Yogi311 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 kręć proca i bierz maksymalnie 7850 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 (edytowane) Jak masz fundusze to dobrze jest zmienić na i5. Jak nie to pozostaje coś pokroju 7850. Np Crysis 3 wymaga dość mocnego procka. Mój 2500K ledwo zipie (wykorzystanie wszystkich rdzeni na poziomie 90%), a mam go podkręconego do 4.5ghz'a Wraz z nowymi konsolami pewnie będziesz zmuszony do wymiany platformy. Ale tak już jest. Ja planuje dokupić drugiego GTX'a 670 i obawiam się że i tak przyda się 8 rdzeni. Edytowane 31 Marca 2013 przez Devil 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ban Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Wielkie, dzięki. Czyli w przypadku wymiany karty graficznej i ewentulanie procesora nie muszę wymieniać płyty głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Jeśli zmienisz procesor na cokolwiek z serii i3 lub i5 to wtedy konieczna będzie zmiana płyty głównej. Pod nowe procesory jest inna podstawka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Potrzebuję karty graficznej która obsłuży obie konfiguracje: 1/ dwa monitory o rozdzielczości 1920×1200 + trzeci 2560×1600 2/ dwa monitory o rozdzielczości 2560×1600 Tylko przez złącza cyfrowe (DVI, DisplayPort, HDMI). Wydajnościowo nie gorsza niż to co mam (Radeon HD4670) - chce mieć możliwość zagrać na jednym monitorze w StarCraft 2: HotS. Ważne żebym nie musiał wymieniać zasilacza (Chieftec GPS-350EB-101A 350W). Budżet 1000zł, da radę czy bez wymiany zasilacza się nie obejdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Zasilacz należało by wymienić. Do tego procka nic więcej niż 7850 bym nie pakował. http://www.morele.ne...5oc-2gd-462779/ http://morele.api.bd...hoto_id=1143249 Ew. werrsja 1 GB. Ale jak myślisz o wyższej rodzielczości to więcej Ramu na karcie nie zaszkodzi. Za resztę dobierz sobie jakiś zasilacz. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zasilacz to raczej musisz wymienić jakiś przyzwoity 650W i karta graficzna za resztę i zmieścisz się w 1000zł. Pewnie starczy i 500W ale na przyszłość warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 550 W powinien wystarczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Krótka piłka, bo ceny pospadały troszkę ostatnio. Czy jak kupie GTX660, to bardzo będę pluł sobie w brodę, że nie dołożyłem do 7870 XT? Priorytet - BF3 w 1080p (wszelakie nowości oczywiście również, po prostu BF3 maniakalnie). Kartę chcę zamawiać jutro, a ponad 150zl piechotą nie chodzi. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) W tym wypadku lepiej wypada AMD jeśli chodzi o wydajność. Ale w zależności od ustawień i rozdzielczości te różnice są większe bądź mniejsze. Czy warto dokładać 150 zł. Cóż tu masz test poczytaj sobie i zdecyduj. http://www.purepc.pl..._7930?page=0,10 p.s może podaj co za model tego 7870 i 660 masz na oku. Bo ceny widzę są różne i ja tam nie widzę róznicy 150 zł a co najwyżej 80 zł. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) 7870 Tahiti 879 - http://www.morele.ne...-7876xt-542133/ 660 od Misia można dostać już za 724, i ta sztuka by mnie pewnie interesowała - http://www.morele.ne...-gd5-oc-530163/ Wybór chyba padnie na 660 i tak. Komputer stoi w specyficznym miejscu w szafce TV i słowo "średnie" byłoby wielce przesadzonym komplementem o cyrkulacji powietrza, a Tahiti lubią się podgrzać ciutkę. Inna sprawa - moja zasiłka w ogóle udźwignie XT? Bo jak nie, to problem z głowy :) Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Inna sprawa - moja zasiłka w ogóle udźwignie XT? Bo jak nie, to problem z głowy Nie powinno być problemów. Pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Przy tej cenie 660 moze być. Bo różnice w BF3 w Ultra i FullHD są nie warte dopłacania do 7870 XT IMO. Popatrz na inne gry i zdecyduj ostatecznie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Też prawda, po starej cenie około 800zł bym pewnie dopłacił do XT, za 720zł raczej nie będę wybrzydzać. Plus Nvidia ma o niebo lepsze wsparcie w OSX od Radeonów 7xxx, niby działają, ale wciąż z kombinacjami. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zasilacz należało by wymienić. Do tego procka nic więcej niż 7850 bym nie pakował. http://www.morele.ne...5oc-2gd-462779/ http://morele.api.bd...hoto_id=1143249 Dzięki. Dopiero takie potwory obsługują więcej niż 2 monitory? Dlaczego polecacie takie mocne zasilacze, skoro w polecanych kartach graficznych jest info o 400W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) 500 W nawet wystarczy. Q9550 po za tym ciągnie nieco więcej prądu. Do tego pewnie dojdzie OC. http://www.purepc.pl...jnych?page=0,17 Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 400W to troszkę mało jak na 7850. Te karty potrafią ciągnać po 300W i więcej w stresie. Zwłaszcza PO OC. http://www.purepc.pl...jnych?page=0,17 Przeczytaj, co zalinkowałeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Ok to cala platforma tyle ciągnie. Mój bład. Ale 500 W nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Ok, GTX660 OC od MSI zamówiony. Ostatecznie 729zł, ale na miejscu i bez wysyłki ;) Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Daj znać jak z głośnością tej karty, bo sam zacząłem się nią interesować ;) Gdzie kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Jutro dojedzie, to dam znać. Balta w Gdańsku. Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 500 W nawet wystarczy. Q9550 po za tym ciągnie nieco więcej prądu.W dziale o zasilaczach mi powiedzieli, że nawet lepsze 350W to uciągną. Do tego pewnie dojdzie OC. http://www.purepc.pl...jnych?page=0,17 OC nie wchodzi w grę, wystarcza mi to co mam a i bawić mi się nie chce http://www.purepc.pl...jnych?page=0,17 O matko ile to żre w idle! Możesz polecić coś co w idlu ma niskie zużycie? Komputer mi służy głównie do pracy, także przy 10h dziennie sensowniej będzie mi wrzucić drugiego HD4670 niż tego potwora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Dużo? Tyle co żyrandol (2 żarówki 60). To jest pobór całej platformy (bez monitora) mniej się nie da wyciągnąc. Zauważ, że nawet 7770 ciągnie podobnie. Chyba, że wsadzisz tam jakiegoś low end'a ,który jest zdolny wyświetlać jedynie obraz 2d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Dużo? Tyle co żyrandol (2 żarówki 60). To jest pobór całej platformy (bez monitora). Ups, mój błąd, nie doczytałem że to pobór dla całej platformy. Dziękuje wszystkim za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Panowie jaką kartę do niewielkiej obudowy HTPC (~ 6cm wys) zamiast hd7750 która jest idealnym wyborem ale? Może da radę coś bardziej wydajnego zastosować na czym pójdą gry na TV a więc w fullhd. I przy okazji Media Center nie zamieni się w hałaśliwy piecyk buchający z ogniem? Karta będzie full wymiar po przedłużce riser pci-e. Pierwsze następne jakościowo na myśl przychodzą mi hd7770, gtx5** ti i gtx 650 ti ale nie wiem czy się nie ugotują. Reszta toru jak w sygnaturce 1 linijka i Fortron 300W. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez pierotez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Ok, GTX660 OC od MSI zamówiony. Ostatecznie 729zł, ale na miejscu i bez wysyłki Daj znać jak z głośnością tej karty, bo sam zacząłem się nią interesować Gdzie kupiłeś? Ok, przy 70-100% na wiatraku karta zagłusza szczekające psy, płaczące dzieci, a nawet gderające kobiety. Na szczęście w graniu nie przekracza raczej 45%, więc jest ok. W tej cenie wypas, nie liczyłem na chłodzenie poziomu TwinFrozr, więc narzekać nie mogę. Ogólnie Cyclone w poprzedniku (650Ti również od MSI) sprawował się bardziej elegnacko. W BF3 mam tyle samo FPS w FullHD na Ultra, co w 1680x1050 w High na 650Ti - reszta gier podobnie. Jestem zadowolony, bo granie bez Full HD na telewizorze 40" z odległośći 2,5m czasami biło po oczach Bolą trochę 3dmarki - po lekkim OC z bólem przekroczone 7 tysięcy, ale przymykam oko, bo w końcu smarkami się nie gra. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez sthEn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Czyli tak jak myślałem, jednak warto dołożyć te 50zł do Twin Frozr III, wg testów jest bardzo cicha. Wg mnie najlepsza opcja obecnie: http://www.saturion.pl/product/177048/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_with_CUDA_GTX_660_MSI_2048MB_PCI_E_2GB_TWINFROZR_III_OC_Assassin_s_Creed_3_PC_Kupon.html Mimo wszystko ja się wstrzymam z wymianą jeszcze te circa pół roku, wtedy się rozejrzę za jakimś cichym GTX 760 albo coś z HD8800 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja też mam zaniżone wyniki niż co niektórzy. Np w 3DMarku 11 mam ok 9400 pkt, gdzie widziałem wyniki wyższe i to z niższym OC. A karta jest podkręcona o ponad 250 mhz na rdzeniu. Może procek hamuje, albo co innego. Ale się tym tak nie przejmuje.Ważne że w grach się spisuje. Edytowane 3 Kwietnia 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Reszta toru jak w sygnaturce 1 linijka i Fortron 300W. ten fortron to dokładnie jaki model ? cpu masz jak rozumiem c2d 5300 , więc szału nie ma i nie wiem czy jest sens brać coś mocniejszego od 7750 , maks 7770 ale mocne cpu wskazane , ale najrozsądniej 7750 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) ten fortron to dokładnie jaki model ? cpu masz jak rozumiem c2d 5300 , więc szału nie ma i nie wiem czy jest sens brać coś mocniejszego od 7750 , maks 7770 ale mocne cpu wskazane , ale najrozsądniej 7750 FSP Group ATX-300GTF(1) dokładnie ten: http://img534.images.../dsc0037fug.jpg Tak wogle to Wielkie Dzięki za odpowiedź. Druga część pytania: PC stacje nr1 a więc biuro/grafika-nie gry! buduję od nowa na IB. Stare graty na tyle jare ze zostają a ewentualna sprzedaż nie przyniesie wymiernych korzyści. A więc P5G41T-M miniATX od Asusa, C2D (tak) e5300, 2+2 DDR3 1333/cl9-GR, 3x500GB (S.F3) no i zasilacz. Obudowa wielkości segment audio: 7x44x36cm (niska!) Największy problem to grafika, najlepsza by była hd7750 ze względu na niskie tdp - i nie grzałaby się bardzo mając nad sobą 1-2cm. Jeżeli byłaby możliwość i sens to włożyłbym tam hd7770, gtx660ti albo nawet tą http://www.skapiec.p...14/comp/4869329 Najbardziej boję się za wysokich temperatur o budzie, typowej htpc. Jakby karta okazała się naprawdę dobra to za jakiś czas (rok?) wymieniłbym może platformę na nowszą z płytą itx, kto wie? A i ten Fortron nie ma wtyczki do zasilania karty graficznej! Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez pierotez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...