G73 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) co bedzie wydajniejsze: 8800GTS 512mb: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=10013 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=10026 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=10320 8800GT 1024mb: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=10779 czy po prostu wziac 8800GT z 512mb np: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=9607 ktora karte wziac i ktorej firmy najlepiej ? Edytowane 31 Maja 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=10040 Najtańsze GTS 512MB - wydajniejszy od GT, 1GB GT - nie potrzeba aż tyle pamięci. A każdy GTS to to samo. Ew. lekko zwiększone taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 dzieki, naczytalem sie na forum ze te GTS to padaczka ale chyba chodzi o wersje z 640 i 320mb pamieci ? czyli ten xfx bedzie najlepszym wyborem :) jeszcze jedno pytanko: czym sie rozni ten 88GT firmy BFG: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=9827 od tego oprocz ceny: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=11626 to ze ma podniesione zegary o 50MHz to dlatego jest o 60zl drozszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trueneo Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 sam sobie odpowiedziales na pytanie, po czesci placisz za pewnosc ze karta ma wyzsze zegary bo ta o standardowych moze sie tak nie krecic w co watpie, musialbys jakas padake trafic. ja bym bral tansza i sam podkrecil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Aczkolwiek w przypadku GT88 nie bierzemy modeli ze standardowym chłodzeniem... Bo to głośne i nie-wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 jednak za twoja rada wezme tego xfx 88GTS, chlodzenie pewnie to i tak wyjec ale moze zmienie w przyszlosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Akurat GTS512 ma niezłe chłodzenie podobne do 8800GTX, a że karta miej się grzeje to starczy w zupełności i nie powinno wyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Akurat GTS512 ma niezłe chłodzenie podobne do 8800GTX, a że karta miej się grzeje to starczy w zupełności i nie powinno wyć. Mogę to potwierdzić, bo od zeszłego czwartku mam taką kartę u siebie i jest naprawdę cicha, nawet zimniejsza niż Ati HD 3850 gdzie temp sięgały 70st. C a teraz na GTS'ie ledwo w Wiedźminie mam prawie 60st. C :) i nic nie wyje :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 ostatnio się nie orientuje już :P 9600GT>9600GSO>8800GS dobrze myślę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Coś polecacie do 250zł? Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Q Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 986GT>88GS>96GSO. GSO słabszy od GSa z powodu niższych taktów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Co kupić do E2160, 7900GS 256 MB DDR3 1.2ns czy HD 3650 256MB DDR3 czy ASUS EAX X1950PRO 256MB DDR3 ? Która najlepsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 uzbieraj jeszcze z 100zł i wtedy kupuj...a z tych co wymieniłes to chyba 1950 najwydajniejszy będzie(ale moge się mylic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Q dozbieraj do 8800GS (za 270zł już powinieneś kupić) ale jeśli chcesz coś koniecznie z tamtych to weź HD3650. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam Dlugo mnie nie bylo i nie wiem z czym sie teraz je grafiki :D Jak kupowalem Galaxy 7600GS to byla wlasnie popularna ze wzgledu na cene, szybki ram i podatnosc na krecenie. Chcialbym zmienic niedlugo cos z rodziny 8800 albo 9800, powiedzmy do 500zl zeby miec spokoj na 1.5 roku znowu. Nie bede sie pytal co konkretnie, ale przynajmniej mi powiedzcie o jakich modelach powinienem czytac zeby cos wybrac. Karta wydajna, podkrecalna, i niewazne jakiej firmy. Chce pograc w BioShock, Crysis, RainbowSix itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackass1989 Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Jakiego GF 8800 Polecacie Gigabyte z chlodzeniem zalmana Asusa czy XFX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 jackass - EVGA bedzie ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja bym brał najtańszą + Accelero S1 + wolnoobrotowy 120mm wiatrak. Nic lepszego nie znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciszej Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) A co powiedzie na Inno3D 8800GTS 512MB za 530zł? yalu.pl lub allegro za 550zł Edytowane 5 Czerwca 2008 przez ciszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 530 to nie jest dyżo. Warto brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seriel Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Pytanie moze dziwne ale od tego jest forum :D : Moja karciocha maja juz prawie 2 lata ( 8800GTXU ) Problem w tym ze denerwuje mnie trzymanie takiej grzejacej sie coraz bardziej kobyly w skrzyni. Mam zamiar wymienic ja na cos nowego ale...tutaj jest problem bo chodzi mi o cos co bedzie mialo lepsza wydajnosc i bedzie zawieralo sie w jednej karcie ( Przeciwnik 2 kart w jednym kompie...no chyba ze sa farbycznie dwie :D. Podobno w sierpniu ma pokazac sie R700 i to juz ma byc jakas wieksza roznica. Czy na dzisiejszym rynku jakas pojedyncza karta daje conajmniej 30% wiecej niz poczciwy 8800GTXU? Edytowane 5 Czerwca 2008 przez Seriel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Jest. 9800GX2 i HD3870x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Midget Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) Jak myślicie jaką kartę mógłbym kupić do mojego baaardzo starego (5 lat) już kompa? Celeron 2.2Ghz 768 MB ram Zasilacz Feel 300W GeForce 3 Titanum 64MB Płyta główna Intel D845PESVL Myślałem nad radeonem x800 GTO i Geforce 7600GT który z nich lepszy? Chodzi mi głównie o to żeby nie było za dużych lagów w grach np. w Lineagu i żeby nie muliło wczytywanie grafik czy filmików we flashu Zapomniałem jeszcze dodać, że płyta główna obsługuje tylko złącze AGP x4 tak wiec nie wiem czy wogole opłaca sie kupno jakiejs karty ;/ Edytowane 7 Czerwca 2008 przez Midget Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 No lepszy 7600GT, ale do tego grata nie warto. Karta bedzie ograniczana przez procesor, a poza tym, to wywalisz na wersje AGP 2x wiecej kasy niz na PCIex. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Genon Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Co myślicie o Gainward 9600GT 512MB?? (sorki za pytanie ale przy tak małej ilości czasu jaką posiadam nie miałem jak przejrzeć całego tematu) W Proline jest w całkiem przystępnej cenie 365zł i rozważam zakup. Wyczytałem jedynie że jest dość głośna jednakże można to załatwić riva tunerem wiec niema problemu. Chodzi mi głównie o cenę, nie mam zamiaru wydać więcej niż te 360-400 zł na kartę graficzna która i tak będę musiał za rok wymienić.Warto brać tego Gainwarda czy lepiej dołożyc te 50zł i brać EVGA?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 http://www.techplanet.pl/index.php?id=14092 Słyszał ktoś o tej karcie? Nigdzie nie mogę znaleźć opini, a firma MSI i fabrycznie podniesione taktowania muszą dobrze świadczyć o tej karcie. Zastanawiam się, czy warto dać te 450zł za MSI, czy też 400zł za Inno3D (również 512MB) - mowa oczywiście o GF 8800GT Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 Jeśli nie będzie Ci przeszkadzać ta suszarka to możesz brać. Ja bym wolał wziąć najtańszą i założyć Accelero S1 i wolny wiatrak niż dopłacać za OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Ostatnio trochę odpuściłem temat komputerów... Czy powinienem już zmienić swoją kartę graficzną - 8800GTX bo już rewizja serii 8 była, i pojawiły się 9800GTX i nowe radeony... A w testach porównania są tylko między nowymi 8800GTS a nowymi np. 9800GTX - czyli że ten mój 8800GTX jest już tak słaby, że nawet się do porównań nie nadaje ? To by się pewnie zgadzało... bo w wiedźminie strasznie długo muszę czekać na kolejne lokacje... (np. wchodzenie, wychodzenie z budynków) - i potrafi się gra ciąć po takim oczekiwaniu... Grafa do wymiany ? Jeśli tak - to na jaką ? - może coś od AMD (radeon jakiś?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 8800GTS jest mniej więcej na poziomie 8800GTX, 9800GTX to podkręcony 8800GTS na PCB od 8800GTXa. Jak widzisz sam nie warto zmieniać. Za rogiem są nowe grafiki od AMD i nVidii więc po premierze można pomyśleć o wymianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Oki. Dzięki. Poczekam kolejne pół roku i znowu zapytam ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...