Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

orientowalem sie w esc.pl i niestety nie mają juz tej karty, którą podał @Miguel707. Zamiast tego oferują karte Gainward GeForce GTX 260 GoldenSample o oznaczeniu: NE3X262SFT394-PM8026A. Co o niej myslicie? lepsza jest od tej którą podał @Miguel707 czy gorsza? (Pan z esc.pl twierdzi ze "NE3X262SFT394-PM8026A" jest lepsza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj, czy to jest wersja Core 216. Jak powie, że nie, to bierz Gigabyte GTX 260 OC. Ma dopisek OC, a taktowania standardowe, a więc to shaderów musi być więcej.

Dostałem odpowiedz ze Gainward GeForce GTX 260 GoldenSample o oznaczeniu: NE3X262SFT394-PM8026A ma Core 216. Brać ją czy inną wersje GTX'a? Cena 749zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam jedyna wada tej karty jest taka że nie ma ustawień 2d tylko non stop na 3d chodzi, nie tak dawno ktoś linka do testu nawet zamieszczał.

a co w zwiazku z tym ze nie ma 2d tylko caly czas chodzi na 3d? Myslicie ze producent bedzie w stanie to poprawic jakos przez łatke itp ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za wszytsko:)

powiedzcice mi tylko jeszcze cos o tej karcie:

EVGA GeForce GTX 260 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI

[896-P3-1260-ER]

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=17703

lepiej brac tą wersje evga (i oszczedzic 80zl) czy dolozyc i wziaść tą:

Gainward GeForce GTX 260 GoldenSample 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI

[471846200-0025]

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=17460

Edytowane przez wert289

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam jedyna wada tej karty jest taka że nie ma ustawień 2d tylko non stop na 3d chodzi, nie tak dawno ktoś linka do testu nawet zamieszczał.

Mam tego Gainwarda i tryb 2d działa jak narazie bez zarzutu - sterowniki 182.50 - w 2D rdzeń spada z 625 na 300, a pamięci z 1100 na 250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zapytam z kolei tak: czy HD4890 jest w ogóle opłacalne, skoro w lipcu ma wyjść 5870, który będzie go bił pod względem wydajności na głowę? Fajnie by się zapewne poczuł ten, kto kupił 4890 za ok. 1000, a tu po dwóch miesiącach cena zjeżdża na 700-800. Sam chciałem brać HD 4890 ale widzę że nie ma to zbytniego sensu i lepiej jest dopłacić do mocniejszego procka oraz kupić GTX 260 lub HD 4870

Edytowane przez n73mefiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie czekał. Ceny obecnych układów tak szybko nie spadną. Ja bym na twoim miejscu brał 4770, a procka jakiegoś mocniejszego (np. 910). Potem, ew sprzedaż tego 4770 i kupisz jakąś mocniejszą. Ja osobiście brałbym nawet 710 z gwarancją na 4 rdzeń. Myślę, że spokojnie wystarczy nawet na coś mocniejszego niż 4770.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam mój komputer to procesor amd 7750 ram 4gb ocz zasilacz 500w chiftec no i mam pytanie jaką wziąć do tego kartę graficzną aby można było pograć w każdą gre w rozdzielczości 1200x1000 przynajmniej na średnich detalach mój budżet to ok 450 zł zastanawiałem się między używaną 4850 lub nową 4770 lub coś spod znaku nvidia jednak nie wiem którą wziąć

z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi