andrew777 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Napisz jaki masz zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystoff Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) Zasilacz to zwykły Amacrox Warrior 350W. Procek dajmy na to, że koło 3GHz się może zakręcić. Wstrzymuje mnie moc zasilacza i nie chcę kupić karty którą będzie ograniczał procek - budżet to rzecz względna te 500, które podałem nie jest barierą nie do przebicia... a może to: http://www.esc-net.pl/product_info.php?man...oducts_id=18495 Edytowane 24 Października 2009 przez krystoff Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19maciek89 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Witam, Mam zamiar wymienić kartę z tej w podpisie(9600gso top) na kartę typu hd4850 <Allegro_link> czy to dobry wybór, a może zaproponujecie coś innego?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Wybrałbym raczej innego sprzedawcę... http://allegro.pl/show_user.php?uid=507791...pe=fb_recvd_neg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19maciek89 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Spoko na razie dałem propozycje, aby kupić taki model bo brać raczej będę z esc.pl :) Czyli ta karta jest wskazana?? Zauważę różnice??Głownie chodzi mi o to żeby w crysisie było można na high grać no chyba że się uda very high :D PS. N pewno będę kręcił tyle ile się da ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Karta spoko, różnica będzie duża. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Witam, jaką kartę graficzną kupić do sprzętu z podpisu aby wykorzystać maksymalne możliwości i sprzętu i karty... 8600 czy 9600 a może coś innego?? I jeszcze jedno pytanie, czy pasywy są bardziej oszczędne od kart z aktywnym chłodzeniem? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 (edytowane) Próbowałem odpalić grę, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku z kartą, bo w 2D zaczęła już się dobrze sprawować i ...wyszła lipa. Juz przy ok 50-55stopni (w idle ma 45 a gra się wykrzaczyła po 2minutach będąc tylko w opcjach gry, bez samego grania więc temp. nie mogła dużo podskoczyć). Teraz wogóle nie mogę włączyć kompa. Dochodzę do momentu pojawienia się logo bootowania windy (zarowno w 7 jak i xp) po czym sypie artami i monitor sie wyłącza (brak sygnału z karty). Sprawdziłem drugie wyjście DVI na karcie, to samo. Nie chce mi się przekładać karty do drugiego slotu pciex, bo to raczej nie będzie wina tego. Kartę chłodzę wentylem od obudowy (dosc duzy i 1300rpm)i nawet to nie pomaga. Mam nadzieję, że w ESC będę mógł dopłacić do innej karty, bo tej raczej naprawić się nie da. Za tą zapłaciłem 599zł. Pytanie którą kartę wybrać: 4890 czy gtx 275. Z tego co czytałem to wydajność podobna. Na plus radka jest niższa temp, krótsza karta, mniejsze zużycie prądu w stresie, directx10.1, niższa cena. Na plus gtx jest niższy pobór prądu w idle (a w sumie już dużo nie gram), cichsza (kosztem temp.), CUDA, Physix. Najbardziej mi zależy na ciszy i żeby mój zasilacz ją pociągnał. Mam tylko 2 kable zasilające po 6pin, a gdzieś czytałem że radek potrzebuje 6+8, więc raczej go nie uruchomię(chyba że da się dokupić kabel 8in do mojego zasilacza, ale nie wiem jakie koszta). Jak wygląda zasilanie gtx'a? Czy możecie polecić jakieś dobre karty z niereferencyjnym chłodzeniem, żeby były ciche? Wiem że z referentów gtx cichszy, ale może są już ciekawe inne propozycje? Doczytalem, ze gtx 275 ma wiatraki tak zrobione ze wydmuciach!a cieple powietrze do wnetrza pc, dlatego moze ma takie wysokie temp. Radki maja wiatraki zasysajace i czesc tego powietrza jest wydmuchiwana na zewnatrz przez kanaly miedzy zeberkami radiatora. Musze jeszcze rozwazyc dlugosc karty, bo gtx jest o ok 2cm dluzszy i nie wiem czy sie zmiesci. Doczytalem tez ze zarowno gtx i radki maja wersje zasilania 2x6pin PEG, w 1 karcie jest niby 6+8 ale dziala tez jako 6+6. Ciezki wybor, co wybrac? Przede wszystkim cisza dla mnie. Referenty 275 sa w cenie zmodowanych 4890, ale co bedzie cichsze to nie wiem. Edytowane 25 Października 2009 przez majki84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiMa Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Znajdę jakąś grafę lepeszą od 88GT, tak do 250 PLN (używana). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 raczej nie bo w tej cenie to się plasuje używany właśnie 8800 Gt byś musiał dołożyć powiedzmy 50 zł i już za 300 zł znajdziesz coś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadjuk Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Zamierzam kupic k graficzna do 400zl.Pod uwage biore radka hd 4850 od msi(chlodzenie od producenta) i gts 250 od gainwarda.Co lepsze? Edytowane 26 Października 2009 przez Hadjuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 PowerColor HD4850 PCS - 369zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadjuk Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 radek od powercolora ktorego podales ma referencyjne chlodzenie, a msi- niereferencyjne, takze wole zostac przy msi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Kupiłem takiego 4 miesięcznego, sprawnego do kumpa za 80zł (okazja to szkoda nie skorzystac). http://www.svmlemag.fr/files/gigabyte_9600GT.jpg czy bezpiecznie będzie połączenie go z zasilaczem Mustang 400W i ewentualnie takim komputerm (wiem, że allegro śmiedzi, ale chyba jestem zbyt nieudolny by sam se złożyć) http://allegro.pl/item784324333_dual_core_...audio_raty.html - chcę sobie kupić coś w ten deseń. Edytowane 26 Października 2009 przez R4KET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alm Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) Witam, zamówiłem sobie zestaw na esc.pl niestety zadzwonil bo mnie pan i powiedzial, że karta nie jest dostępna. Procesor: AMD Phenom II X2 550 /3.1GHz, L3 6MB, 80W, BOX, AM3/ Płyta główna: AsRock M3A785GXH/128M /AMD 785G, DDR3-1600/ Pamięć RAM: A-Data 2GB (2x1GB) 1333MHz CL7 Extreme Edition Dysk twardy: Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 Karta graficzna: ????? Nagrywarka DVD: LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black) Obudowa: Cooler Master Elite 334 (black) Zasilacz: BeQuiet PurePower L7 530W Jaką dać karte do tego zestawu do 760pln z esc.pl? http://www.esc-net.pl/product_info.php?cPa...oducts_id=18906 dobry wybór? Edytowane 26 Października 2009 przez alm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaneda Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Witam, jaką kartę graficzną kupić do sprzętu z podpisu aby wykorzystać maksymalne możliwości i sprzętu i karty... 8600 czy 9600 a może coś innego?? I jeszcze jedno pytanie, czy pasywy są bardziej oszczędne od kart z aktywnym chłodzeniem? Może ktoś w końcu raczy odpisać :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Jezeli popchniesz swojego cepa do 3Ghz,to smialo mozesz kupic 9600gt,a jezeli ma chodzic na def.taktach to 8600. Pasywy nie sa oszczedniejsze,no moze poza wentylem ktory pobiera prad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 @alm HD4890 @kaneda 9600gso 384mb i oc proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alm Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 (edytowane) thx Właśnie myślałem o tej karcie, orientujesz się może czy jest bardzo głośna? Jak to jest z tymi kartami one wszystkie mają tryb oszczędzania energi czy nie? :huh: Edytowane 26 Października 2009 przez alm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Podobno cicha. Wszystkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosciu Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) witam, planuje zakup Dell 2209WA i będę potrzebował kary do gry w 1680x1050. i mam dylemat. wybieram między trzema produktami w tej chwili: gtx260 super oc 4890 vapor-x i na końcu opcja trudniejsza do zrealizowania mianowicie: hd5850 i teraz się zastanawiam czy zamówić u rodziny w stanach 'przyszłościowego' hd5850 i chwile na niego poczekać czy może któraś z powyższych, które są na miejscu sobie poradzi z taką rozdziałką? moja konfiguracja c2d e7300 @ 3.4GHz 2x2gb ddr2 tagan 600w no i teraz radek 4850 512mb z zalmanem (który jak mniemam nie da sobie rady) aaaa i zależy mi na względnej ciszy.... pozdrawiam. Edytowane 27 Października 2009 przez kosciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) 2gb na HD4890 się nie przyda. Kup jakiegoś tańszego GTX 260 lub HD4890 i kręć .Jeżeli nie musiałbyś długo czekać to warto kupić HD5850. Zobacz jeszcze jak ten hd4850 będzie sobie radził. Edytowane 27 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Witam! Potrzebuję pasywnej grafiki do 400~450zl. Zależy mi na jak najlepszym stosunku cena\wydajność. Byłbym wdzięczny za odzew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) HD4870. Jaki masz komputer? Edytowane 27 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 HD4870. Jaki masz komputer? Planuję złożyć coś na tej bazie. - AMD Phenom II X4 955 Black Edition - Gigabyte MA770T-UD3P Coś uniwersalnego do domu tj. internet , film, office, photoshop, pinnacle studio...i czasem w coś zagrać. Chciałbym ażeby był to cichy zestaw, dlatego interesuje mnie coś pasywnego(bezgłośnego\bez wentylatora). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Możesz kupić hd4850 pasywnego, ale nie wiem jak będzie z temp., bo te karty wydzielają dużo ciepła. Jeżeli masz zamiar grac w nowsze gry to nie schodź poniżej hd4850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 (edytowane) Zastanawiam sie nad 4890 i gtx 275. Dla mnie najważniejsza cisza[/], temp jest mi obojetna, oczywiscie jesli sie grzeje do 90st to mam nadzieje ze tyle powinna wytrzymac, wiec co mnie obchodzi czy ma 70 czy 90 jesli moze w takich temp pracowac to niech pracuje, byle cicho :). Wydajnosciowo karty dosc podobne. Z referentow napewno gtx cichszy, ale drozszy, wiec ref. od ati odpada, od nvidii moglby jeszcze byc. Oczywiscie trudny dylemat czy stawiac na dx10.1 czy na cuda i physix. Jedna karta bierze mniej pradu w idle, druga w stresie, wiec wychodzi na remis. Co moze byc wazne, radek jest troche krotszy :) W ESC z radeonow na celowniku mam (tylko ESC wchodzi w gre, bo u nich wymieniam swoja karte): XFX Radeon 4890 za 649zl (tu najwieksza chyba niewiadoma odnosnie chlodzenia) Gigabyte Radeon 4890 OC za 699zl Sapphire Radeon 4890 Vapor-X za 749zl MSI Radeon 4890 OC Cyclone za 759z ( i tyle max chcialbym wydac, 800zl musialoby byc mocno uzasadnione) Sapphire Radeon 4890 TOXIC za 799zl ( nie wiem skad taka roznica do Vapor-X, oc moge zrobic samemu, a chlodzenie wyglada podobnie) Z GTX'ów na oku mam: Palit gtx 275 za 730zl (niewiadoma jest to chlodzenie, czy ciche, gdzies czytalem ze niby tak, ale chlodzi kiepsko) Gigabyte gtx 275 za 769zl (ale jak ktos wczesniej pisal - jest problem z wylaczaniem monitora, troche by mnie to wkurzalo) Asus gtx 275 za 799zl (tak duzo za referenta to chyba sie nie oplaca, lepiej chyba custom cooling radka brac?) Zotac gtx 275 za 799zl (tak duzo za referenta to chyba sie nie oplaca, lepiej chyba custom cooling radka brac?) Galaxy gtx 275 za 799zl (nic nie wiem o tym chlodzeniu) GoldeSample gtx 275 za 799 (ale to jest dokladnie to samo co duzo tanszy palit) Dodam, ze zasilacz mam 2x6pin PEG (550Wat, patrz SIG). Co z tych kart jest najciekawsze? Jesli XFX 4890 bylby cichy (na poziomie ref.od gtx) to bralbym bez zastanowienia, bo najtanszy. Pozniej najciekawsze wydaja mi sie palit gtx (jesli ktos potwierdzi ze dosc cicho chodzi) i Sapphire 4890 VaporX. Dodam, ze waznym elementem moze byc to, ze zalezy mi na ciszy i chcialbym zeby wiatrak obudowy zasysajacy byl wylaczony i tylko zeby wylotowy chodzil cicho, wiec budowa chlodzenia kart moze byc wazna. Lepsze byloby w takim wypadku chlodzenie z wiatrakiem zasysajacym, ktory poprzez jakies kanaly/szczeliny wydmychiwalby chociaz czesc ciepla na zewnatrz obudowy. Te wiatraki wydmuciach!ace z karty cieplo moga zrobic mi piekarnik w obudowie pc, czego bym nie chcial. Gtx przegrywa z radkiem tylko w grach w ktorych framerate i tak jest wysoki (wiec bez wiekszego znaczenia czy 70 czy 80fps), za to wygrywa w tych niskich. To wazny argument. Jakies madre rady? :) Edytowane 27 Października 2009 przez majki84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Szczerze powiedziawszy myślałem o czymś takim(sklep jest tylko przykładowy): http://www.komputronik.pl/index.php/produc...ll_(PCI-E).html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Karta ma słabą wydajność w porównaniu do ceny. To może kup jakiegoś tańszego hd4850, np. powercolor i zobacz czy będzie zbyt głosno dla ciebie. Jeżeli tak to zmień chłodzenie na s1 rev. 2 i wentyl 120mm ~800rpm, będzie cicho i temp. bedą dobre. Wyjdzie około 450zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Zastanawiam sie nad 4890 i gtx 275. Dla mnie najważniejsza cisza[/], temp jest mi obojetna, oczywiscie jesli sie grzeje do 90st to mam nadzieje ze tyle powinna wytrzymac, wiec co mnie obchodzi czy ma 70 czy 90 jesli moze w takich temp pracowac to niech pracuje, byle cicho :). Wydajnosciowo karty dosc podobne. Z referentow napewno gtx cichszy, ale drozszy, wiec ref. od ati odpada, od nvidii moglby jeszcze byc. Oczywiscie trudny dylemat czy stawiac na dx10.1 czy na cuda i physix. Jedna karta bierze mniej pradu w idle, druga w stresie, wiec wychodzi na remis. Co moze byc wazne, radek jest troche krotszy :) W ESC z radeonow na celowniku mam (tylko ESC wchodzi w gre, bo u nich wymieniam swoja karte): XFX Radeon 4890 za 649zl (tu najwieksza chyba niewiadoma odnosnie chlodzenia) Gigabyte Radeon 4890 OC za 699zl Sapphire Radeon 4890 Vapor-X za 749zl MSI Radeon 4890 OC Cyclone za 759z ( i tyle max chcialbym wydac, 800zl musialoby byc mocno uzasadnione) Sapphire Radeon 4890 TOXIC za 799zl ( nie wiem skad taka roznica do Vapor-X, oc moge zrobic samemu, a chlodzenie wyglada podobnie) Z GTX'ów na oku mam: Palit gtx 275 za 730zl (niewiadoma jest to chlodzenie, czy ciche, gdzies czytalem ze niby tak, ale chlodzi kiepsko) Gigabyte gtx 275 za 769zl (ale jak ktos wczesniej pisal - jest problem z wylaczaniem monitora, troche by mnie to wkurzalo) Asus gtx 275 za 799zl (tak duzo za referenta to chyba sie nie oplaca, lepiej chyba custom cooling radka brac?) Zotac gtx 275 za 799zl (tak duzo za referenta to chyba sie nie oplaca, lepiej chyba custom cooling radka brac?) Galaxy gtx 275 za 799zl (nic nie wiem o tym chlodzeniu) GoldeSample gtx 275 za 799 (ale to jest dokladnie to samo co duzo tanszy palit) Dodam, ze zasilacz mam 2x6pin PEG (550Wat, patrz SIG). Co z tych kart jest najciekawsze? Jesli XFX 4890 bylby cichy (na poziomie ref.od gtx) to bralbym bez zastanowienia, bo najtanszy. Pozniej najciekawsze wydaja mi sie palit gtx (jesli ktos potwierdzi ze dosc cicho chodzi) i Sapphire 4890 VaporX. Dodam, ze waznym elementem moze byc to, ze zalezy mi na ciszy i chcialbym zeby wiatrak obudowy zasysajacy byl wylaczony i tylko zeby wylotowy chodzil cicho, wiec budowa chlodzenia kart moze byc wazna. Lepsze byloby w takim wypadku chlodzenie z wiatrakiem zasysajacym, ktory poprzez jakies kanaly/szczeliny wydmychiwalby chociaz czesc ciepla na zewnatrz obudowy. Te wiatraki wydmuciach!ace z karty cieplo moga zrobic mi piekarnik w obudowie pc, czego bym nie chcial. Gtx przegrywa z radkiem tylko w grach w ktorych framerate i tak jest wysoki (wiec bez wiekszego znaczenia czy 70 czy 80fps), za to wygrywa w tych niskich. To wazny argument. Jakies madre rady? :) Jeśli chodzi o chłodzenie, to mogę coś napisać o Vapor-X. Kolega ma te chłodzenie na karcie HD4850 i sprawuje się bardzo fajnie, temperatury ok, idle ok 40-45C, stress ok 60-65C. Co do głośności samego chłodzenia to w 2D bardzo ciche w 3D słychać lekki szum. Także jest ok, ale nie wiem jak będzie się sprawa miała na 4890. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...