guldur Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 (edytowane) Witam, oto sprzet ktory posiadam: Asrock Conroe1333-dvi/h S. 775 I 945gz Intel Dual-Core E2140 1.6 GHz s. 775 Box Patriot DDR2 Dual Chanel 2GB 800 chcialbym do tego kupic mozliwie jak najtansza karte graficzna (teraz uzywam zintegrowanej na plytce) ktora uciagnie gry jak CoD 4, Wiedzmin etc - o ile to mozliwe na takim kompie i przy takich podzespolach. Jezeli reszta jest za slaba to tez napiszcie. Bede bardzo wdzieczny za pomoc. :) Edytowane 18 Listopada 2007 przez guldur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Witam, oto sprzet ktory posiadam: Asrock Conroe1333-dvi/h S. 775 I 945gz Intel Dual-Core E2140 1.6 GHz s. 775 Box Patriot DDR2 Dual Chanel 2GB 800 chcialbym do tego kupic mozliwie jak najtansza karte graficzna (teraz uzywam zintegrowanej na plytce) ktora uciagnie gry jak CoD 4, Wiedzmin etc - o ile to mozliwe na takim kompie i przy takich podzespolach. Jezeli reszta jest za slaba to tez napiszcie. Bede bardzo wdzieczny za pomoc. :) krec procka chociaż do 2.6ghz :wink: 8600gt sonic+ za 352 :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 (edytowane) Po 1. To jest komputer starszych i ja tylko czasem tam siedze - do pracy mam swojego laptopa. 2. Kompletnie sie na tym nie znam wiec nie mam zamiaru krecic. Ok, dzieki za typ karty. Teraz trzeba czekac na wyplate.. ;) @Edit: Moglbys napisac ktora z tych kart - http://proline.pl/shop.php?g=Karty+graficzne bedzie ok? Edytowane 19 Listopada 2007 przez guldur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Z braku Palita > http://proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+8600GT+256+D1 http://proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+8600GT+256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ta druga karta jest duzo lepsza? W sensie czy warto dolozyc te ~60 blach do niej? Tak czy siak wielkie dzieki za pomoc.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Dokładasz tutaj za a) chłodzenie - i warto, bo mam to zwykłe od Galaxy i nie powiem, że jest ciche B) takty - jeśli nie kręcisz to jak znalazł c) szybsze (1.4ns a 1.2ns) pamięci - akurat jak nie kręcisz to wsio ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yofcborc Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam panowie ;) Mam do was małą prośbę, a dokładniej zastanawiam się nad kupnem nowej karty graficznej. Sprzęt który posiadam: Płyta główna: Asus P5VD2-MX Procesor: DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz Ram:1gb (zamierzam dokupić jeszcze jedną kość) Zasilacz: 300W Co myślicie o tym: http://www.allegro.pl/item272480205_gigaby...0_2200_mhz.html Może byście zaproponowali mi coś innego w podobnej cenie lub nawet tańszej. Zależy mi na dobrym sprzęcie z dobrym i cichym chłodzeniem. Mile widziana byłaby możliwość kręcenia. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Zasilacz do zmiany + Palit 8600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsliwinski Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Co byście polecili do obróbki grafiki 2D (skład graficzny i obróbka duuużych zdjęć): coś za średnią kasę i coś bez ograniczeń finansowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorianinrico Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 co sadzicie o tych kartach x1950 asusa bez crossfire....cena 350 zl...to chyba rewelacyjne roziwazanie ? http://www.sirius.pl/komputery/towar_wyszu...DR3_256bit.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zervis Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Cena b.dobra, tylko zastanawia mnie co tak tanio. Asus miał droższe 1950pro od PowerColora, a tu taka cena.. Zadzwoń i spytaj, jak taka cena to bierz i się nie zastanawiaj;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Cena b.dobra, tylko zastanawia mnie co tak tanio. Asus miał droższe 1950pro od PowerColora, a tu taka cena.. Zadzwoń i spytaj, jak taka cena to bierz i się nie zastanawiaj;) Ma 256MB pamięci dlatego taka cena pozdrawiam Też się zastanawiam nad zmianą grafiki tylko właśnie na co... hm... sam nie wiem Może poczekam do stycznia i jakiś nowy radek HD 3850 ( ceny chyba spadną) Edytowane 22 Listopada 2007 przez yahu72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maverick_119 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Siemka:) Jestem nowy i tak sobie przeglądam wasze dyskusje :) . Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest kupno karty po nowym roku ceny GF 8800GT stanieją i Radeony (HD 3850 i 3870) też, ale jeśli komuś naprawdę zależy na szybkiej wymianie to szczerze polecam Palit Gefroce 8600GT Sonic+;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorianinrico Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 z tym asusem x 1950 za 350 zl to nie chodzi o to ze ma 256 mb....taki sam 256 mb tylko z corssfire jest w komputroniku za ponad 500zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) z tym asusem x 1950 za 350 zl to nie chodzi o to ze ma 256 mb....taki sam 256 mb tylko z corssfire jest w komputroniku za ponad 500zl Oczywiście 256MB + crossfire + nadchodzące karty + wyprzedaż stanów+ = mniejsza cena porównaj te dwie karty jedna z crossfire druga bez również ceny różne http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...0XT_256DDR.html http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...3_128bit_P.html więc prawdopodobnie to układ crossfire jest taki drogi pozdrawiam p.s. a Komputronik nie jest w żadnym stopniu wyznacznikiem cen Edytowane 22 Listopada 2007 przez yahu72 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Raczej 38X0 ale na PCIe 2.0 wydajność do 20% wyższa, więc z ta platformą (X38 lub AMD 770-790FX) szczególnie się opłaci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam.Jaką grafike proponowalibyście dokupić do mojego zestawu? Niedługo kupię LCD 22' i chcialbym pograc na tym sprzecie w rozdzielczosci 1600x1200 w najnowsze tytuły, niekoniecznie na najwyzszych detalach. Przedziału cenowego narazie nie podaje, czekam na propozycje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yofcborc Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) zamierzam kupic PALIT GEFORCE 8600GT 256MB DDR3 SONIC+ 1.0ns jaki zasilacz byscie mi polecili by uciagnac ten sprzet(niedrogi i cichy)? prosze o linki na allegro lub nazwy producentów Edytowane 25 Listopada 2007 przez yofcborc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cor3y Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Znajomy szuka karty pod PCI-E za max. 300zł (i to jest absolutne maksimum, jakie może wydać). W grę mogą wchodzić karty nowe i używane z allegro. Z nowych znalazłem coś takiego: Galaxy GF 8600GT 256MB DDR2 128Bit PCI-E (link) Teraz się zastanawiam, czy jest jeszcze coś w tej cenie, to będzie konkurowało szybkością z w/w kartą. Karta nie będzie kręcona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielQ Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 A co do GeForce 8800 GT to z jakiej firmy najlepiej kupić? EVGA, Palit, Gigabyte czy też może jeszcze inne..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Evga, Palit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaCuCh Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Może być jeszcze ASUS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ntec Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) Witam. Czy PowerColor X1950Pro 512MB z Accelero na pokładzie jest warta dodatkowych 100zł względem 8600GT Sonic+? Do spółki z e2160, 2GB RAM i w rozdzielczości 1280x1024; Visty nie tknę, wiec dx10 mnie nie interesuje; zależy mi na w miarę cichym chłodzeniu gpu; 2-3fps nie uważam za różnicę w wydajności; jedyne w co gram lub będę grać, to różne starocie hulające na poczciwym x800, NWN2, Splinter Cell DA, Wiedźmin i za jakiś czas Mafia2 (tu chyba nie będzie wymagany dx10 ;P). Jak z wyświetlaniem dvd/hddvd czy nawet zwykłych divx'ów na obu tych kartach? Jeśli nie Radeon, to może Sonic+ z accelero s1/2 (będzie pasował?), albo inne 8600 z "seryjnie montowanym" pasywnym chłodzeniem? Pozdrawiam. Edytowane 27 Listopada 2007 przez ntec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 (edytowane) W/g mnie nie jest wart. W nowych grach i po kreceniu radek nie ma startu do 8600, nie mowiac o znacznie lepszych sterach w przypadku nv. Ale jezeli nie krecisz, to bierz x1950 Edytowane 27 Listopada 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 jaka karte graficzna byscie polecili mi do mojego kompa ? cena gdzies tak w granicach 600zl - czy warto teraz cos kupowac czy moze poczekac z miesiac bo cos nowego wyjdzie lub cos potanieje itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaCuCh Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jak chcesz to na allegro jest Radeon HD3850 za 620pln a jak nie to poczekaj aż stanieje 8800GT do normalnego poziomu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jak chcesz to na allegro jest Radeon HD3850 za 620pln a jak nie to poczekaj aż stanieje 8800GT do normalnego poziomu ;] normalnego tzn do ilu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Zapowiadany był poziom ~850zł Ale w tym roku imo można o tym zapomnieć. Na chwilę obecną okazyjną ceną jest ~1000zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaCaa Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 jaka karte graficzna byscie polecili mi do mojego kompa ? cena gdzies tak w granicach 600zl - czy warto teraz cos kupowac czy moze poczekac z miesiac bo cos nowego wyjdzie lub cos potanieje itp czekaj i po nowym roku kup 8800gt albo czekaj az wyjdzie 8700 gt. w radka sie nie pakuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic_LbN Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 czekaj i po nowym roku kup 8800gt albo czekaj az wyjdzie 8700 gt. w radka sie nie pakuj Jeśli 8800gt stanieje do ~800zł to bedzie coś, a on pyta o kartę do 600pln... Dlaczego nie pakować sie w radka? mówisz o HD 38xx czy o tych starszych? I nt. 8700gt - na pewno będzie taki czy to tylko jakiś wymysł póki co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...