Enzovelionn Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Warto dopłacać 100 zł za dodatkowy 1GB pamięci na HD 7850 w rozdziałce 1680x1050? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Nie warto,co innego jeśli grałbyś w wyższych rozdzielczościach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Obudowa będzie jak typowy odtwarzacz audio - ok. 45cm szerokości. Może wszystko wejdzie na płasko, t/j płyta u-atx, zasilacz atx i karta pełen wymiar. Jak nie to oczywiście niski profil. Karta po przedłużaczu pci. A z jaką rozdziałką te karty pójdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 2560x1600 lub więcej przy kilku monitorach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Obudowa będzie jak typowy odtwarzacz audio - ok. 45cm szerokości. To integra nie da rady? Jakieś ambitniejsze zadania będzie miała ta maszyna? Warto dopłacać 100 zł za dodatkowy 1GB pamięci na HD 7850 w rozdziałce 1680x1050? Nie warto,co innego jeśli grałbyś w wyższych rozdzielczościach. Przy tej karcie niewiele daje 2GB, nawet w wyższych rozdzielczościach. Wtedy 2GB owszem, jednak przy mocniejszym GPU. Dla HD7850 1GB jest optymalne. Lepiej kupić kartę 1GB z lepszym chłodzeniem, dłuższą gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Na 7870 w 1680x1050 nawet do 1.7GB w Max Payne 3 widzialem zajete. W wiekszosci nowych, lepszych graficznie gier jest wyraznie powyzej 1GB. Nie wiem jak jak to wplynie na plynnosc. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez hapek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 No właśnie. To, że pamięc karty jest wykorzystywana to dobrze, po to za nią płacimy. Pytanie jest, ile wydajniejszy będzie HD7850 2GB od tej samej karty 1GB w tej samej grze i rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Tylko ze tego nie zmierzy zaden program. Dlatego testy ktorych autor dokladnie nie oglada gry (podobny byl na pclabie co do ilosci pamieci) sa nic nie warte. Na 4870 512 musialem zmniejszac jakosc tekstur nie dlatego ze dawalo to wiecej FPS, a wystepowaly charakterystyczne mikro przycinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 To ile dana gra zajmuje pamięci na karcie nie jest żadnym wyznacznikiem jej rzeczywistego zapotrzebowania na pamięć. Może zająć 2GB a na karcie 1GB działać tak samo płynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) To integra nie da rady? Jakieś ambitniejsze zadania będzie miała ta maszyna? W sumie to audio/wideo serwer (wideo bez szaleństw) i tu integra rzeczywiście wymiata! no ale zagrałbym od czasu do czasu w: CMR2005, Ił2sturm. i pare innych starszych symulacji, może NFS. Ekran to tv sony 42'ex500 (fullhd) ale starsze gry chyba max idą 1600 x ***. Znajomy gra na hd5570 i jest zadowolony. Tutaj mi piszą że minimum 6670. 7750 przy podobnym poborze byłby wydajniejszy!! Priorytet temperatury i hałas - niewielka obudowa. Dlatego jak by weszła karta z dużym radiatorem to dodam mu 12mm wentyl i będzie 100 x lepiej niż mały radiator i 80mm hałaśliwy wiatraczek. I tu jest właśnie myśl! Edytowane 17 Grudnia 2012 przez pierotez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jak zależy ci na ciszy to najlepiej weż pasywną HD7750 i upchnij ją jakoś przy pomocy tego przedłużacza PCIE. Będzie ponad dwukrotnie wydajniejsza niż HD5570 http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=608&g=249701&n=Powercolor-Go-Green-Radeon-HD-7750-1GB-DDR5-128-Bit-DVI-I-HDMI-DP-BOX&w=c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 U mnie Max Payne 3 po ustawieniu full zjadał 970MB/1024MB, a 1 GB spokojnie starczy nawet na FarCry3 (u mnie chodzi on na ultra, mam około ~ 35-40 fps, raz tylko ta wartosc spadla do 15) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuzzyWuzzy Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Cpu: AMD Athlon II X4 635 @ 3,2 GHz Gpu: ASUS GTS 250 DK @ 800/1900/1100 Mobo: Asrock N68C-S UCC RAM: 4GB Kingston HyperX DDR3 1600 PSU: Chieftec GPS-450AA-101A 450W Zestaw do gier, powinien dawać radę do czasu premiery nowego xboxa. Zamierzam wymienić GTS 250 na HD 7850 tylko obawiam się, że będzie ona ograniczana przez procesor którego nie zamierzam obecnie zmieniać. Co polecacie w takiej sytuacji? Nawet Phenom II X4 965BE @4.0ghz ograniczał by lekko tego radka. Na Twoim miejscu poszukałbym jakiegoś HD7770. Ostatnio był Asus HD7770-1GD5 w Neo24 za 409zł z kurierem. Do tego jesli w dobrym sklepie kupisz powinieneś otrzymać klucz do Far Cry 3 (AMD never settle) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapek Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 U mnie Max Payne 3 po ustawieniu full zjadał 970MB/1024MB, a 1 GB spokojnie starczy nawet na FarCry3 (u mnie chodzi on na ultra, mam około ~ 35-40 fps, raz tylko ta wartosc spadla do 15) Widze ze to co pisze jest ignorowane a odpowiedzi nie sa niczym poparte. Ile niby ma Ci maksymalnie zajac jak masz 1GB, pewnie wiesz ze to 1024MB ? Wyraznie napisalem ze nie wplynie to na FPS. Byajmniej w wiekszosci przypadkow. FarCry jest tak slabo napisane ze nie ustawisz nawet 4xAA na karcie tej klasy wiec w tym wypadku starczy. Sam kiedys pisalem ze np. dla 4870 512 spokojnie wystarczy. Z czasem zauwazylem ze sie mylilem. Chce tylko zwrocic uwage na cos co warto brac pod uwage skoro kogos stac na dolozenie do bardziej zasobnej wersji, a wynika to z moich doswiadczen. Tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajonc Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Witam. Mam dylemat która karta była by lepsza do mojego starocia : http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx-650-oc-1gb-ddr5-pci-e-box-84-646137.html czy http://www.agito.pl/karta-graficzna-vertex3d-radeon-hd-7770-471540918-0227-1gb-ddr5-pci-e-box-84-590036.html ? Mój grat to Core2Duo 1,83 , płyta asus p5w dh deluxe i zasilacz hx 520w corsair. Ewentualnie co polecacie? Tak do 400 - 420 zl max Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Procesor to już zabytek, wydaj zaoszczędzone pieniądze na zmianę platformy i wtedy myśl o grafice. Ewentualnie kup tą kartę i spróbuj pograć jeszcze na starym procesorze: http://www.net-s.pl/...DVI-DP-LITE&w=c Edytowane 19 Grudnia 2012 przez humanoidal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Jak wyżej procek ubiję każdą z nich. Może zapytam tutaj, bo coś mnie zaczęło niepokoić jak odpaliłem nowego most wanted. Gram z rozdziałce 1440x900 i na obecnej grafie już nie ma zawsze płynności, chociaż odpaliłem na pięć minut, więc do końca nie testowałem. Najbliższy (po grafie) upgrade byłby monitor pewnie fhd (nie będzie nic powyżej tego). Pytanie jaką grafę wybrać? Poszukiwania zawęziłem do dwóch czyli 7970 i 670. Głównie gram w bf3 i tutaj na płynność nie narzekam, ale coś ten nfs mnie niepokoi i chyba czas już na zmianę :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 NFS jest kiepskim portem z konsoli i zacinki zdażają się nawet jak masz średnio 100fps. Nie przejmowałbym się tym. Najlepiej jakbyś zmienił grafikę razem z monitorem, nie odczujesz wtedy spadku płynności spowodowanego większą rozdziałką. Polecam Gigabyte HD7970. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dovakhin12 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Witam. Mój obecny grat to: cpu:intel e5200 kręcony do 3,4ghz ram:4gb gpu:GF9500gt zasilacz: delta 400w I pytanie: jaką kartą graficzną do 350-400 zł opłaca się kupić, żeby procesor jej zbytnio nie spowalniał? czy najlepszą opcja byłby Radeon 4850? czy też można mierzyć w coś nowego czyli 6670 czy 7750? Gram w rozdzielczości 1400x900 z czasem przymierze się do zmiany monitora na max 23". Mierzę w tą http://www.net-s.pl/index.php?id=3&c=608&g=232654&n=Radeon-HD7750-1GB-DDR5-PX-128BIT-HDMI-DVI-DP-LITE&w=c Edytowane 23 Grudnia 2012 przez dovakhin12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jeśli planujesz wymienić sprzęt to celuj w wydajniejszego Radeona HD 7750.Przy wyższych rozdzielczościach będziesz i tak musiał grać na niższych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HUD Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Podłącze się do tematu, planuje upgrade i myślałem i wymianie karty graficznej na coś troszkę mocniejszego. Mój bieżący zestaw: Phenom x2@x4 3,4GHz Zotac GeForce 260GTX 2X2GB Kingmax 1333MHz OCZ 500W. Czytając temat myślałem o wymianie na Radeona 7750, ale zastanawiam się czy reszta zestawu nie będzie przymulać go... Może lepiej poczekać trochę i zmienić platformę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Radeon HD 7750 będzie raczej słabszy od obecnej karty z sygnaturki GTX 260.Tak wynika z rankingu kart graficznych.Natomiast do zalet można zaliczyć pobór energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 No i nadszedl czas na zmiane grafiki u mnie. W chwili obecnej siedzi w mojej budzie Sapphire HD 6870 OC 1GB. Moge dorwac druga taka karte za £110 czyli jakies ~550zl i puscic je w crossfire. Nasuwa sie jednak pytanie czy to sie wogole oplaca? Obawiam sie ze po pierwsze ma zasilka Antec EarthWatts 500 nie wydoli przy dwoch kartach i trzeba bedzie jeszcze inwestowac w nowy zasilacz, a po drugie moze zaklucic obieg powietrza w obudowie i podniesc znaczaco temperatury. Jesli nie ma sensu sie pakowac w crossfire z tymi kartami w takim razie co jest godne polecenia? Podkreslam ze kultura pracy karty tzn cisza jest bardzo wazna w moim przypadku. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jesli nie ma sensu sie pakowac w crossfire z tymi kartami w takim razie co jest godne polecenia? Podkreslam ze kultura pracy karty tzn cisza jest bardzo wazna w moim przypadku. Jaka cena? CrossX nieopłacalne. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Cena? ~£200 czyli okolo 1000zl. Nie jest to sztywna kwota, jednak nie chcialbym jej znaczaco przekroczyc. Wiecie jak to jest z zonami:) Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PnaFluorek Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witajcie. Niedługo mam zamiar złożyć zestaw za 2000zł (siedzi tam HD 7850 od Gigabyte 1Gb) i oto moje pytanie. Czy warto dopłacić 60zł i zmienić tą kartę na PowerColor 2Gb? Na tym zestawie będę grał w Battlefield 3 i czy będzie widzialna różnica w grze między 1Gb a 2Gb?? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2012 Cena? ~£200 czyli okolo 1000zl. Nie jest to sztywna kwota, jednak nie chcialbym jej znaczaco przekroczyc. Wiecie jak to jest z zonami:) Sent from my iPhone using Tapatalk Radek 7950. Z mojej strony polecam Gigabyte. Trzy lata gwarancji, dobra cena, ciche i wydajne chłodzenie to z pewnością atuty. Inna sprawa, że od czasu jak ja kupowałem to może jakiś inny producent wyskoczył z czymś fajnym? Witajcie. Niedługo mam zamiar złożyć zestaw za 2000zł (siedzi tam HD 7850 od Gigabyte 1Gb) i oto moje pytanie. Czy warto dopłacić 60zł i zmienić tą kartę na PowerColor 2Gb? Na tym zestawie będę grał w Battlefield 3 i czy będzie widzialna różnica w grze między 1Gb a 2Gb?? Pozdrawiam Ja bym raczej obstawiał, że do komfortowego grania na Ultra w BF3 to tej karcie brakuje mocy, a nie pamięci... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PnaFluorek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 A czy gdybym dołożył i kupił gtx 660 od Gigabyte to dał by radę? Na ultra nie grał bym często bo zależy mi na płynności. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Na High obie karty dadzą radę z 1GB. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Granica cenowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...