Ralfo Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 Nie no wiem że nowa dostawa bo większość 9800GT podrożała, akurat w poniedziałek zamawiałem to jeszcze pamiętam niektóre ceny, ta tańsza seria wygląda jak ta smart seria palita co na ddr2 lata, ale pisze że to ddr3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood2 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ale ja pytałem o fabryczne chłodzenie ;) Która karta z fabrycznym niereferencyjnym chłodzeniem jest najcichsza? Zmiana chłodzenia na accelero wiąże się z utratą gwarancji i dodatkowym wydatkiem. Kompletnie nieopłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Patrząc na nowe testy sytuacja HD4850 się zmieniła. Już nie jest najbardziej opłacalną kartą w mid-end. Sterowniki dały kopa 9800gtx+. Zastanawiam się czy nie opchnąć nowiutkiego tygodniowego Radeona i nie kupić coś od NV. Warto 9800gtx+? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Chyba żartujesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) @Blood 2- Wiec- najcichsza jaką testowałem to Asus z chłodzeniem Glaciator (względne OC), najgłośniejsza ale za to z chyba możliwie najlepszym chłodzeniem to Gigabyte Zalman (VF830)(tą posiadam). Powiem szczerze iż mam 9800 GT i idzie na 750/1850Shaders/2100. Może i OC bez szału ale za to po 5 godzinach grania temperatura rdzenia grafy nie przekracza u mnie 57`. Druga wada to brak regulacji obrotów karty (2 piny)- karta ma stałę obroty na poziomie ~2700. Co do Radeonów z serii 4850- super karty, tylko cholernie się grzeją. Proponowałbym zmianę od ręki na Accelero. Edytowane 17 Stycznia 2009 przez blackedeyed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam. To chyba pierwszy post moj na tym forum :) Sporo czytałem, ale potrzebuje potwierdzenia na moje wnioski :) A więc tak: -Potrzebna karta graficzna 300-350zł -padło na serie 9600 i niechce juz nic zmienac bo i tak mam juz dosc tego wybierania -wychodzi na to ze najlepszy był by GSO 768MB, ale robi go tylko Palit i chłodzenie jest głośne (żadne przekłądki nie wchodza w gre). mam rację? więc musze kupic jakies 9600gt. Tutaj znowu wybór jest za duzy :) Podkręcac tej karty nie bede więc intersuje mnie żeby była w mairę ciacha. nie musi byc nie słyszalna, byleby nie była to suszarka. Mam CRT 19" , nie bede grał na wyzszej rozdziałce niz 12xx Liczy sie dla mnie ładna grafika, ale bardziej płynność. Mój konfig to: E2160 - narazie niekrecony, ale ok 3GHz powinien wyciągnac DFI Infinity P965 2GB RAM Be Quiet 400W Z góry dzięki za wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 W Twoim wypadku wziąłbym 9600GT od MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) A nie uwazacie,ze przy dzisiejszych cenach 9800Gt zakup 9600 jest nieoplacalny?? Dokladajac ok 60zl mamy o wiele lepsza wydajnosc Edytowane 17 Stycznia 2009 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2009 (edytowane) Tak, nawet po cenach proline to miedzy msi 9600gt a gainward 9800gt jest róznca chyba z 20zł, ale po pierwsze ten drugi strasznie hałasuje, a po drugie 380zł za msi 9600gt to ok 100zł wiecej niz mój budżet przeznaczony na karte. Na początku miało byc 3850 za 200zł, ale ceny jakos poszybowały w góre :/ ooo tu jest nawet 9800gt za 380zł, ale ten wentylator Palita mnie odstrasza :/ http://www.morele.net/produkt/183137/ Edytowane 17 Stycznia 2009 przez vulture30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 (edytowane) Nie jest źle, mam takiego palita, na 100% obrotów suszarka niezła ale na new sterach się przełącza na 40% i jest już akceptowalny (jest ciszej niż boxowy wentyl z athlona xp w każdym razie :P) ^^ Edytowane 18 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Poza tym nie widze problemu,zakupic regulator obrotow za 12zl i skrecic ten wentyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Ostatnio nie śledzę co się dzieje na rynku, a w lutym zamierzam wymienić tego 8800GT na coś mocniejszego. Do tego zestawu co mam skłaniałbym się ku GTX 260, ale ich cena obecnie nadal jest dość wysoka. Z kolei z 4870 wiem, że były problemy ze sterownikami. Swojego czasu czytałem gdzieś na forum o tym. Co na dzień dzisiejszy byście polecili do tego 8400 ? Myślę,że tak właśnie do 800-900 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Używka GTX260 216SP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Taka mala uwaga odnosnie GF9600gso768, uważajcie na te od XFX bo ostatnio montują je na DDR2. Dwie takie w sli na Q9550 robią w 3DM2K6 tyle co mój GF8800GT na C2D. Kto wie czy i inni producenci nie podłapią tego "tricku". pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Taka mala uwaga odnosnie GF9600gso768, uważajcie na te od XFX bo ostatnio montują je na DDR2. Dwie takie w sli na Q9550 robią w 3DM2K6 tyle co mój GF8800GT na C2D. Kto wie czy i inni producenci nie podłapią tego "tricku". pzd Skąd takie info? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Hmm, a więc chce sprzedać mojego HD4870 512 i kupić jakiegoś z 1GB (szafira toxic...), ale w sumie się zastanawiam czy może nie zainteresować się czymś takim, jak myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 GTX260 ale tylko wersje 216SP. Inaczej lepiej zostać przy radku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 Blach to kolejne +100zł, trzeba się zastanowić czy warto ^^ no i szafir toxic ma ponoć super chłodzenie a z tymi GF260 to nie wiem jak jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2009 W GTXach nie jest najgorzej. Ale lepiej też być mogło. Niby wentyl na 25% jest cichy ale w 3D już się kręci szybciej. Standardowo w 2d radek jednak cichszy będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Hmm to który 260 będzie najcichszy? W sumie pierw chciałem tego szafirka 1gb 4870 toxic ale pograłem trochę w Mirrors Edge na obu kompach z mojego siga i przyznam ze ta GF z tą psyhx jednak robi sporą różnice, jak więcej gierek będzie z tego korzystało to już na radku nie będzie tak fun ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 Moim zdaniem ta wymiana nie ma żadnego sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Jak myślisz czemu ktoś może chcieć wymienić kartę 512 > 1GB... anyway, to który 260 będzie najcichszy? ^^ Edytowane 19 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 To już lepszy skutek odniosła by zmiana np. procesora na Xeona E3110 + OC na 4GHZ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2009 A kto powiedział ze procka nie zmieniam? :S Offtopujemy już chyba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Patrząc na nowe testy sytuacja HD4850 się zmieniła. Już nie jest najbardziej opłacalną kartą w mid-end. Sterowniki dały kopa 9800gtx+. Zastanawiam się czy nie opchnąć nowiutkiego tygodniowego Radeona i nie kupić coś od NV. Warto 9800gtx+? Które sterownik dały takiego kopa ??? która wersja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul33 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Witam. Potrzebuję dla siostry kartę graficzną PCI-E z wyjściem HDMI, aby podłączyć telewizor. Najlepiej z pasywnym chłodzeniem. Płyta to Intel Avalon z GMA900. Widzę, że są jakieś bardzo tanie Gainward'y 9400GT, ale ostatnio, jak jeszcze byłem w temacie, Gainward robił jedne z najdroższych kart, więc wydaje mi się to trochę dziwne. Niewiele droższy jest też Palit. Może coś doradzicie? Pozdrawiam. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Soul33 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Witam. Potrzebuję dla siostry kartę graficzną PCI-E z wyjściem HDMI, aby podłączyć telewizor. Najlepiej z pasywnym chłodzeniem. Płyta to Intel Avalon z GMA900. Widzę, że są jakieś bardzo tanie Gainward'y 9400GT, ale ostatnio, jak jeszcze byłem w temacie, Gainward robił jedne z najdroższych kart, więc wydaje mi się to trochę dziwne. Niewiele droższy jest też Palit. Może coś doradzicie? Pozdrawiam. w kwocie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul33 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jak najmniejszej. Aby tylko dało się TV podłączyć. 9400GT kosztuje ok. 170zł. To by było chyba najtaniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Jak najmniejszej. Aby tylko dało się TV podłączyć. 9400GT kosztuje ok. 170zł. To by było chyba najtaniej. przejściówka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soul33 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 Z RGB na HDMI? To chyba kosztuje niemało. I to konwerter, a nie przejściówka. Poza tym zintegrowana ma tylko jedno wyjście RGB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...