wildpig Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Dokladnie. Zobacz sobie testy gry pod ktora szukasz karte (zakladam ze cos nie domaga na high) i ocen czy chcesz dolozyc drugie tyle za fps ktore cie zadowoli. :)W wymagajacych grach na high/ultra, 960tka z 4gb wyciagnie nawet 60fps na twoim procu, czy potrzeba wiecej to juz sam wiesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterje1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Czy dalej warto kupować GTX770 w cenie ~800zł do i5 3 generacji, 8gb ram i ssd ? Czy 2GB pamięci styka do gier w FHD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Ja już mówiłem wielokrotnie- kupowanie teraz karty graficznej z 2gb pamięci do grania w fullhd jest pomyłką. Nie pamiętam w jaką ostatnio grałem produkcję która zużywała poniżej tych 2gb. Zamiast kupować tego gtx770 2gb który mimo że dalej jest wydajną kartą, lepiej zainteresuj się r9 280x który mimo wieku broni się ilością pamięci. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterje1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Ja już mówiłem wielokrotnie- kupowanie teraz karty graficznej z 2gb pamięci do grania w fullhd jest pomyłką. Nie pamiętam w jaką ostatnio grałem produkcję która zużywała poniżej tych 2gb. Zamiast kupować tego gtx770 2gb który mimo że dalej jest wydajną kartą, lepiej zainteresuj się r9 280x który mimo wieku broni się ilością pamięci. Nie jestem fanem AMD, więc tylko nvidia wchodzi w grę. Więc rozumiem 3GB w zupełności starczy mi ? Edytowane 2 Stycznia 2016 przez busterje1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) http://www.komputronik.pl/product/282448/Elektronika/Cz%119%15bci_PC/EVGA_GeForce_GTX_960_4GB_SuperSC_GAMING_ACX_2_0_.html?utm_source=PAP&utm_medium=Tradedoubler&utm_campaign=main Różnie z dostępnością jest ale za tą cenę warto spróbować i poczekać. Edit: tfu zmienili cenę, jeszcze niedawno było 879zł więc nie zawracaj sobie nią głowy. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busterje1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) http://www.komputronik.pl/product/282448/Elektronika/Cz%119%15bci_PC/EVGA_GeForce_GTX_960_4GB_SuperSC_GAMING_ACX_2_0_.html?utm_source=PAP&utm_medium=Tradedoubler&utm_campaign=main Różnie z dostępnością jest ale za tą cenę warto spróbować i poczekać. Edit: tfu zmienili cenę, jeszcze niedawno było 879zł więc nie zawracaj sobie nią głowy. Ok wstrzymam się jeszcze z zakupem grafiki i może rzucę się za pare miesięcy na używaną gtx970, chyba najlepszy wybór do gier. Edytowane 2 Stycznia 2016 przez busterje1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadi0615 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam, Zamierzam wymienić moją kartę graficzną na coś noszego. Celuję w GTX'a 970. Pytanie którą opcję producentów wybrać? Zastanawiam sie nad Asus'em lecz czy będzie to dobry wybór? Kryterium wyboru jest wydajność oraz cisza. Mój Gigabyte 7970 daje się we znaki. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Którykolwiek z modeli weźmiesz to i tak będzie 2x cichszy niż twój gigabyte. Asus, msi, evga (ale ACX2.0+), wszystkie godne polecenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2016 Ponoć wkrótce ma się rozpocząć promocja, gdzie od 970 w górę będzie dodawany najnowszy Tomb Raider. Warto skorzystać. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu01 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 Witam, co będzie lepszym wyborem, GTX 660 ti od gigabyta czy jakiś gtx 950? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Zerknij na ten test gtx950 powinien dać odpowiedź. Edytowane 5 Stycznia 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar_92 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Ok, to teraz żeby nie zaśmiecać proszę o przeniesienie tematu do kart graficznych bo chciałbym się poradzić co kupić ;) http://www.ceneo.pl/26718543#tab=spec http://www.ceneo.pl/31223235#tab=spec http://www.ceneo.pl/26718543#tab=spec Zastanawiam się nad tymi kartami i nie wiem czym powinienem się kierować, czy kupowanie tych tańszych kart ma jeszcze sens. Chciałbym pograć w GTA V, Fallouta 4 na w miarę wysokich detalach ale bez szaleństw. Przede wszystkim, jak sprawdzić czy dana karta jest kompatybilna z płytą główną? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 2 pierwsze karty odpadają - to wolne padaki . GTX750Ti już jest w miarę OK ale cudów się po niej nie spowiedziewaj . F4 na detalach high może zadławić tą kartę . To ma być nowa karta czy może być to używka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar_92 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Nie bardzo wiem z czym się wiąże kupowanie używanej karty, więc ciężko mi powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jeżeli chodzi o używki to przedewszystkim musisz mieć swiadomość że sprzęt może ci paść , zresztą tak samo jak nowy - dziś to loteria . Tyle że w przypadku nowo kupowanego sprzętu masz gwarancję i jak się coś dzieje to odsyłasz na gwarancję . Z używkami jest gorzej chyba że trafisz na kartę z gwarą . Do tego używane karty mogą mieć większe temperatury i hałas - układ chłodzenia może szwankować lub być zużyty . Z plusów - stosunek wydajności do ceny . Np. MSI R9 270 2GB DDR5 Gaming za 575 zł , mająca trochę ponad 2 lata gwary . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleps123 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) No kolego ja bym tego radka co podał ci reyden brał z miejsca, bo naprawde okazja ;) Pograsz sobie na tej karcioszce bez problemu na wysokich z wyłączanym aa w full hd :) Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Pleps123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2016 Słuchajcie jest coś teraz godnego uwagi na co można by wymienić HD7750/1gb-ddr5? Mowa o kartach bez dodatkowej wtyczki zasilania oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Gtx750ti ale interesuj się tylko wersjami z 2gb pamięci. Tapatapatap Z2 Edytowane 7 Stycznia 2016 przez GeMtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dzięki, a co pójdzie bez wtyczki power 6pin? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Większość modeli nie ma 6pin, wszystko ciągną przez pcie. Mam nadzieję że nie chcesz wsadzić jej do PC z c2d tylko do tego drugiego? Tapatapatap Z2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pierotez Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Mam w tej chwili tylko 2400 / s1155. Reszta nieaktualna. Obudowa Bitfenix ITX i taka będzie płyta. 7750 sie mieści :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar_92 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ok, przekonaliście mnie, wziąłem tego radeona. Dzięki za pomoc i pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theng Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Przepraszam za ot. Kilka stron wcześniej jest o mojej padniętej HD7850 (artefakty) i chęci zakupu nowej karty. Dzisiaj zastosowałem metodę z piekarnikiem (youtube). DZIAAAAAŁAAAAAA. Żadnych artefaktów, śmiga jak nówka. Jeszcze raz przepraszam za ot i wrzask ale zaoszczędziłem kilka stów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Pytanie jak długo ci podziała i czy czasem nie uszkodziłeś czegoś jeszcze . Piekarnik to raczej ostatnia deska ratunka , odratowana w ten sposób karta może podziałać kilka dni lub kilka miesięcy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 Nie wierze że to zrobił i że ktokolwiek się w to bawi. W sumie karta warta nie tak dużo. Pozostaje Ci odkładać pieniążki na nową kartę. Im szybciej tym lepiej. Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Pytanie jak długo ci podziała i czy czasem nie uszkodziłeś czegoś jeszcze . Piekarnik to raczej ostatnia deska ratunka , odratowana w ten sposób karta może podziałać kilka dni lub kilka miesięcy . ... lub 20lat. uwielbiam takich wieszczy, takich wpisów są tysiące. Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theng Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Nie wierze że to zrobił i że ktokolwiek się w to bawi. W sumie karta warta nie tak dużo. Pozostaje Ci odkładać pieniążki na nową kartę. Im szybciej tym lepiej. Pozdrawiam . Mam 41 lat i nie w głowie mi tego typu żarty. Karta była uwalona i nic nie stało na przeszkodzie aby spróbować tego dziwnego sposobu. A jak podziała tydzień, to i tak dobrze. Mam inne wydatki niż uwalona karta. Jak padnie, to dam znać :). Zrobione na podstawie tego filmiku: Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Theng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marfiu Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Czesc, szukam używanej karty graficznej do max 200 PLN, co wybrać/czego szukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_radeon_hd_7770_i_hd_7750_cape_verde_prawie_jak_hd_6800?page=0,5 niedawno puscilem 7750 za 150, 7770 za 200 trzeba sie postarac na aukcjach ale mozliwe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marfiu Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zasilacz 500w wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...