solmyr Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Witam Jutro kupuję sobie nowy sprzęt (c2d) i chciałem do tego dokupic jakąś kartę graficzną w cenie ok. 400 zł czy ten palit sonic+ będzie dobrym wyborem? I czy zmieszczę na niego Zalmana VF700? (przeżył r9700 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Palit Sonic + - ok. Ale Palit zakłada w środku plomby i nie zmienisz chłodzenia :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solmyr Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Palit Sonic + - ok. Ale Palit zakłada w środku plomby i nie zmienisz chłodzenia :|ehhh, dla mnie cisza jest aż za istotna, co więc wybrac w podobnej cenie i wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasmadi Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Czyli jak nie ma mozliwosci zmiany chlodzenia na tym palicie? :> Kurcze.. tez mam go wlasnie na oku i w razie potrzeby mialem zmienic chlodzenie.. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 To mam juz lekki mentlik w glowie... Tego X1950XT 512MB chyba sobie podaruje. Wogule ATI i NV schrzanili sprawe, bo nie ma posredniego pomiedzy 8600GT/X1950PRO/7900GS a 8800GTS. W takim razie skoro za 2 miesiace maja wyjsc nowe karty od NV i ATI to moze lepiej wziac cos na przeczekanie. Tak zeby pograc poprostu, a po premierze nowych kart kupic cos mocniejszego? Tylko co na przeczekanie wziac? 8600GT styknie do Medievaluatea II? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Na Palicie chłodzenie zmienić się da - jednak wiąże się to z utratą gwarancji... Podobna cena/wydajność to zostaje 7900GS/X1950PRO/7800GTX. Co do grafy pod Medieval II: IMO GF 6600GT za ~150zł też styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 ehhh, dla mnie cisza jest aż za istotna, co więc wybrac w podobnej cenie i wydajności?może trochę droższe Galaxy ? albo nożyk do tapet + ostrożność - Sysakowi się udało zmienić chłodzenie i nie zerwać plomb Czyli jak nie ma mozliwosci zmiany chlodzenia na tym palicie? :> Kurcze.. tez mam go wlasnie na oku i w razie potrzeby mialem zmienic chlodzenie.. :/Czytaj wyżej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasmadi Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Na Palicie chłodzenie zmienić się da - jednak wiąże się to z utratą gwarancji... Aha czyli lipton.. ta karta jest chyba najlepsza z serii 8600gt.. wszystko ladnie pieknie ale chlodzenie chyba do najlepszych nie nalezy.. Mam prosbe mogliby sie wypowiedziec wlasciciele tego palita? Jak to jest z glosnoscia itd.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 na kiedy zapowiadane sa jakies nowe premiery kart graficznych albo jakies obnizki ? od wiosny wlasciwie nic sie nei zmienilo i do 500zl nadal mozna kupic tylko cos o wydajnosci zblizonej do 7900. Seria 8 nic nie zmienila za bardzo a nowe Radeony 2600 tez jakos nic nie daly. Czy GF maja wspieranie do przetwarzania filmow HD ? Na tych nowych Tadeonach to wyglada bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sc0field Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Witam, poszukuje grafiki cena 400-500 zl. Najlepiej ATI chyba ze Geforce maja duuzo lepsze "osiagi" to skusze sie i na Geforce'a. Grafika musi miec PS przynajmniej 3.0 obslugiwac DX10 i miec wyjscie HD. Co polecacie? Ja znalazlem cos takiego : http://allegro.pl/item230872595_gigabyte_2...i_dx10_gra.html Spodobal mi sie dlatego ze ma pasywne chlodzenie wiec musi byc cichutki ale nie wiem jaki jest w grach czy daje rade? czy jest cos lepszego za ta cene? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atk Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) moge sie mylic ale chyba lepsz jest http://allegro.pl/item240234611_palit_8600..._sonic_1ns.html Krotkie porownanie 2600 i 8600 http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3169 jedyny problem to z chlodzeniem (jak czytam wyzej "do najlepszych nie nalezy") ale tak samo bym sie zastanawial czy te pasywne az tak bedzie chlodzic Ja sie zastanawiam bardzo nad tym palitem 8600GT Sonic+ tylko ze ciagle gdzies ktos pisze ze 7900GS jest lepszy a ja chce karte na dluzszy czas i sam nie wiem co zrobic ;/ Doradzi ktos? Pozdro Pozwolo sobie dorzucic kawalek tego artykulu na temat chlodzenia: "Model „zwykły” można kupić za około 400 złotych, zaś wersja „Sonic” kosztuje około 450 złotych. Czy za te dodatkowe 50 złotych dostajemy coś więcej, niż tylko wyższe taktowania rdzenia oraz pamięci? Karty różnią się zastosowanym radiatorem, który w wersji Sonic jest nieco wyższy. Co ciekawe wentylator jest dokładnie ten sam i jest on równie cichy w obydwu przypadkach. Nawet osoby, które są bardziej wyczulone na kwestię hałasu generowanego przez komputer nie powinny narzekać – tutaj należą się brawa dla Palita." Edytowane 7 Września 2007 przez Atk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 (edytowane) IMO na chwilę obecną za ~400zł Palit 86GT Sonic+ jest najlepszą opcją: Cena/wydajność bardzo dobra, zdatne chłodzenie, dobre możliwości o/c. Edytowane 8 Września 2007 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq50 Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 witam. mam pytanie. obecnie mam GeForce'a 7600 GT 128 MB. komputera używam głownie do gier. chciałbym kupić nową kartę graficzną, która byłaby 2x lub 3x lepsza od obecnej. cena w granicach 1000 (może być o kilka stów więcej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Panowie czy jest sens zaopatrywać się w coś pokroju 8600gt przy procku A64 2.5ghz? Obecnie siedzę na 6600 (już sprzedany). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Jest sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasmadi Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 witam. mam pytanie. obecnie mam GeForce'a 7600 GT 128 MB. komputera używam głownie do gier. chciałbym kupić nową kartę graficzną, która byłaby 2x lub 3x lepsza od obecnej. cena w granicach 1000 (może być o kilka stów więcej). Za ta kase to dostaniesz spokojnie jakiegos 8800gts lub jesli dasz wiecej to 8800gtx ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq50 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 też tak myślałem, ale: -8800 GTX kosztują pod 2000, -8600 GTS są słabsze od Radeona HD 2900 XT (do którego się realnie przymierzam) i właśnie chciałem się dowiedzieć czy ktoś mi zaproponuje tego Radeona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 Gdyby nie słaba wydajność Radka z fsaa/anizo, ogólnie kiepskie stery (mam porównanie forceware vs kiedyś catalyst) to byłbym dobrą propozycją. Na chwilę obecną imo 88GTS 640MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 (edytowane) Witam, właśnie pozbyłem się mojego 7600gt SilentPipe. Co wybrać w kwocie do ok 400zł. Waham sie między radkiem x1950gt (powercolor lub sapphire), a 8600gt (palit sonic+) Jeszcze biorę pod uwage radka HD2600pro sonic od palita (licząc na lepsze stery w przyszłości) 7900GS nie chce... Edytowane 9 Września 2007 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo_pl Opublikowano 9 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2007 8600gt sonic+ będzie imo najlepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Ja mam prośbę do autora tego tematu o aktualizacje pierwszego posta, można by było zrobić taki ranking kart w zależności od ceny [coś na wzór tego co robi Sysak] i każdy by wiedział jaka grafa i za ile jest the best, co o tym myślicie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bide Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Witam wszystkich, z góry mówie że jestem kompletnym laikiem w tych sprawach, otóż chcę kupić nową kartę graficzną AGP x8 do 400 zł, mój komp: AMD Athlon 2000+ XP 1,67GHz 768 ram DDR Co polecacie?? Aha i nie wiem o co chodzi z chłodzeniem, patrzyłem i nie wiem gdzie jest to samo z zasilaczem, chyba do 300W mam Edytowane 12 Września 2007 przez Bide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Celuj w 7600GS DDR3. Jaki MODEL zasilacza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bide Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 MODEL to MGB-350ATXP4 Megabajta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 do zmiany ... ile masz na zasilacz ;P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bide Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) do zmiany ... ile masz na zasilacz ;P ?No nie wiem. ale wiem ze jakis dobry to 150 złoty, jak tak to jaki? To jaka to karta konkretnie?? Geforce czy co?? Edytowane 12 Września 2007 przez Bide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Myślę, że dobry wybór to Zasilacz Warrior AX450-PNF max.450W . Będzie i na następnego kompa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 A jak nie planujesz zmiany kompa w najbliższym czasie to Delta 350W: http://allegro.pl/item241139641_zasilacz_3...pb_2_od_ss.html a do tego zostanie kasy na lepszą grafę i może więcej ramu, a jak 76gs to: http://www.corvus.com.pl/sklep/pokaz_produ...hp?idprod=14419 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 12 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2007 Jest coś mądrzejszego do kupienia w okolicach 200zl niz X800XT? Potrzebuje grafy jakiejs niedrogiej do drugiego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 13 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2007 Polecam swojego 6600GT, wszystkie gry biegają jak trzeba a do tego jest niesłyszalna, patrz syg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...