korzychxp Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 sempron 2600+ 64bit gigabyte k8ns 2 gb ram tylko ten GeFroce 9500GT jest pod pci-e a ja mam agp... czlowieku ten sempek to jest słabosc ;p bez o/c to naprawde ;] jak cos typu 2600pro czy xt tam wsadzisz to bedzie w miare :> czyli ten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiken Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 (edytowane) a cos wiecej??:) chce zeby byla na najblizsza przyszlosc to moze macie jeszcze jakies dobre karty. poki co zastanawiam sie nad Sapphire Radeon HD3650 512MB i Palit GeForce 7600GS Sonic AGPx8 256 MB DDR3. Jeszcze jak podkrece procka to mysle ze beda lepiej chodzic:) Edytowane 11 Listopada 2008 przez tiken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszb Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam prze-serdecznie! Potrzebuję zakupić jakąś kartę graficzną do pogrania w niezłej jakości w Fallouta 3 w rozdziałce 1280x1024 (w innej nie!). Fundusz jakim będę dysponował to ok. 200zł, być może kapkę więcej :) Sprzęt jaki mam to X2 4400+, 2GB RAMu, zasilacz markowy 350W. Czy da się wg Was coś do tego dopasować? :) Zastanawiałem się nad jakimś radziem 4650, nv 9500GT, ale w jest raczej dyletantem w tej dziedzinie, dlatego też zwracam się do Was o pomoc :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperPudel Opublikowano 12 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2008 Witam wszystkich Idzie zima, więc jest to dobry czas na zaszycie się przed kompem z nowymi grami. Niestety sytuacja wygląda gorzej jak ma się kartę graficzną z poprzedniej epoki. Postanowiłem więc wymienić grafikę na coś mocniejszego. Niestety sytuacja nie wygląda tak różowo jak ma się ograniczony budżet. Zastanawiam się nad 9600 GT, w sumie wybór wydaje się być trafiony bo ponoć jest to optymalna grafika do mojego procesora, a pozatym średnio mi się widzi wymiana także zasilacza. A więc pytanie brzmi Co byście doradzili?? czy nie cudować i brać 9600GT, czy inna grafikę z którą poradzi sobie mój zasilacz. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro (mowa o kompie z sygnaturki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 Witam prze-serdecznie! Potrzebuję zakupić jakąś kartę graficzną do pogrania w niezłej jakości w Fallouta 3 w rozdziałce 1280x1024 (w innej nie!). Fundusz jakim będę dysponował to ok. 200zł, być może kapkę więcej :) Sprzęt jaki mam to X2 4400+, 2GB RAMu, zasilacz markowy 350W. Czy da się wg Was coś do tego dopasować? :) Zastanawiałem się nad jakimś radziem 4650, nv 9500GT, ale w jest raczej dyletantem w tej dziedzinie, dlatego też zwracam się do Was o pomoc :) Pozdrawiam. Chyba raczej 8600 GTS: 3143946[/snapback] Witam wszystkich Idzie zima, więc jest to dobry czas na zaszycie się przed kompem z nowymi grami. Niestety sytuacja wygląda gorzej jak ma się kartę graficzną z poprzedniej epoki. Postanowiłem więc wymienić grafikę na coś mocniejszego. Niestety sytuacja nie wygląda tak różowo jak ma się ograniczony budżet. Zastanawiam się nad 9600 GT, w sumie wybór wydaje się być trafiony bo ponoć jest to optymalna grafika do mojego procesora, a pozatym średnio mi się widzi wymiana także zasilacza. A więc pytanie brzmi Co byście doradzili?? czy nie cudować i brać 9600GT, czy inna grafikę z którą poradzi sobie mój zasilacz. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro (mowa o kompie z sygnaturki) Podaj budżet jaki chcesz przeznaczyć... :sad: :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 13 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2008 SuperPudel weź coś na co cie stać od 8800GS w góre. Twoja zasiłka praktycznie uciągnie każdą grafike poza kanapkami, nowymi GFami i radkiem 4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ylais Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Witam, Chcialabym wymienic karte grafiki, na ciut lepsza (wiedzmin lekko sie dlawi) - niestety moj zestaw jest nieco przedpotopowy. P4 2.8, MS 6788, ATI Radeon 9600,2GB RAM, zasilacz nie markowy ale 450W. Myslalam o Radeonie 3850 512 DDR3, az przeczytalam forumowy poradnik - gdzie dla mojego procesora to raczej Pallit GeForce 7300 GT 256 DDR3. Czytalam wypowiedzi na forum i malo jest entuzjastow tej karty. Tak wiec - jak ucierpialby 3850 w takiej konfiguracji? Czy faktycznie lepiej GF7300GT? Dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 3850 nie ruszy na Twojej konfiguracji. No chyba że kupisz markową zasiłke bo to że pisze 450W nie znaczy że ma choćby 300W... A 7300GT jest całkiem spoko. Jak ktoś jest twardym zawodnikiem to nawet crycisa przejdzie na niej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Cóż nie wiem jak na AGP ale na PCI-EX 7300GT Sonic+ sprawdzał się bardzo ładnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryk Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 witam! Jakbyście ocenili kartę 3850 od firmy powercolor? Czy jest to godna polecenia marka? Mam dokładnie na oku taki oto model: http://www.powercolor.com/Global/products_...?ProductID=1980 Głośność nie jest dla mnie aż tak kluczowym elementem, bardziej mi zależy na jakości i wydajności. Pytam, bo niestety różne opinie krążą o tej firmie, a akurat od niej jest najtaniej ten model (~280zł). W podobnje cenie nie znalazłem nic o podobnej wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 W podobnej cenie możesz znaleźć też 9600GSO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryk Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 Nie znajdę, nawet nie biorąc pod uwagę kosztów przesyłki. Poza tym, wydajnościowo stoją na podobnym poziomie. Ale dzięki za opinię :) Ponawiam: co z tym Powercolorem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr0chu Opublikowano 14 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2008 (edytowane) Co wybrac 4850 z 1gb pamieci czy 4870 z 512. Gram w 1680x1050, w zasadzie jakie znaczenie ma pamiec w grach? Chcialbym pograc w najnowsze gierki w przyzwoitych detalach. Edytowane 14 Listopada 2008 przez Si3beN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 zdecydowanie 4870 z 512 ma wydajność o co najmniej kilkanaście procent większa od 4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 (edytowane) Powercolor Hd4850 Psc+ Vs Play! Edition (ax4850 512md3-dho) Czym różnią się obie karty, mając szczególnie na uwadze chłodzenie? Które jest cichsze, a które wydajniejsze. Mi zależy głównie na ciszy. Ta druga karta ma natywne/prawdziwe HDMI i Display Port (a nie przez jakieś tam przejściówki). Do tego ta druga karta jest o wiele tańsza od wersji PSC+. Która lepsza? Chciałem już kupować a tu takie coś mi w głowie zamąciło: http://techplanet.pl/?gk=0&k=8&id=...mp;filtr=szukaj Piszę tutaj, bo w osobnym temacie nikt mi nie odpisuje :( Edytowane 15 Listopada 2008 przez majki84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq50 Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 witam jaka byscie polecali karte do gier, w cenie ok 500 (+/-). chcialbym zebym odczul spora roznice (teraz mam GeForce 8800GTS 320mb). osobiscie myslalem o serii Radeonów 48(50/30). co myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 w tej cenie to tylko jakiś Radek 4850 ale czy ja wiem żebyś znowu odczul taka spora różnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryk Opublikowano 15 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2008 Nikt mi nie odpowie czy warto kupić tego powercolora? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czullo Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 daj linki do obydwu kart to ci moze ktos odpowie bo ten link nawet nie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryk Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Jak nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Ponowie pytanie, bo zależy mi na czasie. Co będzie cichsze: http://www.ceneo.pl/1848194 (powercolor 4850 psc+), czy http://techplanet.pl/?gk=0&k=8&id=...mp;filtr=szukaj (powercolor Play! [DP]) Chcę jutro zamówić kartę. Zależy mi na ciszy. Czym różnią się obie karty patrząc na chłodzenie. Play jest 100zł tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Ja bym brał Play, bo ten PCS+, to praktycznie cenowo podchodzi pod używane HD4870..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukuryk Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Nikt mi nie odpowie czy warto kupić tego powercolora? :(Bardzo proszę o odpowiedź.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaki Opublikowano 16 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2008 Zotac wypuścił jakąś karte chłodzoną cieczą, ma ktoś może link do opisu tej karty?? I czy takie chłodzenie jest wydajniejsze od AC ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 (edytowane) x1950pro powercolora z AC za ~130zl warto brac? Edytowane 17 Listopada 2008 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choody92 Opublikowano 17 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2008 Warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 (edytowane) Witam. Przymierzam się do zmiany grafy i chciałem się zapytać jaki będzie najlepszy wybór według was. Mam sempron 3000+ 939, 1,5gb ram i radka 9550(gecube rev2.1) Budżet nie więcej niż 300zł. przeznaczenie Filmy i gry. proszę o pomoc. pozdrawiam. Edit: Grafa ma być pod pci-e Edytowane 18 Listopada 2008 przez Dżadżar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Mam sempron 3000+ 939 Nic dobrego nie warto tam pchać ... Chociaż widzę, że procka trochę pogoniłeś, to dobrze. Szukałbym Radeona HD3850, Albo HD4670 ( allegro ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki84 Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 A co sądzicie o tym? http://www.esc.pl/product_info.php?product...70948ed7e57f049 Brać radeona powercolor PSC+ 4850 czy 9800GTX? Wydajnościowo trochę lepszy geforce(ale też bardziej prądożerny), ale ok 100zł droższy. Warto dopłacać? Jak z chłodzeniem i głośnością. Będzie to ciche, czy na takim chłodzeniu to tylko suszarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 18 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2008 Bardziej Jestem przekonany do radeonów, HD4670 jest kuszące , tylko teraz jakiej firmy?? I żeby jeszcze chłodzenie nie pracowało jak odkurzacz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...