Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Która z kart przedstawionych poniżej jest najbardziej opłacalna / najwydajniejsza w nowszych jak i tych starszych [zakwalifikowanych już do klasyków] tytułach ?

- GeForce 8600GT Palit Sonic+

- ATI Radeon X1950GT

- PALIT RADEON 2600XT

Mile widziane wiadomości - uargumentowane linkami do benchmarków, testów lub innych.

P.S Znajomy twierdzi, że ATI Radeon X1950GT jest aktualnie najlepszym wyborem [w tym przedziale cenowym] - posługując się argumentem, że 8600GT jest niewypałem... zgadzacie się z jego opinią ?

Pozdrawiam, wyyzy.

Edytowane przez wyyzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Która z kart przedstawionych poniżej jest najbardziej opłacalna / najwydajniejsza w nowszych jak i tych starszych [zakwalifikowanych już do klasyków] tytułach ?

- GeForce 8600GT Palit Sonic+

- ATI Radeon X1950GT

- PALIT RADEON 2600XT

Mile widziane wiadomości - uargumentowane linkami do benchmarków, testów lub innych.

P.S Znajomy twierdzi, że ATI Radeon X1950GT jest aktualnie najlepszym wyborem [w tym przedziale cenowym] - posługując się argumentem, że 8600GT jest niewypałem... zgadzacie się z jego opinią ?

Pozdrawiam, wyyzy.

http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/gra...7/strona-1.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maxiu1:

Albo skołuj ~40zł na:

http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&amp...mp;&u=10815

albo:

http://www.morele.net/produkt/114426

@Bide:

Aktywne - radiator + wentylator

Do Twojego konfigu Palit 7300GT Sonic DDR3 max.

Aczkolwiek nie spodziewaj się cudów - 7300GT demonem prędkości nie jest (chyba, że po ostrym o/c jeszcze jako tako sobie radzi - aczkolwiek tu pojawia się sprawa procka - szczerze - słabiutki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pochodziłem trochę na necie i znalazłem 2 kart godne uwagi: Radeon HD2900XT i GeForce 8800 GTS. cenowo prawie się nie różnią (zależy od sklepu - różnica w granicach 150 zł). ale mam problem - zdania odnośnie tych kart są podzielone. na jednych forach wychwalają ATI, na drugich nVidie, a na innych kłócą się - pogubiłem się już całkowicie. więc ciągle pozostaje problem - którą wybrać (jedyna w czym zgadzają się wszyscy to prądożerność Radeona, ale to jest mały problem - natomiast o wydajności nic!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto- ta z 512MB ma nizsze takty.

Bierz Sonic+ albo X1950PRO.

Napisz jeszcze w jakich rozdzielczosciach bedziesz gral bo powyzej 1280x1024 512MB sie przyda. Zreszta jest pare tytulow, ktore lubia duzo pamieci np. Stalker, Gothic III.

Edytowane przez BTK_BLR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto- ta z 512MB ma nizsze takty.

Bierz Sonic+ albo X1950PRO.

Napisz jeszcze w jakich rozdzielczosciach bedziesz gral bo powyzej 1280x1024 512MB sie przyda. Zreszta jest pare tytulow, ktore lubia duzo pamieci np. Stalker, Gothic III.

raczej tylko w rozdzielczosciach 1280x1024

mam jeszcze jedno pytanie czy mobo MSI P35 NEO2 -FR jest dobra pod C2D E4300 chce podkrecic minimum do 3,0 GH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

poszukuje grafy do max 250 zl. Moj cud sprzet to: proc Athlon 64 3200+ płyta Asus A8V-VM SE 768 ramu DDR, zasilacz Procomp 400 W . Obecnie jade na zintegrowanej ale jest strasznie badziewna. Za taka kase cudów nie zdziałam, ale może coś konkretnego znajde. Na DDR3 znalazlem Powercolor Radeon X1650 PRO albo Galaxy Geforce 7300 GT ewentualnie z Zalmanem. Mam kilka watpliwosci: warto wrzucac taka grafe do tego złoma? ktora grafe wybrac? jesli geforce to z zalmanem czy bez, ktora lepiej sie kreci radek czy geforce? galaxy czy inny producent - kiedys galaxy kaszane robilo, da sie wyrwac inny model?

Rady, sugestie mile widziane, karty parametry maja podobne. W temacie od dłuższego czasu nie jestem dlatego tyle pytan :)

Edytowane przez pożeracz bigosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekhm dorwałem go za 60 zł :D działa markowy to on na pewno nie jest :] Aha mysłalem o karcie nowej ale uzywki tez moga byc.

Posiadam monitor CRT a czesc graf posiada 2 x DVI sa jakies przejsciowki itp ?

Edytowane przez pożeracz bigosu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.. w najblizszym czasie szykuje sie do wymiany grafy (7600gs - zalman edition 1.2ns) na cos nowszgo w granicach 400-500 i juz sie w ogole pogubilem

mam dylemat pomiedzy

1950 pro ~480

7900gt ~430 - 3 miechy gwarancji

7900gs ~400

8600gt sonic+ ~400

co byscie doradzili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi