Haqu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Pobór energii albo hałas mi nie przeszkadza, chciałbym po prostu wiedzieć która karta ma lepszą wydajność, troche zamierzam pograć na tym komputerze :P A radeon HD7970 GHz edition nie jest chyba w mojej kategorii cenowej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 7970 GHz edition jest na poziomie gtx680. Jeśli nie stać Cię na GHz Edition to kup normalnego i w 5 min zrobisz 1.1GHz edition ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haqu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Czyli rozumiem (juz ostatecznie) żeby brać tego Radka? I jaką wersję biorąc pod uwagę, że mam do wydania 1600 zł (+/-) Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Haqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Prosze sprawdz sobie jezeli nie jestes pewny w wydajności tych grafik: http://www.benchmark.pl/strefa/ranking-kart-graficznych 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haqu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Ok Panowie - ostatnie pytanko. Jaki sklep wybrać? Może jeszcze popatrzę na tą GHz Edition jak będzie więcej pieniędzy to może do niej dołożę http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=48909 Czy to jest ta "GHz" edition o której mówicie ? :) Edytowane 11 Grudnia 2012 przez Haqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Przeczytaj specyfikację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haqu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Przeczytaj specyfikację. No jest :P Próbowałem znaleźć sapphire ale nie znalazłem. Ogólnie to jakbym brał GHz edition to może być ten Gigabyte z tego sklepu? A jak "zwykłą" wersję to Gigabyte czy Sapphire? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) http://www.morele.ne...7to-3gd-510487/ tu masz prawie 100zł tanszą. i zwykla http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd-7970-3gb-ddr5-384-bit-hdmi-dvi-i-minidp-box-gv-r797oc-3gd-449959/ za 1488zł Edytowane 11 Grudnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam. Mam kompa zlozonego z nowych czesci opartego o i5 2500k. W kompie tym mam Radka 5770 1GB od Gigabyte na 3letniej gwarancji, ktora konczy sie w kwietniu. Jak wyglada awaryjnosc tych kart biorac po uwage to, ze nie gram w nic? Na co nowego zmienic ewentualnie za pieniadze uzyskane ze sprzedazy tej karty na allegro? Z gory dziekuje za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Dlaczego nie kupiłeś nic za z68/z77? Skoro w nic nie grasz mógłbyś zrezygnować z karty zewnętrznej na rzecz iGPU. Za tego radka dostaniesz ~200zł. Możesz sobie kupić jakiegoś nowego 5450/6450 za ~100zł. Tracisz na wydajności (w gry i tak nie grasz) ale zyskujesz pasywną kartę na 3 letniej gwarancji Edytowane 12 Grudnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Bo zalezalo mi na mozliwosci dobrego oc procka a nie chcialem wydawac zbyt duzo na plyte, dlatego padlo na p67. Poza tym soft do obrobki filmow wspomaga sie czesto grafa, choc dopiero pozniej wyszlo ze potrzeba prawdopodobnie nvidia. Kompa kupowalem w lutym, proca dolozylem w maju, nie bylo w lutym ciekawych plyt na innych czipsetach. Wtedy to wybieralo sie raczej albo oc albo zintegrowana grafa:) A cos sensownego za 200zl z haczykiem? 6670? Cos od nvidia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Może powiedz na czym Ci najbardziej zależy? Wiemy już ze w gry nie grasz. Jeśli ma to być karta do wyswietlania obrazu 2D + odtwarzanie (renderowanie) h264 to weź najtanszego 5450 z 3 letnią gwarancją. Jak ma to być do okazyjnego odpalenia jakiegoś tytuły (starszego) to weź 6670. Od Nvidii nowe masz tylko 610/630 które nie są atrakcyjne w tych cenach. Z tego co wiem to Sony Vegas korzysta z akceleracji GPU (Zarówno AMD jak i NVIDIA). Edytowane 12 Grudnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Do kompa podepne monitorek lg 19 cali hd ready bo htpc i tak mam na plazmie. Stoi on w malutkim pokoju wiec i film bedzie mozliwy, jakas muzyczka, net i corel video studio do obrobki video i jakies konwertery do audio. Dobrze jakby grafa dawala cos od siebie w corelu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Corel nie wspiera akceleracji GPU (chyba, że coś się zmieniło i o tym nie wiem). Do takich wymagań nie ma się co zastanawiać i weź sobie najtańszego pasywnego 5450. Resztę przeznacz na coś innego, święta idą ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 (edytowane) http://www.pcworld.p...stepna.moc.html w tym poradniku wymieniony, nie wiem czy to oznacza ze uzywa gpu ale cos moze w tym byc:) http://www.dobreprog...nosc,25575.html tu natomiast opis service packa do corela ktory wyjasnia chyba wszystko. Wiec mysle czy lepsza grafe tez wykorzysta:) no i w full hd i5 2500k tez mialby lzej:) Jesli corel nie wykorzysta lepszej karty a do obslugi full hd starczy ten 5450 to czy np taki moze byc? http://www.proline.pl/?p=VGAMISATI0090 lub bardziej ten http://allegro.pl/radeon-5450-asus-1gb-dx11-hdmi-0db-low-profile-i2850945878.html Edytowane 12 Grudnia 2012 przez Misiekskrzypek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Bardzo prosze o podpowiedz, czy do obrobki video w corelu i filmow full hd jest sens kupowac cos wyzej niz omawiany radek 5450. Chcialbym zakupic grafe i sprzedac 5770 ale nie bardzo wiem jaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 HD5450 to naprawdę nieopłacalna karta, typowa przejsciówka do monitora na PCIE :P Za pieniądze ze sprzedaży HD5770 powinno starczyć na HD6670 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Ale czy jest sens kupowania jak ja naprawde w nica nie gram? Corel bedzie ja wykorzystywal lepiej czy filmy beda lepiej chodzic? Aktualnie mam na oku: http://www.proline.pl/?p=VGAMISATI0090 tylko mam watpliwosci czy biorac pod uwage moje zastosowania przyda sie ten 1gb ramu, ktory swoja droga nie jest najszybszy? Szukam karty z 3letnia gwara. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Misiekskrzypek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Sens jest taki, ze dopłacasz tylko 100zł w stosunku do HD 5450 i masz kartę pięciokrotnie wydajniejszą i może się okazać, że w ciągu kolejnych 3 lat ta moc może ci się przydać. Jeżeli nie do corela to nagle będziesz musiał zrobić coś w Photoshopie albo obrobić / przekonwertować jakieś wideo albo odpalić gierkę chrześniakowi (strzelam :P). Po prostu kupująć HD6670 dostajesz o wiele więcej za niewiele więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 No ok. Rozumiem ta argumentacje. Czy mozesz w takim razie polecic mi z oferty proline jakas sensowna 6670? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) http://www.elektroni...dukt/33552.html Masz odbiór osobisty w ponad 60 miastach albo kuriera za 5zł więcej. Miałem kiedyś tą kartę, jest bardzo cicha i energooszczędna. edit: Sory, proline :P http://www.proline.pl/?p=GIGA+GV-R667D3-1GI Edytowane 15 Grudnia 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekskrzypek Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Wezme ja w proline bo mam tam jeszcze klawe do htpc do kupienia:) dzieki:) No ladnie...moj radek juz poszedl na allegro...15min aukcja wisiala:) za 250zl plus wysylka. Nowy radek 6670 juz sie splacil z nawiazka:) teraz jeszcze musze pogonic laserjeta 1200 w super stanie zeby sie klawa splacila:) Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Misiekskrzypek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzovelionn Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Cpu: AMD Athlon II X4 635 @ 3,2 GHz Gpu: ASUS GTS 250 DK @ 800/1900/1100 Mobo: Asrock N68C-S UCC RAM: 4GB Kingston HyperX DDR3 1600 PSU: Chieftec GPS-450AA-101A 450W Zestaw do gier, powinien dawać radę do czasu premiery nowego xboxa. Zamierzam wymienić GTS 250 na HD 7850 tylko obawiam się, że będzie ona ograniczana przez procesor którego nie zamierzam obecnie zmieniać. Co polecacie w takiej sytuacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Jaka rozdzielczość? Nawet w Full HD myślę, że ten proc ograniczy 7850. Max to raczej GTX 650 Ti: http://www.kurtmedia.pl/product-pol-238147-VGA-PALIT-GTX650-Ti-1GB-GDDR5-128bit-.html Edytowane 15 Grudnia 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzovelionn Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Rozdziałka to 1680x1050. Ten GTX 650 Ti jakoś mnie nie zachęca, jakieś inne propozycje? Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Enzovelionn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToXaRz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Witajcie mądrzy ludzie :) Dzisiaj mój komputer zrobił mi ostrego psikusa tj spaliła mi się karta graficzna która już robiła numery od dłuższego czasu więc szukam innej na jej miejsce. Mój komputer: Q6600 działający teraz na 3,2 Ghz 4 Gb Ram 800tki Corsair 520W Płytka Asus P5k-pro 8800Gt 512Mb Galaxy - najprawdopodobniej martwa... Monitor 24" 1920x1080 Wymagania nowej karty graficznej - dawniej grałem całe dnie w najnowsze tytuły na takich detalach na jakich pozwalała karta graficzna - najbardziej ograniczała mnie jej pamięc 512Mb nie nadaje się do rozdzielczości Full HD, lecz obecnie chodzę na uczelnie i sam nie wiem czy wrócę do gierek. Co rozważam? Kupno używanej 8800gt za +/- 100zł i używanie Jej a jeśli moja 8800gt wróciła by do świata żywych miałbym SLI tylko nie wiem czy zasiłka wyrobi. Kupno jak najmocniejszej grafiki do około 350zł - fajnie by było jakby pozwoliła na grę na możliwie wysokich detalach. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emily Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Jeśli nowa to szukaj coś z serii kart Radeon HD6770 lub HD7750(ta jest słabsza niewiele) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Jaki brand z kart kart hd6670 / hd7750 - ddr5 brać do cienkiej obudowy htcp? Priorytet to niskie TPD (ponoć one biorą 35-45W). Edytowane 16 Grudnia 2012 przez pierotez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Szukaj takich kartt jak Club3D Radeon HD 7750 , Power Color Radeon HD7750 czy VTX3D te karty zajmują 1 slot. Pozostałe zajmują już 2 sloty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Chyba chodziło o kartę low profile, taką jak ta: http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7750-low-profile-1gb-ddr5-pci-e-box-84-643834.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=643834 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...