beka Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 ten pierwszy to Galaxy , drugi Palit Sonic. Drugi tańszy i lepszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 To pierwsze co podałeś to jest Galaxy, nie Palit :lol:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekt07 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 To pierwsze co podałeś to jest Galaxy, nie Palit :lol:. OMG, rzeczywiscie :) Ten galaxy ma tatowania 500/1400 a palit 450/1000. Dlaczego palit jest lepszy? Sorry za takie pytania, ale jestem w tym zielony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) To taki żarcik :) Rzeczywiście ma te takty, ale to jest to samo co Galaxy i ma cichsze chłodzenie. Jak widzisz OC ma wspaniałe, a Galaxy mimo wyższych taktów kręci się podobnie. Bierz Palita. PS. Spójrz do mojego siga do linijki GPU. I co kupiłem ? Jak się kręci ? Jestem zadowolony :) PS. Jaką masz resztę sprzętu i zasilacz ? Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Szkoda, że tak słabo w porównaniu do wersji galaxy na pcie ;/ 670/1740 :] Tylko, że tamta była 1.2ns ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Ciekawe czy po V-modzie. Ale gwarantuję, że różnicy nie zauważysz. No chyba, że poziomie ciszy na Palicie :) Takie wyniki na Palicie są możliwe po V-modzie :) PS. Zresztą jeszcze nie wycisnąłem wszystkiego ze swojego Palita. Teraz tyle mi wystarcza :) Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 bez vmoda - sam podkręcałem ;p Nie no, różnica cenowa palit a ten galaxy 6800XT wynosi 100zł, a jako takiego sprzętu zbyt szybkiego nie potrzebuję do tego kompa - palomino @ 1,65, mobo asrocka na nf2, 512 ramu... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 W takim razie najlepsze wyjście to sprzedaż wszystkiego, dołożenie tych 350 zł i złożenie czegoś na AM2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekt07 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) PS. Jaką masz resztę sprzętu i zasilacz ? proc Athlon 64 3000+ ram 1GB ddr2 plyta MSI k9N Neo zasilka Chieftec 450W BTW U mnie w gre raczej nie wchodzi podkrecanie, bo nie umiem :) Przypominam ze mam do wydania ok 350-370zl. [edit] Tak teraz pomyslalem, ze skoro nie umiem, to moge sie nauczyc :) Byleby jej nie spalic :/ Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez maciekt07 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) W takim razie radzę się nauczyć :) Wziąłbym Palita ze względu na ciszę, a jak nie kręcisz to Galaxy ma wyższe takty, ale jest głośniejszy. A poza tym naprawdę łatwo podkręcić kartę graficzną - nie to co proc, choć jak się wysilisz to i jego podkręcisz, a wzrost będzie widoczny. OT. Dziś wykręciłem swojego Sempa z 1,6Ghz na 2,5Ghz ( 313 x 8 ) :) Więcej będzie się dało jak kupię lepsze pamięci. Naprawdę warto kręcić :) Koniec OT. Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) A tam zaraz Galaxy głośniejszy, mam tego 7600GS premium 128MB jest on jak widać bez zalmana i w 2D przy pomocy programu riva tuner skręciłem wentylator do 20%- prawie że niesłyszalny, w 3D na 40% też nie jest jakos głośno, wiec jak ktoś nie miał tej karty z tym chłodzeniem w reku to niech się nie wypowiada... ;] I jeszcze ładnie sie podkrecił :wink: Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Niestety, zmiana na am2 nie wchodzi w grę - musiałbym zapłacić zbyt dużo... Pozostaje mi więc zakup 6800XT modowalnego na 16/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekt07 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 A moze jesli nie chce krecic to ta karta bedzie dobra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Co tam nie chcesz kręcić, dziecko 5 letnie bez problemu by podkrecilo karte ;] , kup tego galaxy z zalmanem i przy pomocy programu riva tuner podkrecisz karte, jesli nie chcesz ekstremalnego OC robic to ustawisz tylko karte na 600/1600 to sa bezbieczne wartosci wszystkie galaxy tyle bez problemu wycagaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam! Czy TO jest dobry wybór do mojego komputera? Jak średnio kręci się ta karta bez v-modów? Jak przedstawia się głośność tego chłodzenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 chłodzenie w miarę ciche, kręci się dobrze, grafika OK. ale dokładasz 30 złotych i masz 7600GS Palit Sonic DDR3 256MB , w sumie podobne, ale 7600GS będzie lepsza , bo ma więcej potoków itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinz90 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 W sumie 7600GS lepsze, ale rożnicy na moim sprzęcie zapewne zauważalnej nie będzie. Już zdecydowałem się na 7300GT, tylko zastanawiam się nad Galaxy i Palitem. Bardziej przekonany jestem co do tego drugiego bo 128MB pamięci Galaxy to troche mało jak na 2007 rok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnZi Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam, mam takie pytanko- która karte bardziej opłaca sie kupic 1.link 2.link2 obie karty maja zblizone taktowanie, wiec mam problem. Niby ta jedna drozsza, wiec chyba musi sie czyms roznic:) Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Ta 2. to GF7900GS, a nie 7600 :). 7900GS jest zdecydowanie wydajniejszy od 7600GS/GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnZi Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 no ale takty maja podobne:) co jeszcze wplywa na wydajnosc karty? jej sama architektura? sorry ale ciakaw jestem, chce swiadomie kupic jakas karte:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Sama architektura układu. Nie powiesz chyba że Radeon 920Se z taktami 250/200 jest tak smao syzbki jak powiedzmy GF7300GT z identycznymi taktami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 (edytowane) W sumie 7600GS lepsze, ale rożnicy na moim sprzęcie zapewne zauważalnej nie będzie. Już zdecydowałem się na 7300GT, tylko zastanawiam się nad Galaxy i Palitem. Bardziej przekonany jestem co do tego drugiego bo 128MB pamięci Galaxy to troche mało jak na 2007 rok icon_wink3.gifBędzie różnica. 30zł to chyba nie jest duży problem :] Edytowane 9 Kwietnia 2007 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moriv Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Ktora z tych kart jest lepsza tzn karty sa chyba identyczne ale ktora byscie bardziej polecili. Porownujac je nie bierzcie pod uwage ceny :) Asus x1950xt Sapphire x1950xt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moriv Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 A jakies argumenty czemu asus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Karty są identyczne, roznia sie tylko producentami, ja bym bral asusa dlatego ze pewniejsza marka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 (edytowane) Żadną <_< Za 200zł więcej masz 8800gts, która jest dużo bardziej wydajna Edytowane 10 Kwietnia 2007 przez eQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Za ~1150zł znajdziesz 8800GTS 320MB.... który będzie wydajniejszy od tego X1950XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michus81 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 (edytowane) mam na sprzedaz owa karte graficzna, tzn 8800GTS 320MB, nowa zapakowana w folie, na gwarancji 60 miesiecy mozliwosc wziecia na raty kontakt e-mail: bachcomp2@wp.pl lub gg 918025 cena 1189zł Edytowane 13 Kwietnia 2007 przez michus81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmlq Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 tak więc mam problem. Posiadam w kieszeni 400 zł, które przeznaczone są na kartę graficzną do mojego komputera. Waham sie między dwoma modelami GF7600GS 128MB, a ATI X850 XT PE 256MB VIVO, chyba że macie jakieś inne propozycje ... co mam wybrać, z góry dziękuje za pom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...