Kulqie Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2016 Nowe testy DX12 pokazują wyeliminowanie problemu narzutu przez AMD, chyba poczekam na wyniki z innych gier :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) DX 12 to na razie początek i zanim nowe gry sie pojawia to troszke czasu minie. Nie ma co się sugerować jadną grą. Nie zmienia to faktu ze obecnie do dwóch rdzeni lepiej wziać Geforce'a. Jak myślisz o nowych grach to i tak czeka Cie wymiana procka bez względu na DX 12 i grafikę jaką wybierzesz. Druga sprawa że R9 380 czy GTX 960 to karty ze średniej półki, które na długo nie starczą. Tak więc GTX 950 na chwile obecną i w przyszłości wymienisz na jakąś nowszą i do tego procka i5 6400 np. Ja osobiscie bym tak zrobił jakbym posiadał i3. Edytowane 26 Lutego 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 A ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie 980 Ti vs. czekanie na Pascala. Jeśli teraz kupię 980 Ti za ~3000 zł, to mniej więcej jakiej obniżki muszę się spodziewać za mniej więcej rok? Planuję zakupić PC za ok. 6000 zł z 980 Ti, by za jakiś rok (zależy od premiery Pascali) wymienić sobie właśnie na Pascala, a 980 Ti sprzedać. Czy dam radę sprzedać takie roczne używane 980 Ti za np. 2200 zł? Zastanawiam się jak dużo stracę, a nie chcę czekać kolejnego roku z zakupem PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 A ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie 980 Ti vs. czekanie na Pascala. Jeśli teraz kupię 980 Ti za ~3000 zł, to mniej więcej jakiej obniżki muszę się spodziewać za mniej więcej rok? Planuję zakupić PC za ok. 6000 zł z 980 Ti, by za jakiś rok (zależy od premiery Pascali) wymienić sobie właśnie na Pascala, a 980 Ti sprzedać. Czy dam radę sprzedać takie roczne używane 980 Ti za np. 2200 zł? Zastanawiam się jak dużo stracę, a nie chcę czekać kolejnego roku z zakupem PC. Pytanie do cyganki bardziej. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukhas Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 Pytanie do cyganki bardziej. Zrozumiałem, w sumie to kto ma wiedzieć co będzie. Ale zważając na ostatnie premiery nowych Radeonów i zmiany cen, to nie spodziewam się jakichś drastycznych spadków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demisen Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) 370/380/950/960 - co jest optymalne do I7-920 STOCK ? I czy da rade wycisnąć 60fps w wolfenstein w FHD@MEDIUM ? Względem GTX 6502GB będzie znaczny skok ? Edytowane 26 Lutego 2016 przez demisen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Witam Config: G3220, 4GB, Integra, Be Quiet 480W Szukam grafy, która "pociągnie" stare NFSy jak Underground (1,2) Most Wanted, jakieś starsze Coliny etc. Nic z nowych gier pokroju GTA, Wiedźmin etc. Wcześniej przy E8400 miałem 9600GT pasywną i mi wystarczała. Niestety padła cała platforma i później zmieniłem już bez grafy bo praktycznie w nic nie grałem (poza Herosami 3 :) ). Teraz od biedy chciałem sobie puścić "wyścigówki" na TV po HDMI i niestety integra nie specjalnie się nadaje. Mile widziana pasywna ale raczej będzie ciężko. Nie chce dużo wydać bo granie będzie od święta i tylko starsze tytuły. Preferowana używka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Nie piszesz ile $$$ na to chcesz przeznaczyc... wiec poluj na: - (drozej ~450zl) zieloni: 750ti (jest przynajmniej jeden model pasywny: od firmy palit) - (taniej ~200zl) czerwoni: 7750/7770 (7750/7770 wystepowal jako pasyw, od sapphire) W starsze konstrukcje moim zdaniem nie ma sie co pchac. A z pasywami bym nie szalal (o ile znajdziesz cos na rynku wtornym), nowsze karty zra w idlu malo pradu i sa nieslyszalne. Przy obrotach wentyla na poziomie (~20%) i tak glosniejszy bedzie zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Ok dzięki za info. Nie potrzebuje karty pilnie to będę się rozglądał za tymi kartami z tych 2 przedziałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezzman Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Witam,mam dylemat, co do wyboru GTXa 970. Wybieram między MSI Gaming G4, a EVGA SC ACX 2.0.Jeżeli chodzi o MSI to interesuje mnie oferta: http://allegro.pl/outlet-karta-msi-geforce-gtx970-4gb-256bit-gaming-i6016555314.html a EVGA pochodzącą ze zwrotów z zakupów przez internet mogę mieć za 1400 zł. Zależy mi na niskim poziomie hałasu, co do MSI to znalazłem wiele filmików i karta jest prawie bezgłośna. Natomiast mam wątpliwości co do EVGA. Opinie na temat tego producenta są bardzo dobre (serwis, gwarancja, obsługa klienta), natomiast z mieszanymi opiniami spotyka się cooler tej karty. Jedni piszą, że nie radzi sobie z chłodzeniem, hałasuje pod obciążeniem, itp. Inni piszą, że jest ok. Ogólnie ciężko znaleźć jakieś miarodajne opinie na ten temat. Przeczytałem kilka recenzji, ale co recenzja to inne werdykty. W związku z tym, chciałbym prosić was o radę. Jeżeli ktoś miał styczność z wersją EVGA, to będę wdzięczny za każdą użyteczną informację. Bebechy, z którymi karta ma współpracować: CPU - i5-4690k 4,2GHz Mobo - MSI Z97 PC Mate Zasilacz - SPC Vero M1 600W RAM - 2x4GB G.Skill Ares 2133MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapryl Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Jakiś czas temu szukalem najciszej pracującej 970 i MSI oraz strix były w czołówce w testach, evga z tego co kojarze do najcichszych nie należała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Bo evga zrobiła sobie sama burdel i są dwie wersje, jedna z chłodzeniem ACX 2.0 oraz druga z chłodzeniem ACX 2.0+ i ten + na końcu jest bardzo istotny bo to całkowicie inne chłodzenie (plus całkowicie inny projekt pcb z zasilaniem 6+8pin, a nie 6+6pin) które jest sporo cichsze ale nie tak ciche jak msi gaming. Nawet niektóre sklepy piszą wszędzie ACX 2.0 mimo ze sprzedają wersję z + i trzeba to sprawdzać po kodzie produktu. Od siebie mogę napisać że te wersje można odróżnić ułożeniem finów radiatora. 2.0 ma finy poziomo: 2.0+ ma finy pionowo: Edytowane 2 Marca 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Mimo to wziałbym MSI, ale najnowsze chłodzenie EVGA też jest dość ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezzman Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Sprzedawca podał mi wersje karty EVGA: 3974-KR i 3975-KR. Można po tym poznać który to cooler? Edytowane 2 Marca 2016 przez jezzman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) http://www.evga.com/Products/Product.aspx?pn=04G-P4-3975-KR jak zjedziesz niżej to masz listę, wynika z niej że obie to acx 2.0+, jedna to wersja SC druga SSC które różnią się taktowaniem. Edytowane 2 Marca 2016 przez GeMtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Będzie coś lepszego od nvidii niż używany gtx770 do 700 złotych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 OD NV to raczej ciężko będzie trafić coś lepszego , GTX780 to z reguły 1000+ zł na allegro czy olx , czasami można spotkać licytacje z obecną ceną dużo poniżej 1 000 zł . Zresztą z konkurencją jest podobnie - R9 290 to też z reguły koszt 1k zł , w cenie 700 zł to HD7970/R9 280X / R9 285 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2016 Konkurencja nie wspiera optimusa, tylko nv mi zostaje Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RebelAngel666 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Mam dylemat jaką kartę graficzną kupić. Budżet około 1500 zł. Karta zapewne kupowana na 2-3 lata, zapewne będę ją podkręcać. Zastanawiałem się pomiędzy gtx-ami 970 w wersjach od: Evga http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-970-ssc-acx-2-0-4gb-gddr5-256-bit-hdmi-dvi-3xdp-04g-p4-3975-kr-713997/ MSI http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gtx-970-gaming-4096-mb-ddr5-gtx-970-gaming-4g-649152/ lub radeonem r9 390 w wersji sapphire http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-r9-390-nitro-8gb-gddr5-512-bit-hdmi-dvi-3xdp-box-11244-01-20g-775349/ Komputer to i5 6600K Asus Z170 Pro gaming VPF550W Monitor FullHD Edytowane 3 Marca 2016 przez RebelAngel666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Ja bym bral MSI GTX 970 lub MSI R9 390. Obie sa dobre. W zasadzie jednak nikt Ci nie da gwarancji ze pograsz 2-3 lata w najnowsze gry na wysokich detalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Ja w tym przypadku polecę MSI R9 390, wydaje się być bardziej przyszłościowa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 To nie ja Ci dałem minusa, bo ogólnie nie wyrażam w ten sposób swojej frustracji (że też w ogóle komuś chce się klikać te minusy jak ktoś wyrazi swoją opinię), ale nie zmienia to faktu, że kompletnie się z Toba nie zgadzam. R9 390 w najmniejszym stopniu nie jest przyszłościowa, to kompletnie ślepy zaułek. Stary proces technologiczny, mega zużycie prądu, a zatem i temperatury, stara architektura, marketingowa ilość GDDR5, za którą jednak zapłacić trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Może dlatego został użyty zwrot wydaje się być bardziej przyszłościowa. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) To nie ja Ci dałem minusa, bo ogólnie nie wyrażam w ten sposób swojej frustracji (że też w ogóle komuś chce się klikać te minusy jak ktoś wyrazi swoją opinię), ale nie zmienia to faktu, że kompletnie się z Toba nie zgadzam. R9 390 w najmniejszym stopniu nie jest przyszłościowa, to kompletnie ślepy zaułek. Stary proces technologiczny, mega zużycie prądu, a zatem i temperatury, stara architektura, marketingowa ilość GDDR5, za którą jednak zapłacić trzeba. Masz prawo nie zgadzać się. Minusy olewam, bo i tak tu są równi i równiejsi. Co do samej karty, sam bym kupił teraz 390-kę miast 970, zresztą gdyby nie Wiesiek 3, który wyszedł tuż przed premierą 390-ki, miałbym właśnie ją. Rozumiem Ciebie, ale 970-ka w zasadzie to też już ślepy zaułek.... i z tych dwóch postawiłbym na AMD. Oczywiście najlepiej byłoby poradzić czekanie ma nową generację... Wokół 970-ki generalnie jest już tyle smrodku + chce zakup potrzymać 2-3 lata, to dlatego polecam dziś AMD. Obie karty wydajnościowo są porównywalne, więc czemu nie? Edytowane 3 Marca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Czemu brałbyś R9 390 właściwie? Ze względu na te bajki z mchu i paproci o DX12? Całkiem możliwe, że Polaris będzie kolejną klapą i niewielkim postępem wobec obecnej generacji GCN, ale co jeśli jednak w końcu im się uda coś osiągnąć? Bo że nVidia poczyni postępy w Pascalu to trudno wątpić. Zobacz jak są wyceniane używki 970 wobec używek 390 (w relacji do cen nowych kart). Rynek się globalnie myli? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 (edytowane) Czemu brałbym. Na dziś ta karta bardziej mnie przekonuje. Pewne 8GB ramu - nie ma to znaczenia, czy będzie wykorzystany w 100% (Nie samymi grami człowiek żyje) Pewne wsparcie DX12. Prawdopodobne uwolnienie mocy i zmniejszenie narzutu na CPU pod DX12, Vulkan. Ogólna wydajność nie odbiegająca od 970-ki. Problemem (Jeżeli to dla kogoś istotny problem) jest zużycie prądu w stosunku do 970-ki. Mnie to nie przeszkadza, bo rzadko gram. Co do używek - trzeba na to odpowiedzieć za 2-3 lata, jak kupujący będzie sprzedawał. Sam wiesz, że rynek błyskawicznie weryfikuje. Mam niemal pewność, że nie byłbym z niej mniej zadowolony niż z obecnej 970-ki. Edytowane 3 Marca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RebelAngel666 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2016 Dzięki za rady, zapewne wezmę r9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marfiu Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 Witam. Proszę o pomoc w wyborze GPU w cenie mniej więcej 600zł. Moja platforma to i5 6500, 8GB ramu i thermaltake 530w. Nie graj raczej w najnowsze produkcje ale miloby było gdybym mógł. Nie patrzę na kwestie pradozernosci. Czy powinienem wybierać między modelami gtx 750ti i r7 360? Będę wdzięczny za konretne przyklady kart. Dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-geforce-gtx950-2048mb-ddr5-128b-wf2-oc-gv-n950wf2oc-2gd-707403/ Dołóż stówkę. 750 ti jest mocno nieopłacalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4toku Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2016 (edytowane) Witam. Nie mam czasu żeby być na bieżąco. Chciałbym wymienić poczciwego Radeona na coś nowszego. Jaką najlepszą (najwydajniejszą) kartę do mojego zestawu polecicie. Taką której procesor nie będzie ograniczał. Pozdrawiam. Edytowane 4 Marca 2016 przez 4toku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...