pierotez Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Panowie (i Panie ) jaki ta karta może mieć wentylator? Podobny Gigus ma chyba 10cm. http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/3868179 Nieswojo mi się robi jak w budzie same 12-ki, niedługo nowe 14-ki a taka grafika będzie kręcić jakąś lipną 10-ką lub nawet mniejszą! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Ten wentylator wygląda na mniejszy niż ten który zamocowany jest na karcie Gigabyte.Może mieć góra 80mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 I to mnie najbardziej wku.... i nowe ciche 12/14-ki na nic się nie zdadzą. Szkoda bo pasywki o stówe droższe za przecież mało wydajną kartę. Może kupić byle Vertexa aby był ddr5, zdjąć wszystko z radiatora i przyczepić np. Enermax Silence 12-kę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilchu Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Witam, muszę dzisiaj kupić kartę graficzną - padła mi wczoraj moja poczciwa gtx470 z której niczego sobie byłem bardzo zadowolony. Dużo osób doradza ATI 7950 inni, 660 Ti w wersji 3GB . A ja mam poważne dylematy czy w ogóle takiej karty potrzebuje . W głównej mierze byłem bardzo zadowolony z technologi nVidii CUDA która cudownie przyspieszała np. konwersje filmów, kompresje filmów, plików itp. Gram sporadycznie w nowe tytuły takie jak Assassin's Creed, Wiedźmin 2, Najnowsze SimCity czy TombRider i FarCry. Moja 470 bardzo dobrze sobie w nich radziła oczywiście ustawienia były na pół gwizdka. Co począć co kupić ? Może nie potrzebuję tak wydajnej karty, a może lepiej dorzucić grosz i kupić coś droższego ? Prosiłbym też o informacje jeżeli ktoś posiada jaki wpływ na CUDA ma wielkość pamięci zamontowanej w grafie. Mój sprzęt to Xeon W3565 3.2, SSD256, 16GB RAM, Win7 64Bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Skoro korzystasz z softu, który korzysta z CUDA to 660Ti jest całkiem dobrym pomysłem. Wersja 2 GB w zupełności wystarczy. Nie renderujesz przecież 3D. No i pograsz na tym we wszystkie wymienione tytuły w full detalach. Edytowane 25 Marca 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houlscream Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Patrzac na radeona hd 7850 mam takie pytanie co bardziej oplaca sie brac 1 gb czy 2 gb ?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 (edytowane) Witam! potrzebuje porady odnośnie karty graficznej!! mój sprzęt aktualnie to: asus a8n32-sli deluxe s.939 athlon 64 x2 3800+ s.939 4gb RAM DDR1 8800GTS 320MB wiem, że ten mój sprzęt to trochę dinozaur no ale niestety no i wracając do tematu to chcę wymienić tego mojego 8800 GTS na coś lepszego ale najlepiej mało prądożernego... mimo, że jedzie do mnie zasilacz OCZ modxstream 600W... to jednak z racji oszczędności na rachunkach za prąd zależałoby mi na czymś mało prądożernym... jednak też niekoniecznie bo w wyjątkowych przypadkach mogę się zdecydować też na jakiegoś fajnego potworka ten 8800GTS jest w sumie spoko... ale jak ustawie detale w SC2:WoL na wysokie to niestety brakuje mu RAMU .'/ tak więc prosiłbym o rady odnośnie mojego problemu... zastanawiałem się również nad kolejnym 8800 z większą ilością RAMu... no ale jednak wpierw wolę zapytać bardziej doświadczonych w temacie dodam jeszcze, że główna gra w którą będę młócił w bliskiej przyszłości będzie SC2:HotS więc raczej pod tym kątem dobieram kartę... jednak miło by było by inne tytuły też mi śmigały elegancko =] dziękuję i pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2013 przez seagate7200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 No ja myślę że tak jak ostatnio wziąłbym Radeona 4850 512 MB. Procesor Cie będzie ograncział. Może to mieć też wpływ na płynność. w innych grach, więc nie spodziewaj się cudów. To jest zeszła dekada. Ale jak Ci zależy tylko na jednym tytule to można spróbować z 4850 właśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Przecież już teraz ten x2 3800+ ogranicza OSTRO tego 8800gts a Ty chcesz pakować coś jeszcze mocniejszego. StarCraft2 wymaga dosyć mocnego procesora więc podkręć tego Athlona. Używanych 8800gt unikaj ponieważ duża ilość była już wypiekana w piekarniku i nie wiadomo jak długo pożyje. kup 4850 za 150zł 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoly_kowal Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Witam ! :D Kupiłem ostatnio nowy sprzęt (po 6 latach) i trochę jestem do tyłu odnośnie kart graficznych :) Prosiłbym o dobranie dobrej karty do mojego sprzętu, oto on : MOBO - MSI Z77 MPower CPU - i5 3570k 4,2Ghz + Noctua NH-C14 MEM - Patriot Viper 2x8GB 2133 Mhz GPU - Gainward GTS450 1GB - ze starego kompa do wymiany PSU - Seasonic G-Series 650W Gold BUDA - Cooler Master II Advanced Dominator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 HD7970, GTX670. Jak za słabo to GTX Titan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoly_kowal Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) Na początku byłem napalony na gtx 680, ale po przeczytaniu kilku testów doszedłem do wniosku że się nie opłaca Titan to zdecydowanie nie moja półka cenowa...mam ważniejsze wydatki :P Zostaje ciężki wybór pomiędzy 7970 i 670. Pytanie którą lepiej wybrać ? Komp wyłącznie do gier. Po wyborze karty pozostanie jeszcze wybór producenta....ehhh za duży wybór :/ Edytowane 26 Marca 2013 przez wesoly_kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) Bierz 7970. Cenowo podobnie a jest to karta konkurencyjna dla 680, a nie 670. Dodatkowo masz DX11.1 itp. Chyba, że masz jakiś sentyment do nvidii to bierz 670. To już jest ten segment cenowy, że czego nie kupisz to będziesz zadowolony z wydajności ;) Pozdrawiam Edytowane 26 Marca 2013 przez DeathTomahawk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoly_kowal Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Hehe już nie raz szukałem 7970 vs 670 i zdania są podzielone. Chciałbym jednak kartę na którą sterowniki są wypuszczane regularnie z poprawkami. Podobno dla Radeonów to różnie z tym bywa...dylametu ciąg dalszy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Hehe już nie raz szukałem 7970 vs 670 i zdania są podzielone. Chciałbym jednak kartę na którą sterowniki są wypuszczane regularnie z poprawkami. Podobno dla Radeonów to różnie z tym bywa...dylametu ciąg dalszy :/Taa. Szczególnie te stery poprawiane dla Tomb Raidera przez nvidie przez 2 tygodnie? Posted via Tapatalk @ Evo 3D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Przeciez 7970 to konkurent gtx680. Wersja GHz Edition jest szybsza a kosztuje mniej. Sterowniki oficjalne są dosyć często wypuszczane, oprócz tego masz wersje beta sterowników. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoly_kowal Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 To dlaczego większość ludzi wybiera karty zielonych ? Chciałbym zostać przekonany do zakupu 7970 aniżeli mam później żałować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek 33 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Polecam 7970 Ghz Edition od Gigabyte. Jest wydajna i chłodna. Jeśli kupisz w odpowiednim sklepie to masz do niej Crysis 3 i Bioschock Infinite za darmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) To dlaczego większość ludzi wybiera karty zielonych ? Chciałbym zostać przekonany do zakupu 7970 aniżeli mam później żałować... To że większość coś robi nie oznacza że to najlepszy wybór! Karty obu producentów są dobre, każde mają swoje wady i zalety. Ja nie miałem od 10 lat żadnej "zielonej" i nigdy nie żałowałem. Co nie znaczy że nie składałem innym kompów na nich i też byli zadowoleni. Skoro jest Ci teraz polecana 7970 jako najsensowniejsza to tak właśnie jest. Nikt tu nie robi tego by Cię w konia zrobić. EDIT I