Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje karty graficznej na PCIe w cenie 200 - 250zł max. Oczywiscie chodzi mi o to by karta byla mozliwie jak najbardziej wydajna :) Reszta konfigu to moje ex-bebechy czyli c2d@ 4,1GHz + Bostar I45 + 2x2GB ramu.

Grafa potrzebna do kompa szwagra....Nie mam pojecia co sie oplaca kupic w tej cenie...

aha i moze to byc oferta z allegro/nowka/uzywka/z forum ;) byle z gwarancja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item610921767_karta_...650_1024mb.html HD4650

lub taka 9600GSO http://www.allegro.pl/item611150641_asus_9...kow_9600gt.html - znacznie lepsza, pytanie tylko czy jesteś skłonny dołożyć 30zł... ja bym dołożył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogolnie to na te 30zł bym juz szwagra namowil :)

W zasadzie to patrzylem bardziej na 9600GT (uzywane) lub HD4670 (nowki) co jest wydajniejsze z tych dwoch kart?

http://www.allegro.pl/item605112955_gigaby..._2000_55nm.html <-- taki radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio chodzi za mną pomysł zmiany karty więc proszę o poradę.

Aktualnie mam to co w podpisie i chciałem to zamienić ewentualnie na jakiegoś gtx'a 260 albo ponownie radka. Na kartę mam 1000 zł i nie wiem czy jest sens zmieniać na gtx 260 czy będzie różnica ? czy czekać na nowe karty w 40nm ponoć w maju mają się ukazać tyle tych "czy" że sam nie wiem.

Ostatnio zakochałem się Crysisie :) na tym co mam to na high mam w porywach 30 klatek ale gra się wysypuje (aplikacja przestałą odpowi...). Miałem prze parę dni gieforca 9800GTX+ mojego brachola i było znacznie lepiej no i praktycznie gra mi się nie wysypywała więc szukał bym chyba jakiegoś geforca. Kwestia z dwóch miechów i wymieniam też procek na e8400 - szczegół do uwzględnienia w propozycjach :) wielkie dzięki za ewentualne sugestie.

anybody ?

Edytowane przez llamar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tym co mam to na high mam w porywach 30 klatek ale gra się wysypuje (aplikacja przestałą odpowi...). Miałem prze parę dni gieforca 9800GTX+ mojego brachola i było znacznie lepiej no i praktycznie gra mi się nie wysypywała więc szukał bym chyba jakiegoś geforca.

Nie masz przypadkiem przekręconej karty...?

Też bym raczej inwestował najpierw w procesor, Q9550 to niezły pomysł - ten E5200 widzę szału nie robi... Nowe karty, godne zainwestowania (z DX11), pojawią się dopiero na jesieni i upgrade w tej chwili byłby tylko stratą pieniędzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie masz przypadkiem przekręconej karty...?

Też bym raczej inwestował najpierw w procesor, Q9550 to niezły pomysł - ten E5200 widzę szału nie robi... Nowe karty, godne zainwestowania (z DX11), pojawią się dopiero na jesieni i upgrade w tej chwili byłby tylko stratą pieniędzy.

w podpisie są nieaktualne wartości teraz jadę na stocku 700/1100 bo po podkręceniu jak odpaliłem smarka vantage to mam resa na dzień dobry, mimo fabrycznych zegarów dalej są zwiechy w crysisie :( a z tymi 4 rdzeniami to chyba średnio bo zanim wyjdą porządnie napisane gry na te procki to wyjdą już nowe konstrukcje dlatego czaje się na tego e8400 z karta faktycznie poczekam jeszcze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mimo iż pisałem w temacie o 9600GT to napiszę i tu :) chciałbym zakupić karciochę do max 250zł ... i naprawdę już sie pogubiłem bo byłem zdecydowany na 9600GT, ale być może jest odpowiednik tejże karty ze strony AMD/ATI .... niech ktoś mi doradzi :)

Edytowane przez sly44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi