Szawel Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Szukam czegoś pod P31 / E5200 / 2GB 800 Coś w okolicach 300zł. Myślę o 9600GT 512MB. Dobry typ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Jesli sa w podobnych cenach, wybierz taka ktora bedzie miala najlepsze wedlug Ciebie wyposarzenie ;) Z forum wiadomo, ze palit i gainward to ten sam "syf" i z nimi najrzesciej sa problemu, ale nie koniecznie tez byc musza :P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) W okolicach 400zł można kupić używkę 8800GT dlatego pytam. EDIT: Chyba jednak 88GT używana na gwarancji będzie lepszym wyborem. Edytowane 11 Grudnia 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 W okolicach 400zł można kupić używkę 8800GT dlatego pytam. EDIT: Chyba jednak 88GT używana na gwarancji będzie lepszym wyborem. Tylko używka 8800GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 (edytowane) Co polecacie do 200zł z pasywnym chłodzeniem? W ostateczności możę być chłodzenie aktywne byle ciche bo np. w moim 7600GS jest chłodzenie zalmana, ale nie działa regulacja obrotów:/. Myślałem o jakimś 9500GT (to jest to samo co 8600GT, ale te pasywne od Gigabyte'a ok. 250zł na allegro kosztują :/) EDIT: może coś takiego - link? Edytowane 11 Grudnia 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 Jak chcesz pasywnie i masz przeciąg w budzie to kup accelero S2 na jakiegoś 8600GT. Wyjdzie Cię to gdzieś w okolicy 160zł. Staraj się złapać 3850 bo też w okolicy 200zł da się złapać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2008 W okolicach 400zł można kupić używkę 8800GT dlatego pytam. EDIT: Chyba jednak 88GT używana na gwarancji będzie lepszym wyborem. A po co uzywke,jak nowke 9800gt mozna miec za 400zl np.Zotac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAJMONask Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Witam :wink: może i mi pomożecie ? : -płyta : PM266-823x (agp x4 max) -procesor : Celeron 4a 2600mhz -karta graf. : ati 9200se na wykończeniu (co do karty to podobno totalny syf) -ram ddr aktualnie 512 (wkrótce rozbudowa do 2 gb) -zasilacz 300w :razz: codegen (podobno dobry model dla amatorów mocnych wrażeń z tego co wyczytałem na innych forach ) do wymiany tylko na jaki ? (2-3 lata już go zdzieram jak dotąd nic się nie stało :blink: bryyy) Interesuje mnie wasza opinia jaką sprawdzoną , wartą uwagi (i za rozsądna cene -do 200zł w krytycznych porywach do 250 ) kartę graficzną zakupić do mojego PieCa bo sam raczej nie chce decydować o zakupie (w ciemno) by potem nie wtopić :oops: Nie wiem jak to wygląda z kartami NVIDIA ale z tego co zauważyłem po opiniach , recenzjach , testach ATI to ma dosyć sporo przypałowych kart . Chciałbym zagrać stallker-a ,gothic 3 , hl2 episode one ,oblivion , call to juarez , re4 a przy tej kofiguracji narazie nie da rady (hehe o ile się pózniej z 2gb ramu i lepszą grafą ) No ludzie święta idą pomocy zróbcie dobry uczynek bliźniemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zbieraj już kase jak chcesz zagrać w nowsze gry. IMHO namocniejszą karte jaką bym wrzucił to GF 6600. Wszystko przz proca. I nic poza grafą i zasilaczem bym na obecną chwile nie kupił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 procesor : Celeron 4a 2600mhz To jest jeden z gorszych problemów. Ten procesor będzie za wolny nawet dla 66GT. co do karty to podobno totalny syf Syf, bo SE ma, normalny R 9200 był całkiem przyzwoitą grafiką. wkrótce rozbudowa do 2 gb Jeśli Ci płyta pozwoli na taką rozbudowę... Chociaż to na bank są pamięci DDR, a za 1.5gb ddr trochę zapłacisz. podobno dobry model dla amatorów mocnych wrażeń z tego co wyczytałem na innych forach ) do wymiany tylko na jaki ? (2-3 lata już go zdzieram jak dotąd nic się nie stało Mój Codegen 300w rozsypał się po tym, jak podkręciłem Athlona XP 1700+ o 110 MHz . No ludzie święta idą pomocy zróbcie dobry uczynek bliźniemu Podsumowując, nic nie pchaj w ten sprzęt, bo co nie włożysz to procek nie da rady. Moja propozycja. Sprzedaj te graty, spróbujemy złożyć coś innego. Gigabyte MA74GM-S2H - 220 zł 1GB DDR2 ram - 45zł Zasilacz, nawet jakąś Deltę/fortrona - 50,60zł Do tego jakiś procek ( zależy ile będziesz miał kasy. ) I za około 450zł mamy całkiem dobry zestaw, lepszy niż twój po kupnie karty i ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Warto brać radka 4870 1gb ? monitor jest 1920x1080, procesor C2D 3.4ghz Czy może jednak coś innego byłoby lepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Warto brać radka 4870 1gb ? monitor jest 1920x1080, procesor C2D 3.4ghz Czy może jednak coś innego byłoby lepsze ? W tej cenie? Nic lepszego nie znajdziesz. No chyba że grasz w GTA 4 wtedy można się zastanowić na GTX260. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) dzikidaniel - rozumiem, że Radeon 3850 jest szybszy niż 8600GT i to najpierw za nim się rozglądać? Czy jakbym zwiększył budżet o te 40-50zł to dostanę coś lepszego za co warto dopłacić? Jeśli chodzi o 8600GT, wystarczy 256MB czy lepiej 512? Edytowane 12 Grudnia 2008 przez luqash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 W tej cenie? Nic lepszego nie znajdziesz. No chyba że grasz w GTA 4 wtedy można się zastanowić na GTX260. ale masz na myśli tego zwykłego/starego GTX260 czy tego core 216, czy jak mu tam :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Ja bym wolał poczekać na patcha poprawiającego optymalizację, niż nie brać 4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zastanawiam się nad zakupem GF 9600gt. Tylko nie wiem jakiego wybrać, tyle tych modeli, firm itd. Jaki model/firmę byście polecali? Coś nie głośnego i wydajnego. Chciałem kupic gso 768mb ale nie mam dostępu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) W życiu nie próbowałbym dopasować karty do jednej gry ;) Po prostu są dwie ver. GTX260 i chciałem się dowiedzieć którą miał na myśli dzikidaniel. :) edit: Czy wszystkie 4870 1gb mają referencyjne PCB, czy brać jakiegoś szczególnego producenta :?: Edytowane 12 Grudnia 2008 przez Greg_1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zastanawiam się nad zakupem GF 9600gt. Tylko nie wiem jakiego wybrać, tyle tych modeli, firm itd. Jaki model/firmę byście polecali? Coś nie głośnego i wydajnego. Chciałem kupic gso 768mb ale nie mam dostępu. MSI. W życiu nie próbowałbym dopasować karty do jednej gry ;) Po prostu są dwie ver. GTX260 i chciałem się dowiedzieć którą miał na myśli dzikidaniel. :) edit: Czy wszystkie 4870 1gb mają referencyjne PCB, czy brać jakiegoś szczególnego producenta :?: Przecież dzikidaniel napisał, że GTX 260, ale wtedy, gdy właśnie chciałbyś dopasować kartę do jednej gry..... Jestem za HD4870 1GB - wszystkie, to referenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAJMONask Opublikowano 12 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2008 (edytowane) Moja propozycja. Sprzedaj te graty, spróbujemy złożyć coś innego. Gigabyte MA74GM-S2H - 220 zł 1GB DDR2 ram - 45zł Zasilacz, nawet jakąś Deltę/fortrona - 50,60zł Do tego jakiś procek ( zależy ile będziesz miał kasy. ) I za około 450zł mamy całkiem dobry zestaw, lepszy niż twój po kupnie karty i ramu. Dzięki za poradę ale na razie sobie odpuszcze wymianę całego sprzętu (planowałem porwać się na coś takiego nie wcześniej niż na wiosnę ) teraz raczej schodzi to na dalszy plan ze wględu na ograniczony "Budżet" i oczywisty brak czasu . Jeśli chodzi o wątek główny mojego wcześniejszego postu to wciąż nie wiem jaką kartę zakupić poza tym gf 6600 :sad: ( chodz i tak nie wiem czy warto ze wzgledu na procka ) gdybyś mógł sprecyzować jaką sprawdzoną kartę w niego wpakować by dobrze współdziałało resztą mojego sprzętu .Co do pamieci to chyba przystanę na 1gb (skoro nie warto władać więcej) . :razz: Edytowane 12 Grudnia 2008 przez SAJMONask Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielski Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 witam powli szyukuje sie do wymiany grafy, aktualna palit 2600pro@xt+, reszta jak w sigu (proc nie krecony). budzet okolo 300 złoty. to nawet taki max maxow :P i tu pytanie, jakiej grafy szukac do monitora 1400x900. raczej bez aa itp. choc jak da rade to jaknajbardziej. drugie pytanie czy zasilacz zdzierzy nowa grafe (zapene mocniejsza) i podkrecenie proca , bo aktualnie to nic nie daje? z gory dzieki, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Szukałbym HD4670, albo HD4650 ( niższe takty tylko ) na DDR3 koniecznie. Zasilacz da radę, ba! Hd 46xx pobiera mniej/tyle samo co HD26xx. Oczywiście OC procka mile widziane. Im więcej tym lepiej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazuzu Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Prosze o odpowiedz ktora karta bedzie najwydajnieszja GAINWARD GeForce with CUDA 9400GT 1024MB DDR2/128bit DVI/HDMI PCI-E SilentFX (550/700) czy GIGABYTE ATI Radeon X1600PRO 256MB DDR2/128bit PCI-E (500/800) (Silent Pipe 2). Nie piszcie wez 8800 gt. Mialem brac radeona 3650 ale niestety w sklepie w ktorym bede kupowal nie ma juz go a do 250 zl z sensownych kart pozostaly tylko te 2. Komputer nie bedzie sluzyl do grania (jak cos to tylko filmy w hd). radeon gorszy troszke ale tanszy, ati natomiast ma HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Z tych dwóch żadna do grania się nie nadaje. Sensowne rozwiązanie: kupuj w innym sklepie i celuj w 8800GS/9600GSO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazuzu Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ludzie prosze was, czytajcie. napisalem wyraznie Nie piszcie wez 8800 gt. Mialem brac radeona 3650 ale niestety w sklepie w ktorym bede kupowal nie ma juz go a do 250 zl z sensownych kart pozostaly tylko te 2. Komputer nie bedzie sluzyl do grania (jak cos to tylko filmy w hd) jak widze odpowiedz taka jak powyzej to mnie zalewa. Chyba jakis bot tu zagoscil. Czekam dalej na odpowiedz. Niestety sklep raczej pozostanie ten, poniewaz w innych w moim miescie sa inne cuda (tutaj tylko jest ten problem z karta grafiki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ten 9400Gt nadaje się do netu i filmów, ale po co mu 1gb Vramu ? A ten Radeon to przeżytek, stara konstrukcja. Nie masz tam jakiegoś HD4550 ? Nawet HD4650 na DDR2, do filmów super, a i pograć na nim się nawet da. Szukałbym też czegoś pasywnie chłodzonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Ja mam pytanie, czy tańsze modele 9600gt (linki) są warte uwagi? Rozbieżność cenowa wśród 96gt jest spora, a pewnie wydajność/oc/cisza w podobnych granicach. PALIT, GALAXY, GIGABYTE, ASUS. edit: Do filmów to ci mogę mojego 76gs sprzedać ;) Edytowane 15 Grudnia 2008 przez Nick126 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Czemu rozbieżność spora? Raczej karty w tych samych cenach z tym że dwie są w licytacji. Co do samych kart to Galaxy za głośny, gigabyte może i być ok. Asus najcichszy i w niego celuj o ile cena nie będzie kosmiczna. Pazuzu mam Ci napisać: " O super, obie karty są zaje... do grania i wogóle wypas" czy wolisz usłyszeć prawde? Mówie jak jest. I zmień sklep bo za te pieniądze co chcesz wydać nie kupisz żadnej karty do grania w tamtym sklepie. 8800GS można już wyrwać za 250zł więc nie kumam o co sie boczysz. Jak chcesz pograć to szukaj 8600GT za połowe kasy. Następne będą radek 4670 i wspomiany przezemnie 8800GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pazuzu Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 (edytowane) Ale ja wlasnie nie chce karty do grania i szukam jak najtanszej zeby byla cicha (pasywne chlodzenie) dobrze dzialaly na niej filmy w hd i opcjonalnie miala HDMI. Widocznie zle mnie zrozumiales (przeczytales). NIE CHCE KARTY DO GIER Edytowane 15 Grudnia 2008 przez Pazuzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jak chcesz karte tylko do filmów to weź HD2600. Starczy do filmów i będzie spora tańsza niż tamte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinucha1 Opublikowano 16 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2008 jaka grafe proponujecie do mojego konfigu z podpisu? chodzi o grafe, ktora nie bedzie za slaba ani za mocna do tego konfigu. ps. zasilka modecoma 500W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...