Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem wiem, mam też podobny dylemat i tak po chwilach namysłu i słysząc o tym jak np. Radki radzą sobie z Shiftem, wziąłbym coś od NV, a akurat ten GA jest nawet przystępny cenowo.

Ja w sumie planuję zakup dwóch części, po pierwsze karta graficzna bo moja obecna że tak powiem leciwa i nawet mi to nie przeszkadzało dopóki nie okazało się że w Shift mi nawet menu czka nie mówiąc już o samej grze ;) No i niestety z okazji nowej grafy potrzebny mi będzie nowy zasilacz bo obecny nie poradzi sobie z dodatkową ilością W zwłaszcza że teraz już nie ma lekko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaką masz zasiłkę??, bo ja się jeszcze tak zastanawiam, czy mi be quiet pure power 530w lub OCZ modxstream 500w pociągnie komfortowo te kartę + Phenom II 955 (narazie bez OC) + dysk i dvd-rw.

BeQuiet Dark Power 450W a chce kupić to samo tylko w wersji 850W ;) Nie wiem jak tam jest prądożerny PII ale i7 wpierdziela jak wściekły ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku tego GTX-a pisze, ze wymagana jest zasiłka 550w z minimum 40A linią 12. Wiem, że producenci trochę to zawyżają, ale myślę, że ten Corsair powinien sobie z nim spokojnie poradzić http://www.angela.pl/p3197,corsair-cmpsu-550vxeu-550w.html ???

Z twoją maszynką ten Korsarz powinien sobie poradzić bez większych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie doczekałem się odpowiedzi więc w końcu zamówiłem sobie GeForce'a:

GAINWARD GeForce GTX 275 896MB DDR3/448bit DVI/HDMI PCI-E (648/2370) (Golden Sample)

Mam nadzieję, że dobry wybór :)

Ja też się nie doczekałem ale u mnie wybór padł na 4890.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ostatnio moja karta graficzna GeForce 7300 GT 256 MB DDR2 odeszla, wiec przyszedl czas, aby kupic nowa ;)

Mam do wydania max 300 zł. Zalezy mi na karcie nowej. Nie bede ukrywal, ze bardziej bym wolal GF niz Radeona :)

Moj komp:

Procesor - AMD Sempron 2800+ ( :( )

RAM - 3 GB DDR2

Plyta Glowna: Asus M2N-E

Chipset - NVIDIA nForce 570 Ultra MCP

System Bus - 2000/1600 MT/s

Slots - 1x PCI-e x16 slot

1x PCI-e x4 slot

2x PCI-e x1 slot

3x PCI 2.2

Zasilacz - Modecom Feel II 350W

Nie chce jakies tam super, extra karty, bo wiadomo, procek bedzie blokowal, no i za 300 zl tez super karty nie bedzie.

Myslalem nad ta - PALIT GeForce 9600GT 512MB DDR3 650/1800MHz

http://www.allegro.pl/item746688115_palit_...800mhz_1ns.html

Tylko czy wytrzyma ona na tym zasilaczu ? Nie za bardzo sie na tym znam i chcialbym sie poradzic kogos, moze polecicie jakies inne karty ? Z gory dzieki za pomoc :)

sry jak zly dzial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz mam 400/500W. Dokladnie nie pamietam, teraz w pracy jestem. Jaka karte bys/byscie polecili do tego sprzetu? Ogolnie chodzi o to, zeby komp jakos przetrwal, stara karta sie wykrzaczyla (8800GT). Kompa bede zmienial w przeciagu jakiegos roku, wiec ma to byc tylko karta przejsciowa, myslalem o przedziale cenowym 300-400zl..

CPU: Core 2 Duo E6400 2,13GHz

Plyta: Gigabyte EP35 DS4

RAM: 2GB 800hz OCZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto wymieniać 9600gso na gts250 ?

Nie gram w wysokich rozdziałkach.

Tak.

HD4850 jest lepszym wyborem, po oc jest wydajniejsza, przed oc jest podobnie.

Zasilacz mam 400/500W. Dokladnie nie pamietam, teraz w pracy jestem. Jaka karte bys/byscie polecili do tego sprzetu? Ogolnie chodzi o to, zeby komp jakos przetrwal, stara karta sie wykrzaczyla (8800GT). Kompa bede zmienial w przeciagu jakiegos roku, wiec ma to byc tylko karta przejsciowa, myslalem o przedziale cenowym 300-400zl..

Podaj nazwę i firmę zasilacza, podkręć proca.

HD4850 byłby ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9600GSO 384mb, to i tak za dużo

Za zaoszczędzoną kasę mógłby wyrwać jakiegoś używanego x2, może się zmieścić w 300, szczególnie jeżeli udałoby się opchnąć Sempa za parę złotych.

Jeżeli nie, to lepiej brać coś na G92 a proca wymienić później.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Hmm moze zamiasat tego Gainwarda GTS 250 kupilbym Gainward 9800GT 1GB 256bit? Co o tym sadzicie? Nie chce kupowac karty ktorej moj komp nie pociagnie, a karta mi jeszcze spowolni jego wydajnosc. Co byscie doradzili? A no i nie zamierzam kupowac ATI.

Gainward GTS 250 1024MB

Gainward 9800GT 1GB 256bit PCI-E Green Edition DDR3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi