Scyzor 663 Opublikowano 20 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2009 sory myślałem że ma VGA... jak nie zależy Ci na wydajność to taniego pasywa (pewnie chcesz nówkę) i przejściówka DVI =>HDMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Skąd takie info? Odnośnie xfx Gf7600gso 768, to Mam codziennie w rękach kilka takich, do tego news na PPC o nowej wersji z 1,5GB VRAM opartych oczywiście na DDR2. I racja ze ludzie oceniają grafike po ilości VRAM, ostatnio coraz to więcej graf typu GF8500/9500 z 1GB VRAM. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) do prównania dwa plaity 9800GT http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,59069/ 413zł http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,64333/ 461zł Róznica w cenie to 50zł. W czym ten zieony jest taki dobry? Jedyne co widze to taktowie zegarów czerwonego jest niższe? tylko to? CZy karata czerwona jest wykonana w 55nm? Jest tez różnica w "zaawansowane technologie", ale strzelam że obie karty maja to samo tylko przy czerwonej komus sie niechiało wypisac wszytkeigo. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez vulture30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Jeden jest Sonic drugi nie. Taka różnica. Nie ma tańszych sklepów niż komputronik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Nie ma tańszych sklepów niż komputronik?np? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 ESC, apollo, agito... Jest temat o sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=13619 Palit GeForce 9800GT Super 512MB DDRIII /256bit/ HDTV 2xDVI [XNE/9800TXT352] Cena: 439zł brutto Ten jest zielony ale nie sonic, wiec to juz 3 rodzaj. ******************* W agito sonic po 560zł http://www.agito.pl/seria-9/palit-xpertvis...988.334702.html a, nie sonic, anie nie super, ani nie czerwony po 416zł http://www.agito.pl/seria-9/palit-xpertvis...988.334698.html *********************** w apolo zielonu palit po 475zł http://www.apollo.pl/store/show_detail/50802 ************************************** Masz jeszcze jakies tansze sklepy niz komputronik? Chciałem tylko spytac czy ktos wie co takiego Palit wymyslił z tym czerwonym 9800gt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Na zdjecia nie patrz, Nie ma sensu się im przyglądać bo rzadko mają jakiś zwiazek z prawdziwą kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Na zdjecia nie patrz, Nie ma sensu się im przyglądać bo rzadko mają jakiś zwiazek z prawdziwą kartą. Znalzłem na Allegro taka czerwoną i pisze ze 55nm, a wyczytałem w necie że 55nm lepiej sie podkrecają(to mnie akurat nie intersuje) i mniej sie grzeją dzięki czemu można by mocniej wyhamować wentylator. Edytowane 21 Stycznia 2009 przez vulture30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 Wentylatorów się nie hamuje. Je się po prostu zwalnia/przyspiesza do jakiś obrotów. Co do koloru i zdjęć to nie przykładaj większej uwagi. Zadzwoń/napisz maila i się dowiedz jaka to wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2009 (edytowane) Ta lepiej się dowiedzieć, ja osobiście zamawiałem takiego a dostałem takiego na czerwonym PCB jak w tym twoim linku z komputronika (i jest 65nm) ale w sumie co za różnica jak all śmiga ładnie... Co do rodzajów są jeszcze takie pality ;P Edytowane 21 Stycznia 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masinski Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 co byście polecili do 950 zl obecnie ? GTX z doplata czy hd4870 (brakuje mi na Gainwarda GS 512, wiec chce cos rownie dobrego). Czy tez moze brac hd 4850 Gainward 1gb GS z DDR3, jaka jest roznica w wydajnosci i docelowo w FPSach.....pomozcie bo w od nwoegotygod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Dołóż 50 zł i kup hd 4750 z 1GB pamięci na pokładzie, np. taką: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=15049 Albo coś od konkurencji GTX 260 896MB : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=13019 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 W tej cenie najlepszy będzie Gainward GTX 260 Core 216. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 A czemu nie taniej? GTX 260 za 949zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Tak swoją drogą, czy jest sens dopłacać te 100zł do 260GTX np od EVGA czy tam Twin Techa czy BFG, tzn ogólnie np. palit z nie referentem hd4870 mnie zniechęcił lekko to tej firmy (na szczęście 9800GT daje rade) a Gainward to poniekąd palit też... o gigabyte też słyszałem średnie opinie... albo taki 260GTX od MSI, w esc 60zł droższy, za co dokładam te 60zł? :P Czy może iść w najtańszego po prostu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Bierz najtańszego GTX260 byle wersje 216SP. Dokładanie do marki nie ma sensu bo większość to referenty, które są nadzwyczaj ciche jak na highend. Co innego przy 9800GT których referencyjne wersje miały makabryczne chłodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Panowie, które modele 9800GT mają najcichsze chłodzenie? Gainward GoldenSample? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Referencyjny Zotac+S1+wentyl na 5V. Seryjnie to Asus z glaciatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gladky Opublikowano 1 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2009 (edytowane) szukam grafy za ok 500 pln , co powiecje na tą http://www.agito.pl/seria-hd-4000/asus-rad...054.339118.html lub odpowiednik http://www.agito.pl/seria-hd-4000/msi-rade...054.339162.html Edytowane 1 Lutego 2009 przez gladky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 2 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2009 Z tych dwóch, moim zdaniem ASUS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Mam pytanie. W tej chwili mam 8800gt od gigabyte'a, którego kupiłem po tym jak poprzedni mi się spalił w nadziei, że jak tamten wróci to będe miał SLI. Dzisiaj dzwonili do mnie z seriwsu i karta wróciła, ale jest to zotac. I teraz zastanawiam się co robić: czy sprzedać tego zotaca i czekać aż może kiedyś pojawi się na allegro gigabyte i wtedy zrobić sli, czy może olać sprawę, sprzedać jedną i drugą, a za tą kasę kupić np. jakiegoś gtx'a 260 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Z Zotacem też SLI będzie działać. Ale jeśli masz możliwość by kupić 260GTX 216SP to bym się nad takim rozwiązaniem zastanowił. Powiedz jeszcze w jakich rozdziałkach grasz i ile pamięci mają te Twoje GT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Z Zotacem też SLI będzie działać. Ale jeśli masz możliwość by kupić 260GTX 216SP to bym się nad takim rozwiązaniem zastanowił. Powiedz jeszcze w jakich rozdziałkach grasz i ile pamięci mają te Twoje GT? Obie 512mb. jeśli chodzi o rozdziałki to niedawno przerzuciłem się na 1680x1050 dlatego zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby coś z większa ilością ramu. Z zotaciem będzie działać, ale chyba nie w zestawieniu gigabyte + zotac, prawda? EDIT: po szybkim doszkoleniu się nadal nie wiem czy to będzie działać w zestawieniu gigabyte + zotac - ten sam gpu, ale taktowania inne, a więc ? :D Edytowane 3 Lutego 2009 przez Julo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) gigabyte + zotac będą działać w sli z sobą Edytowane 3 Lutego 2009 przez Ralfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 Oczywiście, że będzie. Ale jak masz kasę to sprzedaj te dwie 8800GT i kupic GTX'a jakiegoś oczywiście :) W sumie nie wiele będziesz musiał do niego dokładać po takim manewrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julo Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi - tyle już się nauczyłem będąc na tym forum ;] Najpierw wypróbuje sli i zobacze jak działa, a później na spokojnie zastanowie się co dalej. Jeszcze raz dzięki EDIT: a ewentualnie jakiego gtxa 260 polecacie, poza tym że ma być 216 SP ? Edytowane 4 Lutego 2009 przez Julo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 a ewentualnie jakiego gtxa 260 polecacie, poza tym że ma być 216 SP ?Najtańszego jakiego znajdziesz w 55nm. Wszystko te referencyjne karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Myślę nad wymianą karty 8600 gt sonic+ na gforce zotac 9800 gt z 512 mb pamięci, cena to 429 na chwilę obecną! http://www.allegro.pl/item541721935_karta_...9800_gt_gw.html Czy opłaca się brać tą kartę za tą cenę? I jak z jej wydajnością? Zasilacz podoła? I jeszcze dodatkowe pytanie, czy accelero s2 wejdzie na tą kartę bo bym przełożył sobie chłodzenie z palita! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2009 Jak zmieniaszchłodzenie to warto, jak nie to dołóż do cichszej grafy. S2 raczej nie wejdzie no chyba że mocowania przerobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...