dzikidaniel Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ogólnie różnice widać w bardzo wysokich rozdziałkach i crysisie. Więc średnia nadal w okolicy 5% przy rozdziałce z jaką powi gra. Ale dla mnie lepszym wyznacznikiem byłby min fps niż średnie. Więc powi zdecyduje w co gra, a znając życie będzie crysis więc CF odpadnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ogólnie różnice widać w bardzo wysokich rozdziałkach i crysisie. Więc średnia nadal w okolicy 5% przy rozdziałce z jaką powi gra. Ale dla mnie lepszym wyznacznikiem byłby min fps niż średnie. Więc powi zdecyduje w co gra, a znając życie będzie crysis więc CF odpadnie. a co przy CF z Radkow 4850 grałbyś w niskich rozdzielczościach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) a co przy CF z Radkow 4850 grałbyś w niskich rozdzielczościach?Grałbym w rozdziałce w jakiej pozwala mi monitor. Chyba oczywiste nieprawdaż? Koniec OT Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Witam, Sprzęt jak w sygnaturce. Budżet to jakieś 250zł. Jaką leiej kupić kartę w tej cenie? Radek HD3850, czy GF8800GS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 GeForce 8800GS/9600GSO/9600GT, HD3850 512MB / HD3870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zdecydowanie 8800GS, radek nie ma najmniejszych szans z tą kartą (3850) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hmm... Dzięki za podpowiedzi. Jeszcze jedno pytanko. Założyłem 250 na kartę, ale zauważyłem na allegro coś takiego: GF9600GT 512MB DDR3 256bit. Warto dołożyć te 50zł do tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Moim zdaniem warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A czy 4850 i PDC 3,4 GHz to dobre połączenie? Proc nie bedzie ograniczał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viroos18 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 podpinam się do tematu, mam taki zestawik: - Procesor Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB BOX - Płyta GigaByte GA-P31-DS3L - Pamięć DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Kingston - Dysk Samsung 320GB F1 7200 16MB HD322HJ - Nagrywarka DVDR LG GH-20NS15 OEM Black SATA - Obudowa Modecom HARRY 350W i potrzebuję jakiejś GPU do 150zl, co możecie polecić w takich pieniądzach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 podpinam się do tematu, mam taki zestawik: - Procesor Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB BOX - Płyta GigaByte GA-P31-DS3L - Pamięć DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Kingston - Dysk Samsung 320GB F1 7200 16MB HD322HJ - Nagrywarka DVDR LG GH-20NS15 OEM Black SATA - Obudowa Modecom HARRY 350W i potrzebuję jakiejś GPU do 150zl, co możecie polecić w takich pieniądzach? 8600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarucha Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A czy 4850 i PDC 3,4 GHz to dobre połączenie? Proc nie bedzie ograniczał?Zależy w jakiej rozdzielczości zamierzasz grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Hmm... Dzięki za podpowiedzi. Jeszcze jedno pytanko. Założyłem 250 na kartę, ale zauważyłem na allegro coś takiego: GF9600GT 512MB DDR3 256bit. Warto dołożyć te 50zł do tej karty? 96GSO/88GS jest szybsze od 96GT. Więc jak już chcesz dokładać to do GS/GSO ale z 768MB. Bombay proc nie powinien ograniczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam, Jestem na kupnie nowej karty graficznej. Po przeczytaniu kilkunastu topiców na forum doszedłem do wniosku, ze najlepszym wyborem dla mnie będzie HD4850. Jednak mam parę pytań odnośnie mojej bierzącej konfiguracji komputera. Posiadam Athlona 3500+ (jednordzeniowego, 2.2 ghz), czy nie będzie on bardzo ograniczał karty? Płyta główna ma wsparcie tylko dla ddr2, czy ma to znaczenie jeżeli grafika posiada pamięci ddr3? Czy Chieftec 400w (GPS-400a-101a) jest wystarczający? (Reszta sprzętu: Hdd 250gb, 2GB ramu, nagrywarka) Czy TA karta będzie dobrym wyborem? (Najtańsza na allegro, może okrojona z czegoś?) Serdecznie dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 proc bedzie ograniczal i to bardzo (zeby ta karta pokazala co potrafi trzeba min 2x 3Ghz) pamieci nie maja znaczenia jak plyta ma pci-e 16x to karta musi dzialac zasilacz wytrzyma jak nie bedzie OC karta ok ale celowalbym w jakas z 3 letnia gwara np asusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Tak jak wyżej pisał scyzor. Najłatwiej będzie Ci zmienić proca na jakiegoś co te 3GHz zrobi (oczywiście mówimy o X2). A grafika jak najbardziej OK. A 3 lata gwary to są zbędne gdyż prędzej zmienisz grafe niż gwara by się skończyła. Zasiłka wytrzyma i to ze sporym OC, nie ma co się bać. To że płyta obsługuje DDR2 nie ma nic do DDR3 na karcie. Ważne jest to by płyta posiadała PCI-E (a powinna mieć bo to wkońcu AM2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 A 3 lata gwary to są zbędne gdyż prędzej zmienisz grafe niż gwara by się skończyła. ale latwiej jest sprzedac jak jest gwara... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ale latwiej jest sprzedac jak jest gwara...Ewentualnie drożej. Ale co z tego jeśli teraz dołożysz to może tyle samo odzyskasz (chodzi mi o różnicę w cenie teraz i ewentualnie późniejszym odsprzedaniu)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To teraz ja :] 100% decyzja zakupu. Kasa na końcie tylko czeka na wydanie. Więc tak. W cenie 300zł...z tym że to nie całkiem tak ;) Za ok. 250zł można kupić 8800GS prawda? Lub do 300zł wziąć palita 9600 jak to jest kilka postów wyżej. Ale czy on taki wolniejszy? W wielu testach idą łeb w łeb z tego co widziałem. Różnica min.fps na korzyść 96GT. Jednak...czy na 96 czy na 88 wydam 300zł, ponieważ z tego co było na forum pisane 8800 to dmuchawy straszne, więc uważam że przy moich zamiłowaniach do ciszy to bez Accelero ani rusz. Ale więcej niż 300zł nie wydam, więc pomóżcie mi z wyborem. Brać 96 z w miarę (prawda?) cichszym chłodzeniem czy 88gs+accelero? Po prostu...myślę myślę i boję się wybrać ;] Konfig jak w podpisie, rozdzielczość natywna lcd 1280x1024. P.S. Crysis to dla mnie kaszana roku więc nie sugerujmy się jego wymaganiami ;) No może że patrząc w przyszłość, bo 1-2 lata tej grafy na pewno poużywam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Sugerując się zestawieniem CPU vs GPU, które gdzies tu się pojawiło w postaci obrazka, najlepiej byłoby wziąć 8800, co by 9600 nie tłumić prockiem.. choć kto wie, bo nie było serii 9x na obrazku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Dzięki :) Poczekam z chęcią na więcej wypowiedzi, co 2 głowy to nie jedna jak to się mówi ;] A tak btw. to mam jeszcze jedno pytanie. Za pierona nie pamiętam gdzie to mi się o oczy obiło, i nie przykułem do tego uwagi niestety. Otóż, mam mobsa z SLI, nie chodzi mi teraz o pakowanie 2 tych samych GPU a raczej o załadowanie małożrącego GPU do drugiego PCI-E, i używanie go w 2D z równoczesnym wyłączeniem tej właściwej porządnej grafiki. Jest taka możliwość? Nie pamiętam czy to miało coś wspólnego z SLI czy integrą na płycie, ale ponoć grafiki miały działać przemiennie lub się dopełniać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 96GSO/88GS z 768MB. 96GT sobie odpuść. Wersja 384 jest szybsza o ile jej pamięci nie zabraknie więc wersje 768MB są wrecz idealne. A cisza powinna być (no poza 88GS od Palit/Geinward). A co do SLI to takie rzeczy o jakich mowa tylko na nowych płytach z integrą GF8xxx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 No to będzie trzeba accelero kupić bo nigdzie nie mogę znaleźć innych firm jak palit i gainward :/ Ale okey, zdejmie się wiatrak położy fandera i starczy na razie ;] Więc biorę się za 8800gs, ale 384MB na 1280x1024 powinno akurat starczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 No to jeśli naprawre będzie denerwować to jakiś wiatrak 80mm kup, odkręć oryginalny i zrób nawiew na radiator i już będzie ciszej. Do 1280x1024 styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 A Fander 120 się zmieści? BO właśnie nad tym się zastanawiam. Denerwować na pewno będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Nie ma szans by się zmieścił. Nawet 80mm będzie na radiatorze. Nie wiem czy czasami 92mm nie wejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 uhu...rozumiem, jeszcze jest szansa...u mnie to troche wszystko niestandardowo lezy i moge polozyc fandera jak dotychczas na freezerze 7 jednym rogiem, a reszte nad NB i grafika, ladnie nawiewa te 2 ostatnie szczegolnie, 7300 chlodzilo bez problemu. W kazdym razie napewno sobie jakos poradze, dzieki za odpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artsmaster Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 witam wszystkich - nie będę owijał w bawełnę. POSIADAM: płytę P5B Core 2 Duo 2x3,2 4 GB RAM 800 MHz monitor 17" ___do zmiany: 7600GS PYTANIA: 1. Jaką najlepszą kartę kupię do 350 zł (z przesyłką) 2. Jaką najlepszą kartę kupię przy obecnych parametrach (ograniczeniem chyba jest płyta) i ile będzie kosztować? 3. Co mi się opłaca najbardziej? Z góry dziękuję za odpowiedzi i sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Jeśli może być używka to 8800GT 512MB a jeśli nówka 8800GS/9600GSO z 768MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzonekk Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich :) O to mój wiekowy sprzęt: Chciałbym wymienić tą tragiczną kartę tylko trzeba wziąźć pod uwagę to, że mój budżet nie jest za wysoki. Mam 150/200zł do wydania. Ta karta będzie dobra? Palit GeForce 7300GT Sonic 256MB DDR3 AGPx8 Mój zasilacz do ModeCom 300W Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez korzonekk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...