Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

To mam juz lekki mentlik w glowie...

Tego X1950XT 512MB chyba sobie podaruje. Wogule ATI i NV schrzanili sprawe, bo nie ma posredniego pomiedzy 8600GT/X1950PRO/7900GS a 8800GTS.

W takim razie skoro za 2 miesiace maja wyjsc nowe karty od NV i ATI to moze lepiej wziac cos na przeczekanie. Tak zeby pograc poprostu, a po premierze nowych kart kupic cos mocniejszego?

Tylko co na przeczekanie wziac? 8600GT styknie do Medievaluatea II?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh, dla mnie cisza jest aż za istotna, co więc wybrac w podobnej cenie i wydajności?

może trochę droższe Galaxy ? albo nożyk do tapet + ostrożność - Sysakowi się udało zmienić chłodzenie i nie zerwać plomb

Czyli jak nie ma mozliwosci zmiany chlodzenia na tym palicie? :> Kurcze.. tez mam go wlasnie na oku i w razie potrzeby mialem zmienic chlodzenie.. :/

Czytaj wyżej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Palicie chłodzenie zmienić się da - jednak wiąże się to z utratą gwarancji...

Aha czyli lipton.. ta karta jest chyba najlepsza z serii 8600gt.. wszystko ladnie pieknie ale chlodzenie chyba do najlepszych nie nalezy..

Mam prosbe mogliby sie wypowiedziec wlasciciele tego palita? Jak to jest z glosnoscia itd..

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na kiedy zapowiadane sa jakies nowe premiery kart graficznych albo jakies obnizki ? od wiosny wlasciwie nic sie nei zmienilo i do 500zl nadal mozna kupic tylko cos o wydajnosci zblizonej do 7900. Seria 8 nic nie zmienila za bardzo a nowe Radeony 2600 tez jakos nic nie daly.

Czy GF maja wspieranie do przetwarzania filmow HD ? Na tych nowych Tadeonach to wyglada bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, poszukuje grafiki cena 400-500 zl. Najlepiej ATI chyba ze Geforce maja duuzo lepsze "osiagi" to skusze sie i na Geforce'a. Grafika musi miec PS przynajmniej 3.0 obslugiwac DX10 i miec wyjscie HD.

Co polecacie? Ja znalazlem cos takiego :

http://allegro.pl/item230872595_gigabyte_2...i_dx10_gra.html

Spodobal mi sie dlatego ze ma pasywne chlodzenie wiec musi byc cichutki ale nie wiem jaki jest w grach czy daje rade? czy jest cos lepszego za ta cene? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moge sie mylic ale chyba lepsz jest

http://allegro.pl/item240234611_palit_8600..._sonic_1ns.html

Krotkie porownanie 2600 i 8600

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=3169

jedyny problem to z chlodzeniem (jak czytam wyzej "do najlepszych nie nalezy") ale tak samo bym sie zastanawial czy te pasywne az tak bedzie chlodzic

Ja sie zastanawiam bardzo nad tym palitem 8600GT Sonic+ tylko ze ciagle gdzies ktos pisze ze 7900GS jest lepszy a ja chce karte na dluzszy czas i sam nie wiem co zrobic ;/

Doradzi ktos?

Pozdro

Pozwolo sobie dorzucic kawalek tego artykulu na temat chlodzenia:

"Model „zwykły” można kupić za około 400 złotych, zaś wersja „Sonic” kosztuje około 450 złotych. Czy za te dodatkowe 50 złotych dostajemy coś więcej, niż tylko wyższe taktowania rdzenia oraz pamięci? Karty różnią się zastosowanym radiatorem, który w wersji Sonic jest nieco wyższy. Co ciekawe wentylator jest dokładnie ten sam i jest on równie cichy w obydwu przypadkach. Nawet osoby, które są bardziej wyczulone na kwestię hałasu generowanego przez komputer nie powinny narzekać – tutaj należą się brawa dla Palita."

Edytowane przez Atk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.

mam pytanie. obecnie mam GeForce'a 7600 GT 128 MB. komputera używam głownie do gier. chciałbym kupić nową kartę graficzną, która byłaby 2x lub 3x lepsza od obecnej. cena w granicach 1000 (może być o kilka stów więcej).

Za ta kase to dostaniesz spokojnie jakiegos 8800gts lub jesli dasz wiecej to 8800gtx ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, właśnie pozbyłem się mojego 7600gt SilentPipe.

Co wybrać w kwocie do ok 400zł.

Waham sie między radkiem x1950gt (powercolor lub sapphire), a 8600gt (palit sonic+)

Jeszcze biorę pod uwage radka HD2600pro sonic od palita (licząc na lepsze stery w przyszłości)

7900GS nie chce...

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam prośbę do autora tego tematu o aktualizacje pierwszego posta, można by było zrobić taki ranking kart w zależności od ceny [coś na wzór tego co robi Sysak] i każdy by wiedział jaka grafa i za ile jest the best, co o tym myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich, z góry mówie że jestem kompletnym laikiem w tych sprawach, otóż chcę kupić nową kartę graficzną AGP x8 do 400 zł, mój komp:

AMD Athlon 2000+ XP 1,67GHz

768 ram DDR

Co polecacie??

Aha i nie wiem o co chodzi z chłodzeniem, patrzyłem i nie wiem gdzie jest to samo z zasilaczem, chyba do 300W mam

Edytowane przez Bide

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak nie planujesz zmiany kompa w najbliższym czasie to Delta 350W:

http://allegro.pl/item241139641_zasilacz_3...pb_2_od_ss.html

a do tego zostanie kasy na lepszą grafę i może więcej ramu, a jak 76gs to: http://www.corvus.com.pl/sklep/pokaz_produ...hp?idprod=14419

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi