Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

To taki żarcik :) Rzeczywiście ma te takty, ale to jest to samo co Galaxy i ma cichsze chłodzenie. Jak widzisz OC ma wspaniałe, a Galaxy mimo wyższych taktów kręci się podobnie. Bierz Palita.

PS. Spójrz do mojego siga do linijki GPU. I co kupiłem ? Jak się kręci ? Jestem zadowolony :)

PS. Jaką masz resztę sprzętu i zasilacz ?

Edytowane przez miguel707

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy po V-modzie. Ale gwarantuję, że różnicy nie zauważysz. No chyba, że poziomie ciszy na Palicie :) Takie wyniki na Palicie są możliwe po V-modzie :)

PS. Zresztą jeszcze nie wycisnąłem wszystkiego ze swojego Palita. Teraz tyle mi wystarcza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Jaką masz resztę sprzętu i zasilacz ?

proc Athlon 64 3000+

ram 1GB ddr2

plyta MSI k9N Neo

zasilka Chieftec 450W

BTW U mnie w gre raczej nie wchodzi podkrecanie, bo nie umiem :) Przypominam ze mam do wydania ok 350-370zl.

[edit]

Tak teraz pomyslalem, ze skoro nie umiem, to moge sie nauczyc :) Byleby jej nie spalic :/

Edytowane przez maciekt07

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie radzę się nauczyć :) Wziąłbym Palita ze względu na ciszę, a jak nie kręcisz to Galaxy ma wyższe takty, ale jest głośniejszy. A poza tym naprawdę łatwo podkręcić kartę graficzną - nie to co proc, choć jak się wysilisz to i jego podkręcisz, a wzrost będzie widoczny.

OT. Dziś wykręciłem swojego Sempa z 1,6Ghz na 2,5Ghz ( 313 x 8 ) :) Więcej będzie się dało jak kupię lepsze pamięci. Naprawdę warto kręcić :) Koniec OT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam zaraz Galaxy głośniejszy, mam tego 7600GS premium 128MB jest on jak widać bez zalmana i w 2D przy pomocy programu riva tuner skręciłem wentylator do 20%- prawie że niesłyszalny, w 3D na 40% też nie jest jakos głośno, wiec jak ktoś nie miał tej karty z tym chłodzeniem w reku to niech się nie wypowiada... ;] I jeszcze ładnie sie podkrecił :wink:

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam nie chcesz kręcić, dziecko 5 letnie bez problemu by podkrecilo karte ;] , kup tego galaxy z zalmanem i przy pomocy programu riva tuner podkrecisz karte, jesli nie chcesz ekstremalnego OC robic to ustawisz tylko karte na 600/1600 to sa bezbieczne wartosci wszystkie galaxy tyle bez problemu wycagaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie 7600GS lepsze, ale rożnicy na moim sprzęcie zapewne zauważalnej nie będzie. Już zdecydowałem się na 7300GT, tylko zastanawiam się nad Galaxy i Palitem. Bardziej przekonany jestem co do tego drugiego bo 128MB pamięci Galaxy to troche mało jak na 2007 rok :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie 7600GS lepsze, ale rożnicy na moim sprzęcie zapewne zauważalnej nie będzie. Już zdecydowałem się na 7300GT, tylko zastanawiam się nad Galaxy i Palitem. Bardziej przekonany jestem co do tego drugiego bo 128MB pamięci Galaxy to troche mało jak na 2007 rok icon_wink3.gif

Będzie różnica.

30zł to chyba nie jest duży problem :]

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak więc mam problem. Posiadam w kieszeni 400 zł, które przeznaczone są na kartę graficzną do mojego komputera. Waham sie między dwoma modelami GF7600GS 128MB, a ATI X850 XT PE 256MB VIVO, chyba że macie jakieś inne propozycje ... co mam wybrać, z góry dziękuje za pom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi