Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

nie lepiej dolozyc 40zl i zakupic

http://allegro.pl/item224583902_palit_7600...0_1650_mhz.html

i jeszcze pytanko czy lepiej kupic karte klase wyzej na ddr2 czy "klase" nizej na ddr3?? np 7300 na ddr3 czy 7600 na ddr2?? tak samo czy lepiej qpic 256/256 czy 256/128 rozniaca sie "klasami" lub doplacic pare zlotych jesli w tej samej "klasie" np 7600 256/128 czy 7300 256/256 albo doplacic np 30-40zl do 256/256?

aaa :) i jeszcze 1 pytanko oplaca sie qpywac karty firmy EVGA lub FORSA?? i jak staja teraz palit i assus?

tak sobie poczytalem kilka last postow i popatrzylem na karty i chyba najprzyzwoiciej wychdozi teraz kupic 8600GT@GE Galaxy (po OC chodzi jak GE) 256MB DDR3 1,4NS Taktowania standardowe 600 / 1400 kolo 400zl Czy sie myle??

thx

Edytowane przez Atk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam dylemat! Czy kupić (ale to dopiero w listopadzie) jakiegoś GF 7900 GT i czekać te pół roku na karty z serii GF 9xxx (ale nie jestem pewien czy będą w cenie ~1000zł [GTS-y oczywiście]) :l) czy kupić odrazy 8800 GTS 320 i nie martwic się późniejszym wymienianiem! Odrazu zaznaczam że chce karte ,która wystarczy mi na minimum 1,5 roku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli w takim razie jest 256/128??

bo znalazlem tylko GALAXY GeForce 8600GT@GE 256MB na szybkich pamięciach DDR3 1.4ns za 400zl (i myslalem zeby go qpic) ale w takim razie zastanawiam sie czy nie wziac palita za 360zl bo gdzies widzialem

wogole oplaca sie brac 512/128 bo widzialem tez taka karte a duzo tansza od 256/128

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja karta graficzna umiera powoli :(

Co polecacie kupić na pci-e oczywiscie do zestawu z siga,wymagam żeby była to karta graficzna z dobrej jakości obrazem (ale to już pewnie i tak wszystkie są na podobnym poziomie),była w miare chłodna,CICHA!!!! nie musi sie dobrze kręcić :) i była za ok 500 złotych :)

o złączu DVI nie musze wspominać ?:)

Zastosowania : Windows Vista(XP też czasami),Gta San Andreas,NF Carbon,i w sumie tyle :) nie gram często,lubie sobie czasami pograć w dobrą gierke nie koniecznie na max detalach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak , ta odpowiedz moze Cie nei satysfakcjonowac, lecz jest w mo, zawarty najwiekszy argument , jakim jest cena , musku :] , a ty dodales, jakze wyczerpujaca odpowiedz od siebie, no nic , jak juz wyczaisz co napisac wiecej to pisz ! ;]]]]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar wymienic mojego Galaxy 7300GT ( sprzet taki jak w sygnaturce ) na MSI x1950 pro (550zł). Czy wzrost wydajnosci proporcjonalny do ilsci wydanych $$? Jedenym slowem - oplaca sie to ? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak , ta odpowiedz moze Cie nei satysfakcjonowac, lecz jest w mo, zawarty najwiekszy argument , jakim jest cena , musku :] , a ty dodales, jakze wyczerpujaca odpowiedz od siebie, no nic , jak juz wyczaisz co napisac wiecej to pisz ! ;]]]]]]

To pisz zrozumiale i nie używaj swojego dziwnego slangu :mur:

To jaką w końcu grafike lepiej kupić ???

według tego co czytałem w egieldzie i expercie to 2600XT jest lepszy niż 8500GT i jest na poziomie 8600GT więc co kupić ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyzej? moj sonic palit robi 720/820 :/ i nie mam pojecia co go blokuje bo tempy ma max 60stopni no chyba ze zasilanie ma za slabe ... ogolnie dokupilem 120mm wiatrak i radiatorki i sie pobawie moze cos sie grzeje :>:> /kupowalem lacznie 2 na raz oba ida tak samo slabawo/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja robie wlasnie tymczasowa modernizacje, przycisnelo mnie ze sprzetem troche, moj a64 slabnie - chce tymczasowo (dopoki nie zobaczymy co sie bedzie dzialo z penrynem i barcelona) wziac e2160 dual core + gb p35-ds3 + 2 gb ram... w moim starym kompie mam teraz x800gto pcie - i tak sobie pomyslalem ze moze tez wymienie to na cos nowszego... problem w tym ze w przedziale okolo 400 zl nie ma nic wartego uwagi... karta oczywiscie do grania, do pracy nic szczegolnego nie trzeba, a pogrywam sobie w css, l2 i jakies inne badziewia... a moze sie myle i jest cos wyraznie mocniejszego od tego radeona w okolicach 400 zl? 2600 pro? 8600gt? help

Edytowane przez fields

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi