Gemtin1 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Skoro uważasz że autor nie chce kompromisowych rozwiązań (ja nic takiego nie widzę żeby napisał poza "nie chcę się ograniczać"- chyba nie powiesz ze 970 to ograniczanie się?) to nie wiem po co w takim razie się nas o cokolwiek pyta. No chyba że jest to post z serii "chce kupić 980 i napiszcie mi że to dobrze że chce go kupić, żadnej innej odpowiedzi nie akceptuje". Nie widzę żadnego problemu w czekaniu na 970 pół roku na nowe karty, to nie integra albo padło na którym musisz grać we wszystko na minimalnych ustawieniach, Edytowane 16 Lutego 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Oczywiście, że 970-tka to do pewnego stopnia ograniczanie się. Sam gram na 970-tce w WQHD. W ciągu najbliższego roku sytuacja z wymaganiami gier się nie poprawi. Gdyby nie to, że marny ze mnie gracz i ogólnie nie jest to dla mnie zbyt istotny aspekt używania komputera też raczej miałbym 980Ti. Natomiast jeśli ktoś kupuje "od zera" komputer głównie "pod granie" to 970-tka jest pewnym kompromisem. Komfort grania jest trudno wycenialny, autor wie, że na zakupie 980Ti straci, ale skoro budżet go nie ogranicza, to w imię czego miałby się ograniczać skoro 980Ti sama w sobie parametr cena/wydajność ma w miarę dobry? Kupi za 3000 sprzeda nie wiadomo za ile, ale na pewno powyżej 2000. Na 970-tce też przecież straci, tylko trochę mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Dziękuję wam za odpowiedzi! Tak, mam to na uwadze, że kupując teraz 980 Ti, zapewne stracę po premierach pierwszych topowych kart Pascal (które swoją drogą pewnie będą podobne cenowo do Titan X), ale jeśli faktycznie jest tak, że warto czekać na Pascale ale dopiero te niereferencyjne, w przystępnych cenach (nie kupię karty graficznej za 4-5k) to chcę teraz kupić najmocniejszą dostępną kartę w tej cenie i po prostu korzystać. W stosownym momencie po prostu sprzedam swoją kartę i kupię najwyżej Pascala. A zestaw komputerowy chciałbym kupić w miarę przyszłościowy, tak, by potem - dorzucając Pascala - nadal wyciskać wszystko z gier. Jedyne czego się "obawiam" to to, że mogę mieć później problem ze sprzedażą karty, albo mój sprzęt za np. rok będzie już "starszy i mało wydajny". Dlatego o to wszystko pytam, bo nie wiem jak będzie wyglądało to za rok, po wydaniu teraz 6000 zł na PC. I dlatego też pytam o kartę graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Koledzy mam sprawę - posiadam taki konfig: Asus P5Q Dlx C2D E8600 2x2Gb ddr2 HD 4870 525W Enermax 82+ Pytanie czy jest sens kupować jakąś grafę żeby poprawić komfort gry w BF3 (i uruchomić BF4)? W sumie to cpu - 2 jajka, ramu też mało to czy sama "lepsza" grafika coś pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2016 Też miałem podobny config z tym że e8400 i kombinowałem na wszystkie możliwe sposoby żeby polepszyć wydajność w grach. Skończyło się na kupnie nowej platformy. Wysłane z mojego SM-G900F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Tyle że ja nie mogę teraz sobie pozwolić na nowy komputer - inne niespodziewane wydatki.... Mogłem zmienić 2 lata temu - części były tańsze, teraz wszystko drogie przez dolara. No nic, kupno ssd i kręcenie cpu trochę pomaga ale w multi widać że proc też nie wyrabia. Jeszcze kupiłem BF4 bo na pcl*** mi ciołki powiedzieli że na min mi spokojnie uciągnie a tu kupa. Zanim zagram to zobaczę chyba puste serwery. Edytowane 18 Lutego 2016 przez wwd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Jak masz trochę kasy to poszukaj jakiegoś Xeona S771 , do tego HD7850/HD7870 . Xeon to czasami koszt 200 zł lub mniej a to mocny procek - serwerowy odpowiednik C2Q , ładnie się kręci i mocne modele ( np. odpowiedniki C2Q 9550 / 9650 ) można tanio dostać . A karta zostanie na przyszłość . Ew. używane I5 2xxx + płyta na H61 - procek to koszt ~400 zł , płyta - 100+ zł , czasami kombo płyta + procek można dostać za mniej niż 500 zł . Do tego pamięć DDR3 - używkę 4GB można dostać za mniej niż 100 zł . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Przy wpisaniu kodu promocyjnego wasza-sugestia karta MSI R9 380 4 GB jest za 999 zł http://www.x-kom.pl/p/246379-karta-graficzna-pci-e-msi-radeon-r9-380-4096mb-256bit-gaming.htmlPromocja trwa do 21.02.2016. Szkoda, że to nie jest stała cena, bo byłaby świetną ofertą względem GTX 960. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanaadis Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Witam. Planuję zakupić kartę R9 280X, lecz nie moge się zdecydować od jakiego producenta, Asus czy może MSI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czubaka Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Planuję zakupić kartę R9 280X, lecz nie moge się zdecydować od jakiego producenta, Asus czy może MSI? Weź tę która będzie tańsza, zarówno Asus jak i MSI to dobre firmy :) edit: A pro po promocji, to trafiłem dzisiaj jeszcze na akcję, że przy zakupie Asus GTX 970 można odebrać bon na 100PLN do sklepu z grami (jakby ktoś planował kupować :) ) Edytowane 18 Lutego 2016 przez Czubaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vanaadis Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Weź tę która będzie tańsza, zarówno Asus jak i MSI to dobre firmy :) Chcę kupić używkę z gwarancją 1-2lata. Asus wypada praktycznie we wszystkim trochę lepiej, ale dużo naczytałem się o awaryjności tej karty w porównaniu do MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w0jtass Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 Dobry! Co kupić do i5 3470 z używek na gw do 850zl? zasilacz xfx 500w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 GTX 960 nVidii albo R9 285/380 od AMD Ewentualnie bardziej hipstersko i taniej HD7970 w formie oryginalnej lub rebrandowanej od AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapryl Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Czy opłaca się dokładać do 970 GTX 4gb czy kupić póki co 960 4bg? I pytanie dodatkowe, który model będzie najciszej pracował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Ręce opadają. Patrzyłeś na jakikolwiek test porównujący te karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapryl Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Kolego pytalem czy kalkuluje się dołożyć te 500 zł a nie która jest wydajniejsza. Tak gwoli ścisłości bo może nie doczytałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korgva Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 nigy nie warto czekac... nie jestes kot zycie masz jedno a czas ucieka... komputer do gier sam w sobie jest zabawka... jesli cie stac bierz wszytko co najlepsze i nie patrz sie pzez pryzmat ze wydajesz kase nieekonopmicznie, kupienie kompuera do gier jest calkowicie nieekonomiczne i nieeoplacalne... ot taka zyciowa prawda 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapryl Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Heh dzięki :) Niezła rada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Tyle że ja nie mogę teraz sobie pozwolić na nowy komputer - inne niespodziewane wydatki.... Pchanie kasy w starego nie ma sensu. Zawsze możesz kupić jakąś budżetową płytę która pozwoli na kręcenie procka i plus do tego pentium G3258 no i wspomniana grafika. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Czy opłaca się dokładać do 970 GTX 4gb czy kupić póki co 960 4bg? I pytanie dodatkowe, który model będzie najciszej pracował? Jak masz to tak. Jak nie masz to sam 960 4GB też jest nieopłacalny. Dosyp do 970 albo kup używane 960 2GB by zaoszczędzić. Nowe 960 4GB jest mega nieopłacalne. Edytowane 22 Lutego 2016 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojeczny Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 Panowie, pytanie. Padła mi 6850, co kupić za 300,max 350 coby to zastąpić? Proc g3420 Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2016 HD 7770, HD 7790, HD 7850 i ich rebrandy powinny być pierwszym wyborem. Z nVidii GTX 750 (ale to słabszy wybór). W trupy na Keplerach bym się już nie wdawał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sync Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Witam<br />Czy ta karta [url="http://www.komputronik.pl/product/279864/Elektronika/Czy ta karta http://www.komputronik.pl/product/279864/Elektronika/Cz%5B/url]ęści_PC/EVGA_GeForce_GTX_950_2GB_SC_GAMING.html będzie dobra do mojego kompa. I5 3460 8 gb ram Chieftec 500W Dysk ssd Monitor 1440x900 Przedział cenowy do 700 zł i tylko nowa Kompa uzywam do gier, pytam bo nie wiem jakiego producenta wybrać a ta mi sie wydaje spoko.Czekam na Wasze opinie Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Lutego 2016 przez sync Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Napisz poprawnie co masz za procesor. (i5 4460?) http://bino.pl/asus-geforce-gtx-950-oc-2gb-gddr5-128-bit-hdmi-dvi-dp.html Lepsze chłodzenie. EVGA nie jest zła, ale wolałbym tą od ASUSa z racji lepszego chłodzenia (cisza, niższe temperatury, lepsze OC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zygfryc Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 Dla informacji GTX 960 Asus Strix 2GB w morele ~799 -->http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-960-directcu-ii-oc-strix-2gb-gddr5-128bit-hdmi-3xdp-dvi-i-strix-gtx960-dc2oc-2gd5-690997/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dijoszko Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 (edytowane) Panowie potrzebna pomoc w wyborze gtx 960 jaki wziąć ?? maxymalna cena 900 zl P.S poprosze wysylac najlepiej linki ze strony takich jak x-kom czy tez morele + co sadzicie o takiej karcie ? http://www.x-kom.pl/p/228587-karta-graficzna-pci-e-msi-geforce-gtx960-2048mb-128bit.html Edytowane 23 Lutego 2016 przez dijoszko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2016 A może przeczytałbyś chociaż jeden wcześniejszy post? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Panowie potrzebna pomoc w wyborze gtx 960 jaki wziąć ?? maxymalna cena 900 zl P.S poprosze wysylac najlepiej linki ze strony takich jak x-kom czy tez morele + co sadzicie o takiej karcie ? http://www.x-kom.pl/p/228587-karta-graficzna-pci-e-msi-geforce-gtx960-2048mb-128bit.html Jak napisał Klaus warto czytać poprzednie posty. Do tego jest mnóstwo testów i recenzji. Dowiedziałbyś się że referencyjne chłodzenia z reguły nie są za ciche i wydajne. Są lepsze konstrukcje jak ASUS, MSI, Gigabyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulqie Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 Cześć, co wrzucić do i3-6100 + vs450? Myślałem o jakimś gtx950 z trybem półpasywnym. Teoretycznie R9 380 jest wydajniejszy od gtxa960, ale z dwoma rdzeniami może być kiepsko? Chociaż i3-6100 jest całkiem mocny. Jakoś nie jestem przekonany co do GTX960 (2gb), oferuje 10% wzrost wydajności w porównaniu do GTX950 i jest ponad stówe droższy. (wersja 4gb już by się opłacała ale jest poza budżetem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) GTX 950 będzie w sam raz do tego procka. I tak ze względu na procesor będziesz musiał nieco ciąć detale, więc 950 spokojnie wystarczy. W większość gier spokojnie pograsz na 2 rdzeniach. HT też coś tam da niewiele, ale jednak. Zależy to od gry. Ważne by nie brać Radka w przypadku dwóch rdzeni bo większy narzut sterownika na procesor troszkę może ograniczać takiego R9 380 gdybyś się zdecydował dołożyć do 960 lub rozważał jego odpowiednik czyli R9 380. Edytowane 24 Lutego 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...