co za Troll tu wszystkich po kolei pominusował? Nudzi się?! Edytowane 26 Marca 2013 przez rafa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoly_kowal Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 A którą z obecnie dostępnych na rynku 7970 najlepiej wybrać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Panowie ( i Panie :D ), potrzebuje grafike do della optiplex 755 na złącze PCI Express x16. Komputer uzywany do prostych zadań takich jak internet, pakiet biurowy więc nie potrzebuje demona prędkości. Jedyne wymagania to dwa złącza DVI do pracy na dwóch monitorach. Budżet...proszę o propozycje za ~100plnów i za ~300plnów. Mile widzane uzywki z aukcji ;) Z góry dziękuje za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 (edytowane) A którą z obecnie dostępnych na rynku 7970 najlepiej wybrać ? Ja miałem brać Asus Direct CU II, ale po krótkiej dyskusji postanowiłem wziąć GTX 670. W sumie nie żałuję. No moze po za wspomnianymi problemami z Tomb Raider'em na początku, ale teraz działa ok. Co tylko świadczy o tym że obaj producenci mają jakieś tam problemy ze sterownikami. A czemu wziąłem GTX 670 głównie że od dawna miałem Zielonych i tak na razie zostanie. Wezmę coś od ATI dopiero jak będzie wyraźny skok wydajności względem Nvidii. A tak po dość mocnym OC mojej karty mam praktycznie GTX'a 680. Ja uważam że co byś nie wział to i tak będzie spoko. Co do DX 11.1 to na razie w żadnej grze to nie jest wykorzystywane i nie wiadomo czy będzie to dawało jakieś wieksze różnice w grafice względem DX 11. Podobna zagrywka jak z DX 10. Edytowane 26 Marca 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesoly_kowal Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2013 (edytowane) Którą 7970 zatem wybrać ? Sapphire - http://www.morele.ne...-12-40g-499886/ czy Gigabyte - http://www.morele.ne...7to-3gd-510487/ Edytowane 28 Marca 2013 przez wesoly_kowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prown Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Szukam karty pod rozdzielczość 1920x1200 do 500zł i niestety ani złotówki więcej. Głównym priorytetem jest dla mnie cicha praca wiatraka na karcie ew. możliwość kontrolowania obrotów. Możecie coś polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 (edytowane) Za te pieniądze to chyba zostaje Radeon 7770. Ale z detalami i tak będzie trzeba zjechać jak się myśli o grach. Może to być od Gigabyte. Edytowane 28 Marca 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tr1SH Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2013 Chyba ze kosztem gwarancji i masz full hd max detalach http://allegro.pl/asus-geforce-560-gtx-1-gb-ram-256-bit-caly-zestaw-i3132884952.html 499zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Którą 7970 zatem wybrać ? Sapphire - http://www.morele.ne...-12-40g-499886/ czy Gigabyte - http://www.morele.ne...7to-3gd-510487/ Bierz tą od Sapphire. Ja mam i bardzo polecam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 sapphire ma krótsza gwarancję o rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 Ale on ma i poleca! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ban Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Witam. Posiadam już troche leciwy komputer, na którym po wprowadzenie directx'a 11 straciłem możliwość grania w nowsze gry. W obecnym komputerze mam: płyte główna: Asus Asus P5Q-E /intel P45/ zasilacz: Tacens Valeo II 600W procesor: Intel CORE 2 QUAD Q9650 3.0GHz moja stara karta graficzna to Radeon HD4870 Chciałem Was prosić o pomoc, czy pozostawiając całą reszte jest możliwość wymiany samej karty graficznej na np. redeona Hd 7970. Czy może nie zadziała z obecnym zestawem i czy jest sens wogóle wymieniać tylko karte graficzną. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 31 Marca 2013 przez ban Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...