reyden Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 W tej cenie lepszym wyborem jest R7 260X aka HD7790 , bo to te same karty np. Asus R7 260X 1GB DDR5 DC2 za 429 zł w morele.net . Albo używany GTX650Ti Boost 2GB od Palita za 400 zł , ma jeszcze 10 m-cy gwarancji a jest sporo szybszy niż R7 260X czy GTX750 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Witam, Padła mi karta Radeon HD5850,poszukuję czegoś na jej miejsce tak do 300-400 zł Czy ten palit z górnego postu będzie ok ?Czy coś innego ? Reszta gratów:Zasilacz Chieftec CFT 650 W, płyta msi p35 neo2, proc Q6600. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 GTX650Ti Boost już nie ma , aukcja została zakończona a innych kart na allegro nie widzę . Z używek szukaj HD7770 lub GTX460 1GB - GTX-a można dostać za 250 zł . Z nówek ww. Asus R7 260X 1GB - dobra karta w tej cenie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malian Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Witam. Poszukuje karty graficznej do 400zl z obsługą dx11. Plyta główna asus P7P55D LE / procesor i5 750 / zasilacz Corsair TX650W. Prosił bym o pomoc w wyborze. Dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Używana? Nowa? Hd7870/7850 na allegro używane. R7 260x w morele.net za 409zł nowa. I podkręć procesor, one spokojnie 4ghz osiągały. Tapatapatap Note 2 Edytowane 3 Września 2014 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2014 Za ~500 zł można dorwać pokoparkowe używki R9 270/270X , karty są jeszcze na gwarancji i to dość długiej - czasami ponad 2 lata . Jedyny minus to taki że karty były katowane ( praca 24h/7dni ) przy kopaniu BTC czy innych kryptowalut . Warto do nich dołożyć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 Witam serdecznie. Poszukuję karty graficznej używanej do najlepiej 250zł. Wiem, cudów nie będzie, ale w żadne cuda nie gram. Komp z sygnatury. ( dodam tylko, że mam Cooler Master G550M, który czeka na zamontowanie). Wstępnie GYX 550ti. Co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 Odpuść sobie tą padakę , za ~250 zł można dostać GTX460 1GB np. Gigabyte GTX460 1GB za 220 zł 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 (edytowane) Odpuść sobie tą padakę , za ~250 zł można dostać GTX460 1GB np. Gigabyte GTX460 1GB za 220 zł Dziękuję reyden na Ciebie zawsze można liczyć. A procek nie ograniczy tej karty? Do tego mam jeszcze jedno pytanie. Uda się zasilić kompa z tą kartą zasiaczem fsp300-60ght? Coller Mastera mam u siebie " na wsi", i tam też docelowo będzie ten PC. Jednak na chwilę obecna musiałem wyjechać i zabrałem PCta ze sobą. Edytowane 7 Września 2014 przez keyser2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m17essi Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 Witam która karta będzie lepsza,cena podobna http://www.komputronik.pl/product/170544/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Radeon_7850_MSI_1GB_DDR5_OC_HDMI_DVI_2xminiDP_PCI_E_.html http://www.komputronik.pl/product/218246/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/GeForce_GTX_750Ti_Asus_2GB_HDMI_DVI_DSUB_PCI_E_z_NVIDIA_GeForce_Experience_10USD_In_game_value_World_of_Tanks.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2014 HD7850 / R7 265 ( to te same karty ) . GTX750Ti ma zbyt nierówną wydajność . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nushi Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 bardzo intel 4600 odstaje od ATI Radeon HD 4850 1GB? i ile mogę wziąć za tą 2? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2014 HD4600 sporo brakuje do HD4850 . To poziom wydajności GT630 / R7 240 . A ceny HD4850 sprawdź sobie na allegro to będziesz wiedział . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Howling Mad Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Witam,mam pytanie o karty graficzne a konkretnie chodzi mi o ceny jakie waszym zdaniem mogą wyskoczyć Asusa GTX 760 DirectCU II po premierze nowych kart.Mówi się o spadku cen wiec jestem ciekaw ile odzyskam $ na sprzedaży jeśli w ogóle takowa się opłaci. Myślę nad zmiana na Asus GTX 780 a może i GTX 780Ti wszystko kwestia cen.Teraz wyjdą nowe karty wiec może jeszcze warto poczekać,co myślicie na ten temat?Z góry dzięki za odpowiedz;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 O wróżbity Maćka trzeba by sms-a wysłać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Howling Mad Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Znam Zefirka ale nie chce nic powiedzieć:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizz Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) :D Edytowane 10 Września 2014 przez Drizz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 (edytowane) Witam,mam pytanie o karty graficzne a konkretnie chodzi mi o ceny jakie waszym zdaniem mogą wyskoczyć Asusa GTX 760 DirectCU II po premierze nowych kart.Mówi się o spadku cen wiec jestem ciekaw ile odzyskam $ na sprzedaży jeśli w ogóle takowa się opłaci. Myślę nad zmiana na Asus GTX 780 a może i GTX 780Ti wszystko kwestia cen.Teraz wyjdą nowe karty wiec może jeszcze warto poczekać,co myślicie na ten temat?Z góry dzięki za odpowiedz;) Mogę tyle tylko napisać (pamiętając poprzednie lata) że ceny nie spadną od razu. Może to byc jedynie 50 zł po 2 miesiącach. Ceny nowych GTX'ów będą sie na początku trzymać, a póki one nie spadną to nie spadną również ceny serii 7xx. Bo gdyby taki GTX 760 spadł do ceny 700 zł to nikt by nie kupował 860 tylko brał 760. Ale to tylko w teorii, bo nie wiadomo też jak zachowa się AMD. Podejrzewam że odpowie obniżką cen i to może u nich powinno się szukać okazji. Nvidia lubi trzymać ceny nawet jak AMD robi obniżki. Edytowane 11 Września 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackam999 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Szukam karty graficznej w okolicach 600zl +/- 100zl. Nie wymagam od niej zbyt wiele, w gry gram sporadycznie, jednak regularnie w fife, takze chce chociaz w 3 nowe fify spokojnie pograc na tej karcie :) aktualnie tego nie wykorzystuje, ale mozliwe, ze w niedalekiej przyszlosci zaczne pisac coś z wykorzystaniem CUDA :) Ktoras z konstrukcji GTX660 byscie polecili? a moze cos innego? alternatywa ze strony radeona to tylko 270 ? procesor to i5 4590, plyta asrock pro4 H97, zasilacz Zasilacz SilentiumPC Vero L1 500W 80Plus - VL1-500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2014 Lepiej wziac r9 270. Wydajniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidii Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 Pytanko : warto brać te tanie r9 280x za 700zl (gwar 30msc) prawdopododobnie z koparek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2014 Warto , nówki chodzą po 1000+ zł . Tym bardziej że karty mają gwarancję . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frixes Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Witam, warto kupić używaną kartę graficzną Gigabyte Radeon R9 290x OC za ok. 1300zł? bądź R9 290 OC Sapphire Tri-X za ok. 1230zł? karta ma służyć do gier. Na początku przyszłego miesiąca zamierzam złożyć komputer jednak jeśli jest taka okazja to kupiłbym karte teraz a reszte w październiku. Czy lepiej czekać albo kupic nową w tym budżecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Za tyle to na 99% pokoparkowe karty , w dodatku w przypadku GB to może być referent ( głośny i gorący ) . Nie wiadomo co będzie za miesiąc , 18 września wychodzą nowe GTX9xx - może to spowodować obniżkę obecnych kart , więc warto się wstrzymać z kupnem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frixes Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 pokoparkowe karty tzn. jakie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozdmaru Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 To znaczy, iż używane były do kopania kryptowalut- Bitcoin etc. Koparki te często pracują 24h pod dużym obciążeniem i wysokimi temperaturami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidii Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 @ up . tak pod dużym obciązeniem ale nie z wysokimi temp. bo takie koparki są dobrze wentylowane i same karty mają dobre chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Zależy od koparki / użytkownika - jeden zapewni dobrą wentylację obudowy i kupi karty z wydajnym chłodzeniem a inny to oleje i wpakuje referenty do byle jakiej budy . Pokoparkowe karty to oferta warta uwagi , byle to były wersje nie referenycjne i miały jeszcze gwarancję ( im więcej tym lepiej ) . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Dobry temat,jakie karty pokoparkowe warto kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozson Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Witam, mam pytanie jaką karte graficzną kupić do 600 zł +- 50 zł. Chodzi do gier. Znam się na tym słabo. I chodzi mi jeszcze o to co trzeba zrobić/ mieć aby na jednym monitorze grać na na drugim (w moim pzypadku mniejszym) siezieć np na youtubie? Z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...