbym wymienic karte graficzna,obecna juz jest troche przestazala (GF4mx440)nie stety nie wiem jaka wybrac.Czy moglibyscie mi polecic jakas w przedziale 250-300zl .Pozostale podzespoly to AMD Athlon 2000xp i 256ddram.Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jaki zasilacz ?? Jeśli jakiś codeshit to najpierw zasilacz do wymiany na jakiegoś Fortrona 350W z allegro. Co do kart to polecam już coś co ma 8 potoków np. ATI 9500/9800 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buła81 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 @Fallen-Death a nie chcesz kupic radeona 9800 8 potokowego akurat moge ci takiego sprzedac za ok. 300 zl jak jestes zainteresowany to pisz, wystawie aukcje na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen-Death Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 ehh okazło się że mam jakiegoś no name zasilacz i najpierw musze jakiś pożądny zasilacz sobie sprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Polecam ten zasilacz. Za tą cenę nic lepszego :) Pociągnie nawet kreconego Venice i 7800gt. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Antar1us Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Polecam ten zasilacz. Za tą cenę nic lepszego :) Pociągnie nawet kreconego Venice i 7800gt. Pozdrawiam Potwierdzam :) Sam uzytkuje ten zasilacz. W dodatku kupiony od tego samego allegrowicza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Czytam, czytam i juz nic nie wiem. Kwota do 1150 zl. Co wybrac 7900GT, 1800XT, 1900GT. Czy ktos z posiadaczy tych kart gra w Counter Strike Source ? Konkretnie chodzi mi o wyeliminowanie spadkow ilosci wyswietlanych klatek do 40fps podczas bliskich starc - na 6800gs @16/6 niestety to zjawisko wstepuje. Osobiscie sklaniam sie do ATI bo wiadomo ze CSS sie z nim lubi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 kurcze, nie wiem teraz czy bede mial 500zl na Palita 6800GS, tak wiec... XFX 6600GT 256MB z pamiatkami samsunga 2ns za 395zl http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=5...tid=5&grupa=384 dobre to, bo cena jest na prawde super!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pluszek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 A moze 7300GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 a moze mam AGP?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Panowie zastanawiam sie nad zmiana grafy tylko mam trochu inne priorytety przy wyborze :) Ostatnio nie siedze w tym bo juz od paru lat nie gram i nie potrzebuje zadnej lepszej grafiki od tej, ktora posiadam. Bede chcial prawdopodobnie (w blizszej lub dalszej przyszlosci) zmienic monitor na LCD (19 lub panorama jakas) to pod tym katem chce qpic grafe (zalezy mi na dobrej jakosci obrazu 2d). Druga sprawa, karta MUSI posiadac chlodzenie pasywne. Ati czy nvidia nie gra roli. Cena hmmm..nie chce wydawac za duzo (300-350? moze byc i mniej) bo do gier mi ona nie bedzie potrzebna. I tak napewno co bym nie qpil to bedzie mocniejsze od mojgo gfa :} Edit: Zapomnialem dodac ze karta na AGP. Edytowane 15 Czerwca 2006 przez szogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Myślę, że zwykły 6600 z Silent Pipe lub po prostu 9550 od Gigabyte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endziork Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Co bedzie lepsze (zastanawiam sie nad zakupem)? Karty na AGP : Radeon X800XT PE czy GF 6800GS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Może mi ktoś powiedzieć jakiego x800 gto 2 sie opłaca kupić lub gto? (którego warto miedzy innymi do kręcenia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek2344 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Witam. Mam pytanie. Zastanawiam się nad zakupem karty graficznej, mam na oku jeden model, a mianowicie GeForce 7600 GT Gigabyte Silent Pipe II 256MB TV & DVI (PCI-E) w cenie około 750zł. Czy w tym przedziale cenowym znajdzie się coś lepszego? Obudowe mam dobrze chłodzoną 4 wentylami z automatycznym sterowaniem napięcia. Proszę o radę czy to dobry wybór. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...