Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem nie. Trochę gier nie wykorzystuje 2 kart, albo robi to niezbyt dobrze.

Twoja karta jeszcze sobie w miarę radzi. Chyba,że grasz w fullhd to może nie wyrabiać.

Jeżeli chcesz zmienić to na hd4890. Tą kartę można kupić za 800zł. Nic droższego się nie opłaca.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jako od czasów 8800GT nie wiem co się dzieje na rynku kart zapytam tych co są na bieżąco.

Czy opłaca się wymieniać mojego 8800GT? Mam monitor 20" reszta konfigu na dole.

Jak to teraz cenowo wszystko stoi ? chciałbym tak zmieścić się w przedziale 500-600 zł.

Co teraz jest trenddy :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak bym wymianil na phenom 2 550 X2? to hd4870 bybyl dobry ? albo jak bym kupił nowe chlodzenie na proca i krecil go tak do 3,2/3,3? to by wystarczyły czybym musial kupic tego p 550 bo ten7750 nie wystarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie chciałbym się zbytnio rozpisywać, postaram się streścić sytuację. Mam jeden mały dylemat i proszę o radę.

Zapoznałem się z wieloma recenzjami i opiniami. Postanowiłem złożyć taki oto zestaw(na swój portfel):

AMD Athlon 64 X2 7850+ /2.8GHz, 1MB, BOX, Black Edit, AM2/

AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/

OCZ 2GB 1066MHz CL5

Chieftec 400W

+ reszta z dawnego PC

Zostaje tylko Grafa Tutaj waham się pomiedzy:

-HIS IceQ HD4670 512MB DDR3 HDMI 750/2000

-ASUS GEFORCE 9600GSO 384MB DDR3 192BIT 96SP

Skłaniam się ku GF ale nie jestem pewien( chce przeznaczyć na karte 250-300zł).

Z góry dziękuję za rade.

Edytowane przez Pacyfista

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jako od czasów 8800GT nie wiem co się dzieje na rynku kart zapytam tych co są na bieżąco.

Czy opłaca się wymieniać mojego 8800GT? Mam monitor 20" reszta konfigu na dole.

Jak to teraz cenowo wszystko stoi ? chciałbym tak zmieścić się w przedziale 500-600 zł.

Co teraz jest trenddy :)?

Ja bym zmienił proca na E5200 @3,5-3,8GHz

Ew do tego kartę na HD4850

Edytowane przez saleen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój sprzęt:

athlonek x2 5200 (2.7Ghz)

Gigabyte ga-m61pme-s2

2gb ramu 800 kingstona

"zasilacz" mustang

8600 ddr2

Kartę planuje zamienić na 9600gso top, ale cały problem tkwi w zasilaczu :/. Wg. "zestawów" powinien mieć min. 350W ale czy taki zasilacz wystarczy do podkręcenia procka? Czy jeżeli chciałbym w przyszłości go kręcić, kupić przyszłościowo 400W?

Edytowane przez Bushido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkie pytanie: 9600gso vs 3850 vs 4650 do sprzętu x2 brisbane (robi 3ghz), infinity 2gb ramu? jakies kastraty typu ddr2 oczywiście odpadają. a może to już "za szybkie" karty do tego konfigu i lepiej wziąć np 8600gt?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jaką polecilibyście karte graficzną do 400-500 zł, przy płycie głównej ASUS M2N-E? Chodzi głównie o obsługe nowych gier, niekoniecznie w maksymalnych detalach, bo aż takim koneserem nie jestem ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi